Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 10:37, обновена 21 Октомври, 2014 11:46 14 161 11

Руска подводница бедства в залива на Стокхолм?

  • швеция-
  • флот-
  • русия-
  • подводница
Руска подводница бедства в залива на Стокхолм? - 1
Снимки: АП/БТА

Инцидент с руска подводница е станал край бреговете на Швеция. Властите в Стокхолм дори са прихванали сигнал за бедствие, съобщава шведски таблоид.

Още от миналия петък шведският флот е започнал издирвателна операция. От Москва отричат техен кораб или подводница да бедстват, уточнявайки че флотът изпълнява обикновени задачи.

Svenska Dagblade съобщава, че шведският флот е предприел широкоиздирвателна операция след като бил засечен сигнал за бедствие от руска подводница.

От своя страна Министерството на отбраната в Стокхолм разпространи снимка, на която се вижда чужда подводница в района на залива до столицата. Смята се, че тя все още не е напуснала териториалните води на скандинавската държава.

Ръководителят на издирвателната операция контраадмирал Андерс Гренстад обяви, че е разширен периметъра на операцията. Той отказа да даде повече подробности. Агенция Ройтерс отбелязва, че мобилизацията в шведския военноморски флот е безпрецедентна от края на Студената война.

Висшият военен уточни, че е твърде рано да се говори дали една или друга страна е замесена в инцидент с нарушаване на шведските териториални води.

Контраадмирал Андерс Гренстад посочи, че няма засечени сигнали за помощ или бедствие.

В операцията обаче участва и стелт корветата HMS Visby, която е оборудвана за борба с подводници, припомнят военни експерти.

Корабите са разположение на по-малко от 50 км от столицата Стокхолм. По време на Студената война Швеция често преследваше съветски подводници край бреговете си, включително с пускането на дълбоководни бомби, припомня Ройтерс.

Ако издирвателната операция открие руска подводница край шведските брегове, това ще е първото сериозно изпитание за премиера Стефан Льофвен само седмици след като неговото лявоцентристко правителство на малцинство встъпи в длъжност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Chicho Mancho

    0 6 Отговор
    eine Damen und Herren, ist die Demokratie in Gefahr .Noviyat Weltordnung Vereinigung Welt zementiert die Flügel des Adlers und des großen amerikanischen Judenstern bedroht sind!
    Um einen Feind, die niemals schläft -prechi zur Einführung eines neuen Weltordnung und Sicherheit abzuwehren.
    Lassen Stern Dadid leuchtet den Weg
    Lasst uns das tapfere Adler
    Er, der in uns glaubt, ist ein Feigling -

    Коментиран от #2, #5, #8

  • 2 РОСЕН ВЕЛИНОВ

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Chicho Mancho ":

    КО КАЗА!?
  • 3 НЕПТУН

    5 1 Отговор
    НЕМА И ДА ГИ НАМЕРЯТ УБЕДЕН СЪМ ЗАЩОТО ГИ НЯМА ВЕЧЕ
  • 4 лъжа е

    1 3 Отговор
    в никой друг сайт не намерих подобна новина
  • 5 anti 4i4o man4o

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Chicho Mancho ":

    4i4o man4o-sneh ta kat be6e na le4enie v psihiqtriqta
  • 6 nakata88bg .

    3 0 Отговор
    а от руското министерство предадоха информация за норвежка подводница провеждаща учения в района - и сега на кой да вярваме? шведите само "подозирали" за руска подводница, а руснаци предадоха информация с саркастичното - дано да ви помогне в издирването и да спестите парите на гражданите си!)))
  • 7 Гербачов

    1 3 Отговор
    Те от Москва навремето отрекоха и за КУРСК обаче видяхме какво стана.
  • 8

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Chicho Mancho ":

    Абе к..т намираш се в БЪЛГАРИЯ, ако не знаеш.

    Коментиран от #9

  • 9 Кирил К

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от " ":

    Димитърче !! Като човек който е ходил по-света, мога да ти кажа че днешният българин и специално твоето поколение най-много се доближава до метафората "к..т" .
  • 10 льольо

    2 0 Отговор
    Тази статия е пълна глупост.Представяте ли си в тази ситуация с тези проблеми в отношенията на ЕС и Русия и такава неясна,уклончива без агресия статия!? Нечувано !?Ако има и най- малка истина то от сутрин до вечер щеше да са дърдори по всички телевизии,радия,вестници .А това го няма..............
  • 11 Реалист

    3 0 Отговор
    Оказа се че е Холандска!!!
Новини по държави: