Last news in Fakti

25 Октомври, 2014 12:13 2 001 2

Топмениджър на Google скочи от 41 километра

  • алън юстас-
  • скочи-
  • феликс баумгартнер-
  • рекорд

Рекордът на Феликс Баумгартнер беше подобрен

Един от топмениджърите на Google - Алън Юстас, подобри рекорда на австриеца Феликс Баумгартнер, като скочи от височина 41 км. височина, съобщи Би Би Си.

57-годишният старши вицепрезидент на може би най-известната интернет компания се е издигнал с балон в стратосферата, в специален скафандър.

Издигането е станало над Розуел, щата Ню Мексико, а Юстас е престоял половин час на височина 41 000 метра, след което е скочил.

След 90 секунди свободно падане той е преминал звуковата бариера (330 м/секунда).

Около 5 минути Юстас се е намирал в състояние на свободно падане. На височина 9 000 метра той е разтворил парашута и се е спуснал на земята.

Факти.бг припомня, че през 2012 г. Баумгартнер скочи от височина 38 969 м. Скокът се предаваше на живо в интернет и предизвика голям медиен шум.

Юстас се е готвил за скока в продължение на няколко години. Скокът му е реализиран без помощта на спонсори и със значително по-малко пари, а светът разбра за скока едва след като се приземи.

Беше поразително и прекрасно, разказва Юстас пред New York Times.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Bear

    0 0 Отговор
    Доста са пообъркани математиките в статията:) Ако някой си направи труда да направи изчисления ще види че не са верни цифрите - не се връзват:)
  • 2 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Дрън-дрън....човешкия организъм не е в състояние да издържи това!Дори и да е минал обучение за космонавт-пак му е свирено!Ама щом е за сензация и реклама сме способни на всичко!!!Е добре- Аз скочих от чени връх с вързани ръце и крака и се приземих в княжево на сред село и докато си пиех кафето ми се изчака чакалото да дойдат журналисти и репортери....вервате ли ми?