Last news in Fakti

20 Септември, 2014 12:48 1 128 1

Евакуираха Белия дом заради натрапник

  • белия дом-
  • евакуираха-
  • нарушител-
  • оградата-
  • барак обама

Неизвестен мъж прескочил оградата и се затичал към главния вход на президентската резиденция, преди да бъде повален и задържан

Евакуираха Белия дом заради натрапник - 1
Снимка: АП/БТА

Агенти на тайните служби евакуираха за кратко част от Белия дом, след като нарушител е бил забелязан да притичва през моравата в двора, съобщи Би Би Си. Външният човек е влязъл на територията на комплекса малко след като президентът Барак Обама напуснал сградата в нощта срещу събота.

Свидетели разказаха, че са видели мъж да прескача оградата и да се затичва към зданието. По това време държавният глава и семейството му вече слизали от хеликоптера в извънградската резиденция в Кемп Дейвид. Персоналът и репортерите, работещи в близкото Западно крило на Белия дом, са били изведени под ескорт от помещенията и евакуирани на безопасно място.

Малко преди да достигне главния вход на президентската резиденция, нарушителят е бил задържан и отведен в болница във Вашингтон, тъй като се оплакал от болки в гръдния кош. От секретните служби са признали, че е получил травма при задържането, заради което и е хоспитализиран.

Ед Донован – представител на службите, по-късно съобщи, че нахлулият е 42-годишният Омар Гонсалес от Тексас. У него не е намерено оръжие, предстои да бъдат изяснени мотивите за постъпката му. На служителите впоследствие е било разрешено да се върнат.

Навръх годишнината от атентатите на 11 септември миналата седмица друг мъж, прескочил оградата на височайшата резиденция, беше арестуван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    А ако увиснат на оградата на Белия дом трима ислямисти, цялата нация ще се изнесе в Мексико и Канада...