Last news in Fakti

21 Септември, 2014 23:07 2 754 12

Хиляди излязоха на антивоенен митинг в Москва

  • антивоенен митинг-
  • марш на мира-
  • украйна-
  • новорусия-
  • москва

Опозиционната протестна проява срещу военните действия в Украйна и външната политика на руските власти е събрала между 5000 и 20 000 участници

Хиляди излязоха на антивоенен митинг в Москва - 1
Снимка: "Комерсант"

Протестен митинг-шествие срещу военните действия в Украйна и политиката на руските власти и конкретно на президента Владимир Путин се състоя в центъра на Москва, съобщи „Интерфакс“.

Сред участниците в опозиционния Марш на мира имаше представители на движение „Солидарност“, на партия „Яблоко“ и РПР-ПАРНАС. Събралите се хора носеха в ръце снимки на свои близки, загинали в резултат на бойните действия в Източна Украйна, жълто-сини украински знамена, венци от цветя, лозунги „Не на войната!“, „Мир за Украйна, свобода за Русия“ и др.

По маршрута на опозиционното шествие се бяха наредили и поддръжници на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република с флагове на Новорусия.

Според „Комерсант“, в района на демонстрацията мерките за сигурност са били засилени и проявата е преминала мирно, без сериозни инциденти. В някои сектори от маршрута опоненти на демонстриращите в подкрепа на Украйна ги замервали с домати, яйца и стари обувки.

РИА "Новости“ съобщи, позовавайки се на данни от Министерсдтвото на вътрешните работи, че в акцията са се включили около 5000 души. Според самите участници обаче те са били около 10 000, а „Новая газета“ говори за 20 000 и повече.

Опозиционни прояви днес е имало и в други руски градове, но те са били крайно малобройни, съобщи ИТАР-ТАСС.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    2 9 Отговор
    ...носели снимки на убитите в украйна руски войници!що путиовистите мълчат и не оборят ,нали техния султан каза ,че руските войски не са се били в украйна.
  • 2 Пламен Бакърджиев

    4 1 Отговор
    Щом народа в Москва иска мир в Украйна, то той неминуемо ще настъпи. Лошото е че Украйна драпа за ЕС, а ние знаем какво е да си член на колониалисти.

    Коментиран от #6

  • 3 гост 1

    1 7 Отговор
    Интересно ми е да чуя мнението ти ,какво по добро предлагаш за България ти...? С това наше производство с тази икономика и с този мързел който ни е налегнал ...ще умрем ама точно от глад и мизерия !
  • 4 истински либерал

    8 1 Отговор
    Браво, браво много хубаво гей-парадче са си спретнали демократичните борци с/щу кръволока Путин! Хвала на такива мъченици на демокрацията!
    но статията е някак непълна, пропуснати са много важни моменти. Първо, участниците не са някакви си хиляди, а десетки милиарди и второ, тези стотици трилиони демократични протестиращи не са се разотишли, а са превзели Кремъл, екзекутирали са ненависния тиран, Ходорковски е избран за временен председател на руската демокрация, и е подадена петиция за незабавното приемане на руските демократични територии в състава на Велика Мегадемократична Ултрабандеровска Велика Украйна!

    Коментиран от #5

  • 5 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "истински либерал":

    демек от поста ти се разбира ,не си съгласен с демокрацията ,билет куфар и самолет .в северна корея те очакват с отворени обятия и специална кирка и песнопойка с оди за местния партиен вожд!

    Коментиран от #7

  • 6 Десислава Димитрова

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен Бакърджиев":

    и какво е?
  • 7 истински либерал

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Деска, тебе нещо ако не те устройва, куфара-автобуса-родния ти Анадол, там те чака Ердоганя!

    Коментиран от #8

  • 8 Десислава Димитрова

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "истински либерал":

    мен в бг ми харесва ,но явно теб те притесняват демокрацията и европа в нашите граници,та ти предлагам да си идеш при твоите братя.може и в русия или в турция ,там управляват подобни на ким чен ун.тук си орисан да нямаш лев и да мреш ,неразбран по кофите за смет,там поне ще може свободно да се трудиш и безплатно да се храниш в държавния стол.
  • 9 MonoMakh

    0 7 Отговор
    Явно заради тях, Путин е готов да спре Интерната в Русия по примера на китайските си другари, за да не се организират спонтанно и масово опонентите на неговата политика. Мисля че неговата психическа нестабилност се отключи по време на премиерството му - когато беше позорно освиркван при всяка негова публична проява. Затова трябва да отчете, че е вече никому ненужен и да се оттегли навреме, ако иска да си харчи окраденото през годините на управление състояние. То след два мандата китайските комунисти се оттеглят от политиката - по-живо, по-здраво и е крайно и той да последва тази практика иначе може в скоро време да го сполети участта на друг полудял от прекомерно властване политик от близкото минало - Николае Чаушевску!

    Коментиран от #10

  • 10 theodor cole

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "MonoMakh":

    Kqm 17/09 reitingqt na Vladimir Vladimirovich e 87%. Nai nisqk e bil kato Premier Ministqr-61%. Reitingqt na Obama v momenta e 41%. Dannite sa na Amerikanskia sociolog i zhurnalist Joshua Keating. Svoboden si da viarvash i interpretirash. Istinata e che Rusnacite vidiaha nai-groznoto lice na demokraciata prez 90-te, kogata stranata im beshe bankrutirala i pred razpadane. I togava doide Vladimir Putin... Tova e Russia. Ne vseki mozhe da bqde germaniec, nali? Nie da ne bi da sme stanali germanci?
    Tozi miting e sqvsem navremenen. Horata iskat mir. Vsichki iskat mir, vkliuchitelno i Vladimir Putin. Toi mai si vze kakvoto mu triabvashe. Zhalko za izbitite ot Kievskata hunta nevinni hora.
  • 11 ож

    3 0 Отговор
    Тези 20 000 са 20-тина% от живеещите в Москва украинци.

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "ож":

    в митинга са взели участие доста известни руснаци, а за да участваш в такова мероприятие се изисква и голяма смелост.опасността за здравето и живота на митингуващите е съвсем реална,така че ако са били 20000 си е голямо постижение .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания