18 Септември, 2014 16:27 2 005 0

Потоп заля къмпинг в Южна Франция, има загинали

  • южна франция-
  • наводненията-
  • потоп-
  • къмпинг-
  • загинали

Засега жертвите са шест, други са в неизвестност

Поне шестима души са загинали при наводненията, предизвикани от силните дъждове в Южна Франция, съобщи IANS. Повечето от жертвите са били пометени тази нощ от водната стихия в къмпинг в курорта Ламалу-ле-Бен, когато придошлите води минали през селището.

Пиер де Боске, представител на правителството, е заявил пред France Info radio, че най-вероятно язовирна стена се е скъсала, освобождавайки голяма вълна, която е заляла къмпинга.

Телата на две от жертвите са били намерени на територията на къмпинга, а трета е открита в друга част на града. Става дума за мъж и две жени. Местните власти издирват и две безследно изчезнали, но да се достигне до засегнатите зони и трудно, тъй като почвата е нестабилна и има опасност от свлачища.

В района работят спасителни екипи, които са проверили над 200 обекта и десетки хора вече са евакуирани. Впоследствие те съобщиха за още двама загинали.

Вчера 76-годишна жена е била намерена удавена в югоизточната част на департамента Аверон при силна буря с обилни валежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: