Last news in Fakti

2 Октомври, 2014 10:42 1 636 6

Сепаратистите с масивна атака срещу летището в Донецк

  • донецк-
  • летище

Европейският съюз може да наложи нови санкции на Русия, ако сепаратистите превземат летищата в Донецк или Мариупол

Проруските сепаратисти са започнали широкомащабна атака срещу летището в Донецк, съобщава Би Би Си.

Чува се интензивна стрелба и взривове, уточнява АП.

Европейският съюз може да наложи нови санкции на Русия, ако сепаратистите превземат летищата в Донецк или Мариупол, съобщава агенция Блумбърг.

„Съобщения за нарушаване на прекратяване на огъня постъпват ежедневно.

По тази причина ЕС не разглежда разхлабване на санкциите, наложени на Москва“, коментира пред Блумбърг високопоставен чиновник от Европейската комисия.

Проруските сепаратисти от седмици се опитват да превземат летището. Последната им офанзива започна в сряда. Сепаратистите се опитват да обградят летището, заяви украински военен.

Летището в Донецк не работи за граждански полети от края на юни.

Предвиждаше се то да започне нормална работа на 31 октомври.

На 5 септември влезе в сила примирие между сепаратистите и украинската армия, което е често се нарушава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самый вежливый из людей

    6 0 Отговор
    Сил АТО провел, молниеносную перегруппировку войск в виде спонтанного, то есть крайне организованного отступления, в ходе которого в заранее подготовленные засады пополи десятки тысяч террористов. Поэтому в Мариуполе поднялась паника, вызванная резким снижением цены на 95й бензин. Вошел в историю подвиг хероя 92и аэромобилыной бригады, который при помощи одного кирпича подбил сразу 17 БМП противника. В полном отчаянии путенские террарюги вышли к Мариуполю, и взяли в очередной котел до семи тысяч хохлозавров.
    Едина Крайна - только для раненные в голову хохлозавры! Так Украйна Пэрэможэ!
  • 2 Десислава Димитрова

    0 8 Отговор
    примирието виси на косъм.кадри от руската офанзива има достатъчно в интернет.
  • 3 зомботрон

    1 0 Отговор
    Всегда было не понятно где был немецкий народ, когда в Германии происходило становление фашизма. А теперь наглядно все понятно....
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    Летището вече е превзето...
  • 5 Просто истината

    1 0 Отговор
    От руската офанзива ...я пак , от коя офанзива ?

    Тия бандерлоги от летището в продължение на времето през цялото т.нар. примирие обстрелваха цивилни граждани и училища.
    От самото начало Порошенко заяви, че ще ползва примирието за да прегрупира войските и пак да нападне ...вие с какво се те се надрускали, драга ?

    Е няма да може да нападне ...не и сега . Може би ще почака да види , дали Запада ще го снабди с нови оръжия.

    Коментиран от #6

  • 6 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Просто истината":

    бандюгите не са армията на украйна ,а тези от руската ,дошли в чужда държава и воюващи в лъжа.целия свят вижда кои са бандитите ,само ти гледаш в друга посока май.летището го превземат по време на примирие ,което е показателно ,а донецк го обстрелват сепаратистите ,терористичните актове срещу мирното население са руска тактика от началото на конфликта.клакьори като теб спомагат да проработи ,но въпреки общите ви усилия няма да се получи.
    тези мутри дето превзеха донецк ,не могат да работят и след 10 години ще е видна разликата ,както стана в северен кипър или в северна корея .губещи ще са именно руснаците ,щото сега при запазване на положението украинците ще се изселят от там и няма да има никакво развитие.путин в началото ще пробва да направи нещо ,но от полицай макроикономист не става и след 10 години на лакти и колене за влизане в ес,подобно на нашите комунисти след виденов.
Новини по държави: