Last news in Fakti

17 Септември, 2014 21:33 2 155 1

"Ислямска държава" обяви война на САЩ в холивудски стил

  • "ислямска държава"-
  • сащ-
  • видео-
  • война

Борбата едва сега започва, казва се в заплашителния клип

Терористичната групировка „Ислямска държава“, за борба с която САЩ събират коалиция от държави, отговори на изявленията на президента Барак Обама и американски военни, че не е изключена и сухоземна операция в Ирак, със заплашително видео. То е заснето в подчертано холивудски стил и е наречено „Пламъците на войната“ (Flames of War). Експертите го тълкуват като обявяване на война на САЩ, съобщи Ен Би Си.

Кадрите са с отлично качество и демонстрират взривяване на танкове и нападение на ислямски бойци срещу американски военни. 52-секундният клип прилича на трейлър, промоциращ холивудска продукция. В него има и документални черно-бели кадри от изявление на Обама в Белия дом. В края на видеото се появяват надписите „Борбата едва сега започва“ и Coming soon ("Скоро"), както се анонсира предстоящото излизане на екран на дългоочаквани филми.

"Това прилича на официално обявяване на война на САЩ“, коментира аналитикът на консултантската компания Flashpoint Global Partners в Ню Йорк - Лаит ал Хури.

В същото време в сайта на „Ислямска държава“ се появи и инструкция за терористи смъртници как да си направят домашна бомба и да предизвикат кървава баня в туристически обекти, оживени улици, метростанции и др. обекти в големите американски градове, съобщи „Дейли Телеграф“. Над 40 страни вече са предложили на САЩ своята помощ в рамките на коалицията за борба с радикалната организация „Ислямска държава“, предаде „Ройтерс“

Външният министър на Австралия Джулия Бишоп призова Русия и Китай също да се включат в международната коалиция. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ехе

    0 0 Отговор
    http://fakti.bg/world/113512-us-top-general-mojem-da-izpratim-specchasti-v-irak-videa