Last news in Fakti

22 Ноември, 2014 21:14 1 305 0

15 ранени при трус в Нагaно (Видео)

  • трус-
  • япония-
  • нагано-
  • афганистан-
  • китай

Централен Афганистан също беше разтърсен от земетресение с магнитуд 6 по Рихтер

Най-малко 15 души са хоспитализирани в японската префектура Нагано, където стана земетресение с магнитуд 6,8 по Рихтер. Трима от тях са приети в тежко състояние в общинската болница в Омати, предаде АП.

Благополучно са извадени всички 21 души, затрупани под няколко жилищни сгради в град Хакуба, само двама от които са с незначителни травми. След земетресението без електричество останаха хиляди домакинства. Временно е спряно движението на скоростните влакове. Няма опасност от цунами и риск за атомните обекти в страната, сред които е и АЕЦ „Фукушима 1”.

Най-малко двама са загинали, а други 60 ранени при силното земетресение от 5,9 по Рихтер в западната китайска провинция Съчуан, предаде Синхуа. Първоначално беше обявено, че земетресението е било 6,3 по Рихтер. Епицентърът е бил на 40 км. от град Кандин и на дълбочина 18 километра.

Централен Афганистан също беше разтърсен от земетресение с магнитуд 6 по Рихтер, с епицентър на 26 км от град Балх, на дълбочина 60 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА