Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 15:44 1 250 0

Канадският стрелец бил наркоман и мечтаел да влезе в затвора

  • майкъл зехаф-бибо-
  • отава-
  • парламента-
  • затвора-
  • наркоман-
  • уби-
  • войник

Майкъл Зехаф-Бибо преди няколко години приел исляма и живеел като бездомник

Канадският стрелец бил наркоман и мечтаел да влезе в затвора - 1
Майкъл Зехаф-Бибо

"Канадският стрелец" Майкъл Зехаф-Бибо, който уби в Отава в сряда войник от почетния караул на мемориала, посветен на загиналите в Първата световна война, а след това бе застрелян в парламента, през 2011 г. молил съда да го вкара в затвора. Така 32-годишният терорист искал да се пребори с наркотичната зависимост, твърди Си Би Ес.

Зехаф-Бибо има богато криминално минало. През 2004 г. той бил осъден на 2 месеца лишаване от свобода за притежание на наркотици. През 2011 г. пък Майкъл бил признат за виновен за грабеж и отново прекарал 66 дни зад решетките.

Вече е изяснено, че на 15 декември 2011 г. Зехав-Бибо отишъл в полицията и сам съобщил за свое участие в обир, извършен преди 10 години. Признал, че е бездомен и се надява да влезе в затвора. Органите на реда обаче не могли да открият информация за подобно престъпление и отказали да го задържат. Няколко часа по-късно младият мъж нахлул в ресторант за бързо хранене във Ванкувър и заплашил служител да му предаде парите от касата. Когато го арестували, по думите на свидетели на инцидента, той изглеждал доволен.

Той преминал принудителна психиатрична експертиза, която го признала за вменяем. В доклада на психиатрите е отбелязано, че той искал с престоя си в затвора да заплати за своите грешки от миналото и да преодолее пристрастеността си към кокаина. Той потвърдил и при изслушването в съда, че иска да лежи зад решетките, за да се „пречисти“. Той настоявал, че ако го пуснат, отново ще извърши престъпление. Съдът решил да удължи ареста му, за което Майкъл благодарил.

По данни на Си Би Ес, Зехаф-Бибо е роден в Монреал. Преди няколко години приел исляма. Напоследък бил бездомен и скитал из Ванкувър, Барнаби и други градове. Според медиите, първоначалното твърдение, че той е действал сам, може и да не се окаже вярно. Той изповядвал радикални възгледи и специалните служби анулирали паспорта му, за да не може да излезе извън границите на страната. Той имал намерение да замине за Сирия, но не фигурирал в списъка на канадските граждани, наблюдавани от антитерористичното управление в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: