Last news in Fakti

25 Октомври, 2014 15:31 1 695 0

Главният адвокат на Дойче банк открит обесен в Ню Йорк

  • адвокат-
  • обесен-
  • ню йорк-
  • дойче банк

Главният юрисконсулт и управляващ директор на Дойче банк е бил открит обесен в Ню Йорк, съобщава , gazeta.ru като се позовава на авторитетното американско издание "Уолстрийт джърнъл". Тялото на 41-годишният Калоджеро Гамбино е било намерено на 20 октомври от съпругата му.

Гамбино е изпълнявал длъжността от 11 години. Той е вземал непосредствено участие в преговорите по юридически въпроси на банката, защищавал я е във връзка с обвиненията за манипулиране на базовия лихвен процент Libor, а също по въпроси на валутните пазари, отбелязва изданието.

Най-голямата банка на Германия вече изплати 6,1 млрд. евро като глоби и наказания за последните 2,5 години. Смята се, че за третото тримесечие на 2014 г. съдебните й разходи са възлезли на 894 млн. евро.

Това е втори случай на обесване сред ръководните кадри на Дойче банк само в рамките на 10 месеца.

През януари т.г. в дома си в Лондон се обеси ръководителят на отдела за оптимизация на риска и капитала на банката Уилям Броксмит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА