Last news in Fakti

23 Септември, 2014 10:34 2 233 0

ТВ водеща напусна в ефир заради марихуаната (Видео)

  • марихуана-
  • аляска

14 милиарда долара – може да достигне обемът на пазара на марихуана, ако тя бъде легализирана на цялата територия на САЩ

Репортерката за Аляска на телевизия KTVA 11 News Чарло Грийн изненадващо обяви по време на пряко излъчване на новинарска емисия, че напуска заради конфликт на интереси, съобщават медиите в САЩ.

Журналистката обясни изненадващото си решение с факта, че има малък страничен бизнес с марихуаната и желае да посвети цялата си енергия борбата за легализация на марихуаната в Аляска.

През последните месеци редица щати в Америка легализираха използването на марихуаната.

По време на излъчването на новинарската емисия от 22 часа Чарло Грийн призна, че е собственик на Аляска канабис клуб, който се занимава с медицинската марихуана.

„Сега всички ще разберете, че аз, която на практика притежавам Аляска канабис клуб, съм решила да посветя цялата моя енергия на борбата за свобода и справедливост, която започва с легализирането на марихуаната тук в Аляска“, обяви Грийн. „И така за тази работа, не че имам избор, но майната му, аз напускам“, обяви Грийн. Часове по-късно от телевизията се извиниха за нецензурния език и непрофесионалното поведение на журналистката, уточнявайки че нейния договор е прекратен.

На 4 ноември Аляска трябва да реши дали да легализира марихуаната.

Колорадо и Вашингтон легализираха употребата на марихуана.

Дискусията за предимствата и цената на легализирането на марихуаната е в разгара си. "Фискал Таймс" припомня няколко цифри, които могат да бъдат интересни на участниците в нея.

750 000 – приблизително толкова хора ежегодно се арестуват заради обвинения, свързани с притежаването и употребата на марихуана. Около 40 000 души са в американските затвори заради разпространението на марихуана.

14 милиарда долара – може да достигне обемът на пазара на марихуана, ако тя бъде легализирана на цялата територия на САЩ.

5000 долара – струва получаването на лиценз за производството на марихуана за медицински цели в Денвър, щат Колорадо.

8-10 долара – цената на порция сладолед с добавка "медицинска" марихуана в специализираните магазини в Денвър.

18,95 долара – цената на кулинарна книга с рецепти, основаващи се на марихуаната. Можем да открием лимонен пай с "трева", а също така доматена супа, пиле къри и даже любимата на американците пуйка.

100 долара – максималната глоба в Ню Йорк, ако сте се "напушили" за пръв път или са ви хванали с по-малко от 25 грама. Последващите глоби могат да стигнат до 5000 долара и към тях може да се добави и затвор до 4 години.

240 304 долара – издръжката на един затворник за 4 години в щата Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА