Last news in Fakti

23 Ноември, 2014 17:36 1 176 0

Пожар затвори гара Чаринг крос в Лондон (Видео)

  • лондон-
  • чаринг крос-
  • гара-
  • пожар-
  • влак

Пристигналите на мястото на инцидента пожарникари бързо потушиха огъня

Пожар затвори гара Чаринг крос в Лондон, съобщава в. „Индипендънт“. Инцидентът е станал около 10,30 часа местно време. Свидетели видели влаковата композиция да гори.
Няма съобщения за пострадали. Всички влакове се пренасочват към съседни гари, което създава допълнително усложнение, тъй като „Чаринг крос” е важна гара в центъра на Лондон.
Пристигналите на мястото на инцидента пожарникари бързо потушиха огъня, но продължават да имат проблеми с дима, който изпълва платформите и намиращ се в съседство хотел.
Един от пътниците, който е бил на перона по време на инцидента, заяви в интервю за Би Би Си, че е настъпила голяма паника. Чакащите заедно с него около 40-тина души хукнали да се спасяват в различни посоки, когато чули експлозия и видели голямо огнено кълбо.
„Аз бях в Служебна стая, когато чух алармата. Затова отидох на горния етаж и видях влака да гори върху платформата“, разказва служителят на гарата Аника Ануейри.
Гарата е била незабавно евакуирана.
Винченцо Миноре, главен изпълнителен директор на козметичната марка Soap & Glory, публикува в Twitter снимки с надпис "тичам, тичам тичам".
Той заяви пред в. „Телеграф“, че е седял във влака с жена си, баба си и дядо си, така и двете деца на възраст 15 и 12 години, когато чул силен взрив.
"Това беше внезапна взрив и видяхме много светлина, последвана от постоянна шум", каза Винченцо Миноре.
Той посочи, че поради паниката много от пътниците са бягали в погрешна посока в желанието си да бъдат далеч от огъня, но след това са били принудени да се върнат и да се промушат покрай стихията.  
Специални екипи в момента разследват причините за пожара.
Снимки и видео материали, публикувани в социалните медии,  показаха пламъците и пътниците, които бягат от гарата. Няколко пожарни коли и линейки на Бърза помощ бяха паркирани на близкия площад Трафалгар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: