Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 13:23 903 0

Предотвратиха атентат срещу външния министър на Израел

  • израел-
  • предотвратиха-
  • атентат-
  • хамас-
  • "хамас"-
  • външния министър-
  • авигдор либерман-
  • газа

Четирима бойци на Хамас са арестувани

Предотвратиха атентат срещу външния министър на Израел - 1
Колата на външния министър на Израел Авигдор Либерман трябвало да бъде взривена

Службата за безопасност ШАБАК и Въоръжените сили на Израел предотвратиха серия терористични атаки на движението „Хамас“ срещу висши длъжностни лица в страната, включително срещу министъра на външните работи Авигдор Либерман, съобщава се в съвместно изявление на специалните служби, армията и полицията,за което предаде NEWSru Israel. В състава на терористичната група, подготвяла атентатите, са фигурирали четирима палестински бойци. Всички те са задържани.

Според разследването, терористите събирали информация за движението на министъра и се опитвали да се снабдят с противотанков гранатомет, с който да взривят автомобила му.

Лидер на групата бил 37-годишният активист на „Хамас“ Ибрахим Салим Махмуд Зир, който преди това е  излежавал присъда в израелски затвор. Покушението срещу Либерман той започнал да планира по време на антитерористичната операция "Нерушима скала" в сектора Газа, като за целта завербувал 35-годишния си брат Зиад и 31-годишния Амин Махмуд Сабиах, също лежали в израелски затвор. Четвъртият член на ядката бил 50-годишният Ибрахим Юсуф аш Шейх – известен активист на "Хамас", работил по-рано с ликвидирания израелски военен командир Али Алан. Именно на него била възложена задачата да достави гранатомета.

На всички задържани са повдигнати обвинения за заговор с цел убийство и с цел незаконно придобиване на оръжия. Изтъква се, че арестите са осъществени на възможно най-ранен етап от техния план. При разпитите задържаните са признали, че са планирали да осъществят и други терористични атаки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА