Last news in Fakti

1 Октомври, 2014 17:00 1 353 0

Официално: И Лихтенщайн разследва Цветан Василев

  • цветан василев-
  • лихтенщайн

Във вторник мажоритарният собственик на банката КТБ категорично отрече за наличието на подобни обвинения и заяви, че това е заговор от страна на негови конкуренти

Официалните власти в Лихтенщайн потвърдиха, че разследват основния акционер на българската банка КТБ Цветан Василев по подозрение за пране на пари, предаде БНР.

Разследването срещу Василев е образувано, след като лихтенщайнска банка е подала информация към  властите, заяви за агенция Ройтерс главният прокурор на Лихтенщайн Роберт Валнер.

След като лихтенщайнска банка направи доклад за Звеното за финансово разузнаване (ЗФР) в съответствие със Закона за надлежна проверка, ЗФР предаде това уведомление на нас и ние инициирахме производство по този въпрос, казва Валнер, като добавя, че не може да даде повече подробности, тъй като производството все още е на доста ранен етап.

Във вторник мажоритарният собственик на банката КТБ категорично отрече за наличието на подобни обвинения и заяви, че това е заговор от страна на негови конкуренти.

В същото време българската прокуратура потвърди, че Лихтенщайн разследва Василев, но не уточни защо. Адвокат на Василев пък заяви пред Ройтерс, че не знае нищо за подобно разследване.

Запитване на прокуратурата е изпратено и до Сърбия, където с мярка за неотклонение "подписка" Цветан Василев чака решението на местния съд за екстрадицията му в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА