Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 13:30 2 541 1

Ураганът "Гонсало" удари Англия, чака го цяла Европа

  • ураганът "гонсало"-
  • дъжд-
  • сняг-
  • силни бури-
  • вятър-
  • снежовалежи-
  • великобритания-
  • шотландия

Силни ветрове, дъжд и сняг може да нанесят поражения

Ураганът "Гонсало" удари Англия, чака го цяла Европа - 1
Ураганът "Гонсало" предизвика огромни вълни близо до Уайтхевън, Северозападна Англия. Снимка: АП/БТА

Ураганът „Гонсало“ атакува Великобритания. Пориви на вятъра със скорост над 120 км/час са регистрирани в северната част на Уелс и на остров Уайт, а предупреждения за силни бури са обявени за по-голяма част от територията на Обединеното кралство, съобщи Би Би Си.

Лондонското летище „Хийтроу“ отмени голям брой полети, но засега от други летища в страната не съобщават за големи проблеми. Синоптиците алармират, че бурите, придружени със силни дъждове и на някои места – със сняг, ще се движат на изток, обхващайки цялата територия на Великобритания. Според тях вятърът ще бъде достатъчно силен, за да нанесе поражения върху сгради, да изкорени по-малки дървета и да откърши клони на по-големите.

Най-силни ще са ветровете във вторник в западната част на Шотландия, в северната и източната на Северна Ирландия, Северозападна Англия и Северен Уелс.

Много пътища са трудно проходими заради паднали дървета и множество фериботни курсове се осъществяват с голямо закъснение или са отменени.

Според метеоролозите „Гонсало” ще донесе валежи в цяла Европа. В западната част на континента се очакват проливни дъждове и силни ветрове, както и силни снеговалежи в планинските части. Снеговалежи са възможни и в Лихтенщайн и Австрия, както и на места в Босна и Херцеговина, Сърбия и България, съобщава NECN.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Айде слагайте зимните гуми
Новини по държави: