Last news in Fakti

10 Октомври, 2014 11:41 1 581 0

Ким Чен Ун в неизвестност: пропусна важен партиен форум

  • ким чен ун-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • военен преврат-
  • кончина

В Северна Корея се носят дори слухове за внезапната му кончина

Ким Чен Ун в неизвестност: пропусна важен партиен форум - 1
Ким Чен Ун

Изчезналият от общественото полезрение лидер на Северна Корея Ким Чен Ун не е присъствал на тържественото отбелязване на 69-годишнината от основаването на управляващата Работническа партия в страната. Местните медии по-скоро не отбелязват да е присъствал, а Би Би Си съобщава, че не е бил в списъка на лицата, посетили по този повод мемориалния Дворец на слънцето в Пхенян, където са положени баща му и дядо му Ким Чен Ир и Ким Ир Сен. До тази година младият лидер редовно се е появявал в двореца точно в полунощ на 10 октомври.

Мълчанието на севернокорейската преса позволява да се предположи, че Ким Чен Ун не е присъствал на празненствата. Това подхранва слуховете за военен преврат в страната, както и влошеното му здравословно състояние и дори за внезапната му кончина. Съществува версия, че в момента вместо Ким управлява по-малката му сестра.

На 3 септември Ким със съпругата си посети концерт, след което изчезна от публичния живот. Пхенян опроверга информация на южнокоейски медии, че Ким Чен Ун е претърпял операция на глезените, които травмирал заради наднорменото си тегло по време на военни учения.

Напоследък той пропусна няколко важни държавни празници и събития – Деня на основаването на КНДР, заседание на Върховното народно събрание – висшия законодателен орган на страната. Централната корейска телевизия показа празното му място в залата.

Официален източник от Южна Корея твърди, че севернокорейският лидер бил в нормално състояние. Високопоставен чиновник от КНДР в хода на посещението си в Южна Корея предал приветствие от Ким Чен Ун до президента на Южна Корея г-жа Пак Кин Хе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: