Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 15:48 1 721 5

Барак Обама: САЩ може да разчита на България като на свой съюзник

  • барак обама-
  • сащ-
  • разчита-
  • българия-
  • съюзник-
  • бойко борисов

Президентът на САЩ поздрави Борисов по повод избирането му за втори мандат

Барак Обама: САЩ може да разчита на България като на свой съюзник - 1
Снимка: АП/БТА

САЩ може да разчита на България като на свой съюзник и приятел в придвижването напред на нашите общи евроатлантически цели. Това заяви в поздравителен адрес до премиера Бойко Борисов президента на САЩ Барак Обама, по повод избирането му за втори мандат.

Текстът на поздравлението гласи:

„Поздравления за избирането Ви за втори мандат като министър-председател на България. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас за задълбочаване на връзките между нашите две страни.

Във време на множество глобални и регионални предизвикателства зная, че САЩ може да разчита на България като на свой съюзник и приятел в придвижването напред на нашите общи евроатлантически цели. Трябва да продължим да подкрепяме суверенитета на Украйна, изправена лице в лице пред руската агресия, което включва твърдо придържане към санкции. Като отбелязваме десетата годишнина на членството на България в НАТО бих искал да Ви благодаря за трайната ангажираност на вашата страна в Афганистан и за вашата подкрепа на международните усилия за противодействие на Ислямска държава в Ирак и Леванта.

Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите управлението си по пътя на реформите, включително чрез борба с корупцията на всички етажи и надпартийно с цел изграждане на по-силна и по-благоденстваща България и благоприятен за чуждестранни инвестиции климат.

Поздравявам България за приемането на хиляди бежанци и ви насърчавам в хода на работата ви за интеграцията им в обществото публично да отстоявате нуждата от толерантност. Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия.

Желая Ви всичко най-хубаво за успешен втори мандат и очаквам нашето бъдещо сътрудничество.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rogi

    2 0 Отговор
    Като цяла простотии на нта степен.
  • 2 Shmeker

    3 0 Отговор
    Тия американци да вземат да махнат визовия си режим за нас поне, като не искат да инвестират и развиват бизнес тук. Не мога да разбера защо сме им толкоз важни, а на практика не го доказват.
  • 3 гост

    2 1 Отговор
    Тия негри америханците ни ползват земята за военни бази и не плащат затова ! България мрази сащ какво съдействие ?ние с цигани съдружници НЕ ставаме!
  • 4 европеец

    3 0 Отговор
    и обама и борисов в ада да горите! оставете България на мира! а "евроатлантическите си цели" си ги заврете ....!
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Абе на нас цигани не ни трябват !