Last news in Fakti

21 Септември, 2014 15:23 14 609 2

Ферибот потъна край остров Корфу

  • ферибот-
  • анкона-
  • патра-
  • български-
  • корфу

На борда на пътуващия от Анкона плавателен съд е имало и български туристи, но никой не е пострадал

Ферибот потъна край остров Корфу - 1
Фериботът Europa Link, преди да крушира в скалите край Корфу

Ферибот, пътуващ от италианското пристанище Анкона за гръцкия град Патра, е корабокруширал в скалите край гръцкия остров Корфу, съобщи вестник „Месаджеро“. На борда е имало около 760 души – екипаж и пътници, сред които и български туристи (според информация от близък на един от пътниците, предадена на наша телевизия), но за щастие никой от намиращите се на плавателния съд не е пострадал. Всичко се е разминало само с голяма уплаха, твърди италианското издание.

Инцидентът е станал на малко разстояние от брега около 3 часа през нощта. Въпреки пукнатината в корпуса, фериботът е успял да се добере до гръцкото пристанище, където продължава да потъва.

Пътниците са били събудени от силен трясък. Съприкосновението със скалите е предизвикало няколкометрово разпаряне на дъното на плавателния съд, откъдето е започнала да прониква вода. Хората са били изведени на палубата и са им били раздадени спасителни жилетки, но не се е наложило да ги използват.

Фериботът Europa Link, който осигурява връзка между Анкона и Патра през Игуменица, обаче не може да продължи по маршрута и бавно ще потъне.

Пътниците са прекарали остатъка от нощта под голяма палатка, монтирана в пристанището на Корфу. В трюма на ферибота има камиони и автомобили, което допълнително е усложнило проблема, дебалансирайки теглото на съда и поставяйки го в още по-голяма опасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИро Скалния

    0 0 Отговор
    Застрахователна измама.
  • 2 Пенева

    0 0 Отговор
    На пет места информацията е различна. От Патра ли е пътувал фериботът или от Анкона? На борда не знам дали е имало бг туристи, но съм сигурна, че е имало поне 100 български международни шофьори с камиони на бг превозвачи, тъй като линията се ползва предимно от TIRове-български и гръцки. Това са огромни щети за транспорта, да не говорим за стреса на тези хора, които не са на кораба за удоволствие, а на работа. Съпругът ми е от шофьорите, които редовно ползват линията, аз самата съм била на този кораб... И не разбирам защо информацията е толкова оскъдна и не се коментира какви точно са загубите на транспортния бизнес като товари и повреди по машините, а и на самите шофьори, чийто личен багаж е наводнен. Ще ги поемат ли от Грималди или пак ще ги измамят като миналата година, когато в трюма горяха камиони?
Новини по държави: