Last news in Fakti

18 Септември, 2014 13:05 5 225 33

Путин към Порошенко: За два дни завземам от Рига до Букурещ

  • путин-
  • ес-
  • русия-
  • владимир путин-
  • украйна

През последните седмици Петро Порошенко на няколко пъти разговаря с Путин за постигане на договорка за примирие в размирните проруски сепаратистки източни региони на Украйна

Путин към Порошенко: За два дни завземам от Рига до Букурещ - 1
Снимка: АП/БТА

Ако поискам за два дни руските войски могат да се появят не само в Киев, а и в Рига, Вилнюс, Варшава или Букурещ. Тази заплаха е отправил в разговор с украинския си колега Петро Порошенко руският президент Владимир Путин.

Това съобщава влиятелният германски в. „Зюддойче цайтунг“. Медията посочва, че разполага с телефонна разпечатка от разговора на Петро Порошенко с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу от миналия петък. Документът е предоставен от Европейската служба за външнополитическа дейност.

Това не е първата заплаха на Путин срещу ЕС и НАТО. В края на август Барозу заяви пред Съвета на ЕС, че в разговор с руския президент недвусмислено му е било заявено, че до два дни руските войски могат да са в Киев. Последва остра реакция от Кремъл, в която се изявяваше протест срещу действията на председателя на Европейската комисия да разкрива подробности от лични разговори с Путин.

През последните седмици Петро Порошенко на няколко пъти разговаря с Путин за постигане на договорка за примирие в размирните проруски сепаратистки източни региони на Украйна.

Изглежда руският президент се е опитвал да разясни на Порошенко, че все още притежава механизми за влияние и натиск за създаване на „критични малцинства“, които да блокират решенията на ЕС срещу Русия. Москва иска да види Украйна, отдалечена от ЕС. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stenly

    11 1 Отговор
    Браво на Путин
  • 2 nakata88bg .

    9 1 Отговор
    правилно е казъл човека - АКО поиска, руските войски могат да завземат половината европа за броени дни. Затова да спрат да говорят глупостите за "руска агресия в украйна" - Русия ако беше вкарала войските в украйна, украйна отдавна нямаше да я има, а порошенко и другите фашисти щяха да плуват в ламанша в надеждата да стигнат до лондон
  • 3 DDD

    0 11 Отговор
    Ти глупав ли си, или да?
    Щото след Букурещ е София

    Коментиран от #12

  • 4 Радо

    1 9 Отговор
    Глупави са, да.
  • 5 nakata88bg .

    9 0 Отговор
    глупав си, да. За какво й е на Русия Букурещ или София? за да издържа и румънски и българските пенсионери? Не й стига, че трябва да вдига Крим до руските стандарти, ами и Букурещ със София ще превземе!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 nakata88bg .

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "pfff":

    поне малко да се замислиш за какъв ..й й е на Русия да "превзема" украина, румъния, българия и т.н. - в източня европа няма НИ-ЩО! какво ще търсят тук?!
  • 8 INTRUDER

    7 0 Отговор
    "ПОТРОШЕНКО" ДА СВИВА БАЙРЯКА И ДА НЕ СЕ ОТВАРЯ, ОТИ ЧЕ ПАТИ
  • 9 Даниел

    0 12 Отговор
    Путин да си наляга парцалите, да не го сварят на супа собствените му другарчета-олигарси. А може и руснаците преди това :))
  • 10 ккк

    1 11 Отговор
    Тоя кагебист взе да се самозабравя. Годината не е 1939.Колкото и да се пърчи-факта е един-СССР загуби надпреварата/студената война/.Империята им се разпадна и всички свесни народи се отцепиха.Живяха 20 години в мизерия и сега напоследък ,като понатрупаха некой лев от природни богатства-давай да си направим нова студена война. Другарю Путин,мина времето когато пращахте танкове по Варшава и Будапеща. Вашите снаряди там отложиха социализма с поне 100 години.
  • 11 nikito_blend

    1 11 Отговор
    Туй да не е баница бре Путинчо. Букурещ (Румъния) е в НАТО. После ще те разпорят.

    Коментиран от #17

  • 12 Десислава Димитрова

    0 10 Отговор

    До коментар #3 от "DDD":

    ибрикчийте на путин са готови на всичко за да е доволен техния султан.интересите на българия за тях са нищо,все пак са достойни потомци на резентурата на кгб в българия ,която ни караше да се самоизбиваме за да не чупим хатъра на съветските ръководители.

    Коментиран от #13

  • 13 Монго

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    "...потомци на резентурата на кгб...", пише се резидентурата
    "...която ни караше да се самоизбиваме...", явно теб са те пропуснали в тази касапница
  • 14 Той

    8 0 Отговор
    И ибрикчиЙте не се пише с Й а с И. Тази от две изречения започнати с малки букви, има три грешки. Ей, ама много простотия по този свят.

    Коментиран от #15

  • 15 Десислава Димитрова

    0 11 Отговор

    До коментар #14 от "Той":

    пробваи да пишеш нещо по същество и ще видиш къде е простотията .и пак те питам що ,не правиш анализи на правописа на тези дето целуват руските за.ници тук?

    Коментиран от #18

  • 16 Хрисофор Карамфилов

    7 0 Отговор
    Нагледен пример за продажна журналистика.Едни думи на Путин извадени от контекста ,се преиначават и във съвсем друга посока ,аз не знам тези хора наистина ли ни мислят за аборигени.Думите на Путин са, ако искам ,за две седмици ще превзема Киев ,НО НЕ В ТОВА Е ВЪПРОСА.Именно това последно изречение е важното,а то е пропуснато съвсем целенасочено.Какво иска да каже Путин,вместо да го обвиняват в нещо,което тоѝ не е направил,а може да го направи,да се седне да се преговаря равнопоставено.

    Коментиран от #21

  • 17 ярослав станчев

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "nikito_blend":


    Да бе,видяхме ги "братята" американци,последния пък когато тръгнаха да порят ..... вълните на Черно море с безкрайно модерния си и страшен "дестройър".След 10 имитириращи атака захода на една дърта СУ-шка без оръжие,бяха разпорили собствените си ..... задници от "смелост",а после разпориха и щаба на ВМФ на САЩ от рапорти за напускане.
    Ако каже дядя Вова,не в Киев,а в Брюксел,Париж и Вашингтон ще влезе Червената армия за две седмици.И най-хубавото е,че никой и нищо не може да я спре.
    Но както е писал г-н Карамфилов-НЕ В ТОВА Е ВЪПРОСА.

    Коментиран от #19

  • 18 Монго

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    "...пробваИ да пишеш...", е точно де, точно тук трябваше да сложиш Й
    П.П. Деси /Стояне/, ти българската граматика на лотария е обърна, и пак нещо късмета ти убягва. А искаш да ти правя анализ на нещо по-сериозно...

    Коментиран от #20

  • 19 Десислава Димитрова

    0 8 Отговор

    До коментар #17 от "ярослав станчев":

    и защо е най-хубвото ,че няма кой да я спре?
  • 20 Десислава Димитрова

    0 7 Отговор

    До коментар #18 от "Монго":

    разбрах те.страх лозе пази.предполагам, че с другия ти ник си ми сърбал попарата.и сега само спама ти остава.успех в разбора на правописа ми!

    Коментиран от #23

  • 21 Десислава Димитрова

    0 8 Отговор

    До коментар #16 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов, недопустимо е президента на русия да говори така на президента на украйна.в дипломацията има етикет,а путин не го спазва умишлено ,точно в това е въпроса.

    Коментиран от #22

  • 22 Хрисофор Карамфилов

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Стояне преди това се случваха много други,и по страшни недопустими престъпления.Едните от ЕС решиха да вземат поредната колония,а другите от НАТО,разбираѝ САЩ,да разположат ракетите си които вече да стигат зад Урал,а на всички,трябва да е ясно,за да живеем мирно трябва да има баланс ,и във интересите и във въоръжението,но маските отдавна са паднали,и от там се виждат грозни и озъбени физиононии.Коментираѝ това.Американски журналист засипва Джон Маккеѝн с въпроси,правилно ли нападнахме Ирак,и все пак там не открихме нищо химическо,справедливо ли е,и в един момент Маккеѝн видимо изнервен отвръща,а справедливо ли е една страна с 200 000 000 мил. да държи 40% от световните природни богатства,ето ти нещо за домашно да мислиш,колко е допустимо,и какво,може да се случи,когато падат маските.

    Коментиран от #25

  • 23 Монго

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Деси /Стояне/ наистина си много зле. За каква попара и за какъв втори мой ник говориш. Припознаваш се нещо, и най-вероятно в самия себе си. Аз ли ползвам ника на жена си? Аз ли влизам ту от профила и в Фейсбук, то от Г-мейла и, а понякога в някои теми си ползвал и двата-ту със снимка, ту без снимка...Каква попара, какви пет лева! Попара е в главата ти...

    Коментиран от #24

  • 24 Десислава Димитрова

    0 9 Отговор

    До коментар #23 от "Монго":

    ха,ха еи лъжльо,като гледам как поклисарваш след всеки мои пост със синтактичните и личностни критики ,ми става ясно че съм те навирал там където е мястото на такива като теб,а и сега внимаваш да не влезеш в дискусия ,щото знаеш кво те чака!
  • 25 Десислава Димитрова

    0 6 Отговор

    До коментар #22 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,няма логика в твърденията ти.ес и сащ като производители на основната битова техника по света имат нужда от потребители с пари,а не от колониални роби.индустриалната революция и технологиите го решиха този проблем преди 50 години за ужас на комунистите.демек на ес бедна украйна не и трябва,а суровините в крайна сметка те си ги купуват от въпросните държави.демек в ирак или в зинзибар местните стават много по-богати щото суровините ,които за туземците са абсолютно неизползваеми се продават в европа или сащ.ни либия ни ирак,ни русия биха имали тези икономически възможности без пазара на суровини,който е структуриран на база търсене и предлагане ,демек е справедлив.европа няма намерение да воюва ,напротив военния и бюджет е под 2 % от бвп.
    в ирак сащ се потдаде на емоцията от падането на кулите ,но свалянето на садам ,не бе лошо и незнам за какво постоянно плачете за този диктатор избил стотици хиляди.това че след неговото падане иракското общество няма капацитет да стъпи в някаква нормална политическа среда е ясно,но ситуация бе подобна и със садам.
  • 26 някой

    3 0 Отговор
    Стояне ти пак не разбра Маккейн имаше на предвид Русия
  • 27 Десислава Димитрова

    0 9 Отговор
    имал е предвид русия ,че притежава 40% от световните богатства и американския сенатор го смята за несправедливо ,предвид малкото и население,та какво трябва да кажа аз по случая?маккеин е републикански ястреб с крайни разбирания по отношение на русия .лежал е в плен във виетнам и мрази комунизма и тези които го развиват.днес в русия се прави опит за реанимацията на този строй и американския сенатор надига глас.само че докато той надига глас,европа гради инфраструктура за руските суровини и ги плаща дебело,така че другаря путин с европейските пари строи танкове и купува военни кораби за да плаши и рекетира същата тази европа.та май маккеин е прав в основата на проблема !друг е въпроса че русия никой не я заплашва ,напротив до конфликта с украйна с нея запада се отнасяше с уважение като пълноправен партньор и гласовете на ястребите в американския сенат не се вземаха на сериозно.с действията си путин обърна ситуацията и вече нато има смисъл да съществува .
  • 28 Монго

    4 0 Отговор
    За Десито-http://pan.bg/view_article-62-24992-Boingyt-pikira-nad-Kiev.html

    Коментиран от #29

  • 29 Десислава Димитрова

    0 7 Отговор

    До коментар #28 от "Монго":

    в този саит дето си ми пратил кадрува руската информационна служба.ето какво казва той http://worldtodaybg.com/2014/09/10/%D1%83%D0%B6%D0%B0%D1%81-%D0%BA%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%85%D1%83%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81/
    ето я и истината:http://censor.net.ua/photo_news/302141/tsinizm_lji_ntv_zashkalivaet_telekanal_vydal_zverstva_rossiyiskih_terroristov_za_zverstva_pravogo_sektora
    отрязаните глави на украинци са отрязани от кротките защитници на донбас,а после представени за отрязани от кръвожадните правосекторни фашисти.след което дават инфо как германия си сменила позицията ,само дето не знае.ти продлължавай да се информираш от там.
  • 30 theodor cole

    4 0 Отговор
    Desi ne prestava da se izlaga on-line. Veche bqrka koi koi e i obizhda hora koito ne sa pisali nishto konkretno. Naricha se paranoia. Desi ne razbira che pochti nikoi ne chete napisanoto ot neia. Horata vizhdat imeto i slagat minus. Nakraia i tova im omrqzva. Malko imat tolkova svobodno vreme kato Desito.

    Коментиран от #31

  • 31 Десислава Димитрова

    0 6 Отговор

    До коментар #30 от "theodor cole":

    ха,ха,ха...демек безсилен си пред аргументите.ето ти и кой в крайна сметка бомбандира донбас http://www.utro.ua/ru/proisshestviya/rossiyskie_voennye_ne_skryvayut_chto_strelyayut_po_ukraine_iz_gradov_foto_1406620767 ,а и къде ще идат 30 млн.долара за инфото за сваления самолет http://www.utro.ua/ru/zhizn/rossiyskiy_soldat_pokazal_kak_rabotaet_na_buke_v_ukraine_foto_1406797098#close
  • 32 Монго

    4 0 Отговор
    Нищо Деси /Стояне/, ти не си виновен...

    Коментиран от #33

  • 33 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #32 от "Монго":

    страхотен пост,с осем плюсчета!!!за лъжливата информация ни дума ни стон ,типично по комунистически!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания