21 Октомври, 2014 00:40, обновена 21 Октомври, 2014 12:28 15 115 12

Шефът на Total загина в самолетна катастрофа в Москва (Видео)

  • total-
  • москва-
  • катастрофа

При опит да излети за Париж пътническият Falcon 50 се сблъснал със снегорин

Шефът на френската петролна компания Total Кристоф де Маржери e загинал в самолетна катастрофа на московското летище Внуково, съобщава РБК.

При опит да излети за Париж пътническият Falcon 50 се сблъснал със снегорин. Четиримата души на самолета са загинали. По неофициална информация в руските медии шофьорът на снегорина е бил пиян. От следствието обещават да дадат подробности при излизане на пробите. Ако се докаже вината на шофьора, то той може да получи 7 години затвор. 

 „Тази нощ самолет се разби след като се сблъска със снегорин. Тримата души екипаж и пътникът са загинали“, обяви говорителят на летището Елена Крилова.

„Аз потвърждавам, че пътникът беше шефът на Total Кристоф де Маржери“, уточни Крилова. Де Маржери ръководеше третата по големина компания в Европа от 2007 г.

Руските власти съобщиха, че видимостта на летището е била 350 м. при инцидента. Екипажът на разбилия се самолет е бил съставен от французи. 

Шефът на Total се ползваше с уважението на цялата петролна индустрия. В компанията, на която той посвети своята кариера, беше известен като „Големия мустак“. Той се присъединява към Total през 1974 г., когато завършва университет.

„Това е голяма загуба за петролната индустрия“, коментира за Би Би Си Джон Хофмайстер, бивш президент на Shell Oil.

„Големият мустак“ горещо защитаваше компанията от обвиненията, че е замесена в корупция по програмата на ООН „Петрол срещу храна“ по време на бившия диктатор в Ирак Саддам Хюсеин. 

Другата водеща версия на следствието е грешка на авиодиспечерите на Внуково-3. Диспечър – стажант е ръководил рулирането по писта на Falcon-а на Кристоф де Маржери, съобщава РИА Новости, цитирайки анонимни източници от летище „Внуково“. 

Проверяват се още качеството на зареденото гориво, вероятността от грешка на пилотите и ефектът от метеорологичните условия.

Президентите на Франция и Русия Франсоа Оланд и Владимир Путин изказаха съболезнования на семействата на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 007

    0 3 Отговор
    КГБ.....?

    Коментиран от #12

  • 2 mediator37

    4 0 Отговор
    "Судьба человека" - М.Шолохов.

    Богат, хипер умен, талантлив и успешен, когато е палел поредната папироска и пийвал питие, не е предполагал, че след броени минути ще лети не за Париж, а от този свят за онзи.

    Или както казват румънците : Ултимул костюмул бузунаре наре. (Последният костюм джобове няма)
  • 3 Spewn1

    1 0 Отговор
    Никой не знае колко му остава на този свят.
  • 4 любител

    0 0 Отговор
    Тук не се споменава, че никой не знае как се е озовал тоя снегорим там... и официално признаха, че шофьорът на снегорина е бил пиян!
  • 5 измамник

    0 0 Отговор
    toi e rusofil
  • 6 PROFESIONALISTA

    0 3 Отговор
    Не се знае дали шофьорът не е бил с тайна мисия, и дали сега не се радва на овации и дали няма да го помилват след 1 година и да излезе от затвора с един куп пари за харчене.... Не че ще види добро, щото пак ще го вербуват за мръсни игрички....
    Ама и тези французи къде са тръгнали да излитат , те могат да го правят само на автопилот в идеално време....Не е ли бай руснак зад щурвала...

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "PROFESIONALISTA":

    и в най-голямата руска осирация русофилите намират с кво да се похвалят.и кво ако бе бай ти руснак зад щурвала?
  • 8 S Doichinov

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "PROFESIONALISTA":

    С инвестиции от близо 30млрд.дали руснаците искат да го премахнат?Това да не е БГ.Отде занеш,че пилотите са френски а не немски,руски или някакви други.В казармата видях какво могат руските пилоти-един миг 29 остана за ремонт след неговото велико пилотиране.Кашмер за света е тази нация.Заедно с циганите.
  • 9 free

    0 0 Отговор
    Гледах внимателно самата катастрофа /а не масово разпространеното видео с кадри на разбития самолет след това/. Вижда се как при засилването "Фалкон"-ът изведнъж се разтриса, накланя се на една страна и излиза извън пистата. Там "услужливо" го чака неправилно спрял снегорин и всичко става на парчета. Бог да го прости г-н дьо Маржери и екипажа му. Той е бил един от най-големите противници на ембаргото срещу Русия, наложено в следствие на украинската криза. Сещам се пак за редовните посещения на снайперисти от братските западни спцслужби в България, които разчистват терена от някоя поредна по-упорита наша мутра. Пазете се момчета... Никой не е недосегаем...

    Коментиран от #10

  • 10 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "free":

    да ясно,цру затрили французина с пиян руснак на руско летище.само дето пияните руснаци са навсякъде в руската държава и предизвикват милиони инциденти ежедневно,голяма част с фатални последици.провери статистиката за смъртността при мъжете от злопулуки в русия и я сравни с останалия свят успех.
  • 11 Stoyan

    0 0 Отговор
    Господ е отсъдил.
    Който търгува с дявола, добро да не очаква.
  • 12 кибхх

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "007":

    БТК
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания