2 Октомври, 2014 10:18 2 060 0

Директорът на Сикрет сървис хвърли оставка

  • джулия пиърсън-
  • сикрет сървис

Джулия Пиърсън напуска агенцията след 30-години служба на обществото и серия скандали с охраната на Барак Обама

Директорът на Сикрет сървис Джулия Пиърсън подаде оставка след поредния скандал за пробив в охраната на президента Барак Обама, съобщава Ройтерс.

За временен директор е назначен Джоузеф Кланси, съобщава Си Ен Ен. Телевизията се позовава на съобщение на министъра за националната сигурност Джей Джонсън.

„Джулия Пиърсън подаде оставка като директор на Сикрет сървис и аз я приех“, се казва в официално изявление на министъра за националната сигурност Джей Джонсън.

Той посочва, че й изказва благодарности за нейната 30-годишна служба в името на Сикрет сървис и нацията.

Джулия Пиърсън в началото на седмицата беше подложена на критика по време на нейното изслушване пред сенатска комисия заради пробивите в охраната на Барак Обама. Сенаторите настояха за нейната оставка заради новината, че въоръжен мъж се е возил заедно с президента в асансьор в Атланта на 16 септември.

Само преди години при назначаването на Джулия Пиърсън Барак Обама изяви увереността си, че тя е изключително квалифицирана да ръководи агенцията, която освен че гарантира сигурността на американците по време на важни събития и отбранява финансовата ни система, също така защитава лидерите и президентските семейства, включително и моето.

Джулия Пиърсън е на 54 години и започва кариерата си в агенцията в Маями. Преди това е била полицай в Орландо в продължение на три години.

Преди да оглави Сикрет сървис Джулия Пиърсън беше началник щабовете на тайните служби. Тя е с над 30 годишен стаж в агенцията, която се грижи за сигурността на президента и вицепрезидента, гостуващите държавни глави и отговаря за борбата с фалшифицирането на американската валута.

Пиърсън смени Марк Съливън, който се оттегли след почти 30 години в Сикрет сървис, седем от които беше ръководител.

По негово време миналата година репутацията на охранителното звено беше опетнена и това доведе до оставки, след като 11 агенти бяха намесени в скандал и обвинени, че са използвали услугите на проститутки по време на изпълнение на служебния си дълг.

Съливън похвали своя наследник и уточни, че тя е известна с трезвата си преценка, лидерство, характер и отдаденост към своята страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА