Last news in Fakti

19 Септември, 2014 12:32 1 211 9

САЩ предоставят на Украйна финансови гаранции за $ 1 млрд.

  • украйна-
  • сащ-
  • помощ-
  • сигурността-
  • отбраната-
  • вашингтон-
  • финансова гаранция

При посещението на Порошенко във Вашингтон са договорени $ 53 млн. помощ за сигурността и отбраната на страната, както и за хуманитарна помощ

САЩ предоставят на Украйна финансови гаранции за $ 1 млрд. - 1
Украинският президент Порошенко и държавният секретар на САЩ Джон Кери на сесия на Конгреса във Вашингтон. Снимка: Синхуа/БТА

САЩ ще предоставят на Украйна финансова гаранция за 1 милиард долара, съобщи президентът на страната Петро Порошенко на своята страница във Фейсбук, откъдето новината бе тиражирана от световните агенции.
Помощта от страна на САЩ за гарантиране на сигурността в Украйна ще се разшири. „Президентът на САЩ увери, че имаме не само верен приятел в негово лице, но и в лицето на американския народ. Америка сега е с народа на Украйна“, заявява Порошенко.

Малко по-рано „Ройтерс“ съобщи, че при визитата на украинския държавен глава във Вашингтон е постигната договореност за предоставяне на 53 милиона долара помощ за Украйна. 46 милиона от тях ще бъдат предназначени за обезпечаване на сигурността и поддръжка на въоръжените сили на страната. Останалите 7 милиона ще бъдат предадени на хуманитарни организации за оказване на помощ на пострадалите от конфликта в Донбас.

Финансова гаранция може да бъде предоставена на правителството на която и да било страна от финансови институции или друга държава в случай, че съответното правителство не може да изпълни своите задължения. Например може да става думаза гаранция в случай на дефолт по някакъв дълг. За какво точно става дума в конкретния случай, Порошенко не е пояснил.

По този начин, според данните на пресслужбата към администрацията на президента на САЩ, общият обем на американската финансова помощ за Украйна ще достигне 116 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 4 Отговор
  • 2 Самый вежливый из людей

    4 1 Отговор
    В честь этого великого собитыя намечается очередной визит в Киеве Господина Байдана, Сала Ему! Будут скачки с факелами из покрышек, звериная травля и угощения пирожками с випивкой, конечно. Приглашены проплаченные Херой Майдана на Майдане.
    Сала ЕС! Штатам Сала!
    Moskali go to Moskoviu, United Ukraine is just for homosexuals!
  • 3 шорлерип

    4 0 Отговор
    {Пиши на български, хайван} Ей, това не се издъжа:страна с 20трилиона дълг отпуска гаранции и заем! И забележете от 56 мил помощ-46 отиват за войската,7 за народа...трагедия.
  • 4 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор
    от целя свят само сащ се престраши да помогне ,макар и скромно на украина.53 милиона са никакви пари,но все пак е жест на подкрепа.украйна я чака тежка зима особено в окупираната част .
  • 5 maikel 260

    2 0 Отговор
    lo6o ne ma 6tom ima pari zna4i 6te ima i dalavera to e iasno
  • 6 отвратен

    2 0 Отговор
    до 4
    Кажи честно колко ти плащат да пишеш постоянно глупости.
    Нагледах се на такива платени писарчета

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "отвратен":

    щом си се нагледал дай аргументирано мнение и ме накарай да замълча .оказа се че няма какво да кажете освен мълчаливо да ми давате минуси или да се пробвате с обидите.преди да почна да пиша тук бе пълно с лъжливи овчарчета.то не бяха хунти,то не бяха гей- фашисти и т.н. плоски твърдения на посткомунистическата руска пропаганда.аз съм против руската инвазия и ясно го заявявам,тя е опасна за българия с прецедента ,който се опитва да създаде и се надявам единна европа и сащ да не го позволят и да покажат на руския диктатор путин ,че европа от 1939 и от 2014 са два много различни политически субекта.та това е в общти линии,платената ми позиция.
  • 8 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "отвратен":

    Кой ще плаща за такива глупости, по-скоро Десито /Стоян/ плаща на админите да не му трият постовете.
    Деси, стига с тези твои "дай аргументи", и когато ти ги дадат, обявяваш сайта за проруски или украински генерал казаваш противното на твоите щуротии за луд. Пък после казваш, че аз съм по диагнозите и раздавам хапчетата. Пишеш, че съм комунист и мишка /последното беше истрито от админа/. Ще се радвам да ги повториш тези думи, но като ме гледаш в очите /т.е. на една ръка разтояние/... . Айде със здраве и да се лекуваш

    Коментиран от #9

  • 9 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    с най-голямо удоволствие ще ти го кажа в лицето.аргументите ти са пълна боза и се вижда в дискусията за което.украинския генерал ,потдържащ колегите си от беркут и публикуващ във вестник с името правда се е смахнал тотално.за това съдя след като прочетох цялата му статия и заключенията му като цяло.теб те трият щото спамиш и обиждаш .