31 Октомври, 2014 12:26 5 205 11

НАТО е засекло 17 руски бойни самолета над Европа

  • нато-
  • русия-
  • авиация

Тези полети на руски бойни самолети представляват непряка заплаха за гражданската авиация

През последната седмица НАТО е засекло близо 17 руски бомбардировачи и изтребители да извършват военни маневри в европейското въздушно пространство в района на Балтийско море, Северно море, Атлантическия океан и Черно море.

Турски изтребители са прихванали два руски изтребители Су-27, придружаващи двойка от стратегически бомбардировачи Ту-95, известни като мечка, над Черно море.

Самолети от Алианса са били задействани заради четири групи руски военни самолети, които били "на маневри от голям мащаб" във въздушното пространство над Стария континент. Норвежки, британски, португалски, германски и турски изтребители са били вдигнати във въздуха в отговор на действията на маневрите на бомбардировачи Ту-95, изтребители МиГ-31 и други руски военни самолети.

Не са били регистрирани инциденти. Маневрите на руските военни самолети обаче са били необичайни по своя мащаб.

От пресслужбата на Алианса уточняват, че три пъти по-голяма е активността на руската бойна авиация през 2014 г. спрямо 2013 г. Тя става на фона на изострените двустранни отношения заради Украйна.

Тези полети на руски бойни самолети представляват непряка заплаха за гражданската авиация. От Алианска обещават да продължат да пазят въздушното пространство над Европа.

Франция обяви вчера, че още не са изпълнени условията за предаването на първия от двата бойни кораба тип "Мистрал" на Русия. Така Париж опроверга твърденията на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, че Москва ще получи кораба на 14 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    7 0 Отговор
    Щото пък сигурно над Северна Америка не са летели 18 щатски военни самолета. Какъв ужас и НЕПРЯКА заплаха за гражданската авиация и имиграционият прелет на хипопотамите над Мсисипи...

    Коментиран от #3

  • 2 Самый вежливый из людей

    5 0 Отговор
    Про российские провокации еврогейские СМИ малопоследовательны и потому малоэффективны. Надо прямо и четко сказать, не размениваясь на мелочи:
    Само существование этой варварской Рассеи на планете Земля, тем более ее нахождение рядом с демократической Польшей, является чудовищной провокацией кровавого тирана Путина и наглым вызовом всему цивилизованному человечеству! Вообще-то, зверы эти русские а не люди!
    Бойтесь ватники, бандеровцам шимпанзе по именем Барак крышует! Теперь Украйна Пэрэможэ!
  • 3 гост

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Монго":

    Избягвайте да пишете насмъркани че, нищо не ви се разбира !

    Коментиран от #5

  • 4 vdx

    5 0 Отговор
    Руснаци, моля ви вземете контрола върху нас, защото сме отчаени. Съсипете американците и НАТО.

    Россияне , пожалуйста, взять под контроль нас , потому что мы являемся частью . Разрушить американцев и НАТО .

    Russians, please take control of us, because we are part. Ruin the Americans and NATO.
  • 5 Монго

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Липсата ти на чуство за ирония и сарказъм, не означава, че всички са в унисон с твоето ментално състояние...
    П.П. Смъркането, боцкането и друсането не са приоритет за психологическото ми равновесие.
  • 6 оня

    7 0 Отговор
    Днес наблюдавах мирно плуващи руски кораби ловящи риба в Черно море. Отнякъде се показаха НАТОвски патрулни катери и откриха картечен огън. На огъня мирните руски рибарски кораби отговориха със изстрелване на няколко ракети. При така създадената обстановка се появиха няколко НАТОвски подводници които започнаха торпедна атака. На атаката руските рибарски кораби отговориха с отново с ракети и няколко подводни мини. След като се разбра, че рибата е окончателно прогонена мирните руски кораби набраха височина и отлетяха в неизвестна посока. ... после казаха, че Натовските военни започнали да купуват повече тоалетна хартия / от меката/.
  • 7 velik

    0 10 Отговор
    ех Русия нямали да спреш с твоите провокаций не разбрали 4е с твоито военно пъ4ене няма да постигнеш ништо или искаш оште санкци та хептен да умреш от глад .Може да им е мъка на братята русофили въф форума но това е истината.Бизнеса и международните отношения крепят една държава русия трябва да го разбере русия трябва да го разбере не сме в 19век
  • 8 ГОСТ

    6 0 Отговор
    НАТО видяли. Ами колко самолета на НАТО се виждат навсякъде по света,да не бите там да са на екскурзия,илией така просто си се разхождат.Те какво си мислят,че само те ли ще правят каквото си искат.За тях може за другите неможе, да ама НЕ.Като не искат да виждат Руски самолети, да не им наближават границата,защото РУСИЯ веднъж се опари с Хитлер,и втори път няма да има. Така,че НАТО да не се заиграва с РУСИЯ,чеще подпалят нов конфликт в света.РУСИЯ винаги е водила отбранителни войни.
  • 9 Монго

    3 0 Отговор
    Ето ви пример за информационна манипулация. А какво щеше да ви стане, ако добавите следното: На 29 октомври завърши „ Global Thunder 15”, което е военновъздушно учение на НАТО с участието на Б-2 и Б-52. Винаги, ама абсолютно винаги руснаците отговарят с техни полети, както и обратното. Добре де, знам,че руснаците са лоши и Путин е джудист,ъъъ т.е. диктатор, ама не ни правете на балъци...
  • 10 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Евала на руснаците!Те не са като нас да летят само в слънчево време и пълно безветрие...

    Коментиран от #11

  • 11 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Румен Янев":

    Напротив, нужен ни е попътен вятър-за да пестим от горивото...
Новини по държави: