Last news in Fakti

31 Октомври, 2014 17:55 1 633 0

Пожар в сградата на Радио Франс в Париж

  • пожар-
  • париж-
  • radio france-
  • радио франс

Персоналът е бил евакуиран, засега няма данни за пострадали

Пожар в сградата на Радио Франс в Париж - 1
Снимка: АП/БТА

Голям пожар горя в сградата на Radio France в Париж, където се намират офисите на основните френски радиостанции, съобщи сайтът на в. „Фигаро“. Огънят обхванал три от горните етажи, където се извършват ремонтни работи. На място са пристигнали 16 пожарни коли и полиция, а целият персонал е бил евакуиран. Високите стълбове гъст дим са се е виждали от километри, а свидетели твърдят, че са чули и няколко експлозии.

По думите на директора на радио France Info Лоран Гимие, при пожара няма пострадали и той се надява работата на радиостанциите в най-кратки срокове да се възобнови.

Сградата Radio France е построена през 1963 г. В нея се намират около 1000 офиса и 61 студия. Държавната радиоразпръсквателна компания на Франция Radio France, включва 7 радиостанции, сред които France Info и France Inter. Те съобщиха в жив ефир за започналата евакуация, преди да прекратят излъчването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: