24 Ноември, 2014 10:07 1 342 11

Виктор Орбан: Присъединяването на Украйна към ЕС ще струва 25 млрд. евро годишно

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • украйна-
  • ес-
  • русия-
  • сащ-
  • 25 млрд.-
  • присъединяването

Нашите интереси не съвпадат с интересите на САЩ, заявява унгарският премиер

Виктор Орбан: Присъединяването на Украйна към ЕС ще струва 25 млрд. евро годишно - 1
Виктор Орбан

Присъединяването на Украйна към ЕС ще струва на Евросъюза 25 милиарда евро годишно. Това заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан в интервю пред вестник "Ханделсблат", извадки от което публикува електронната версия на изданието.

"Ние трябва да си изясним кой ще плаща ежегодно тези 25 милиарда, които са необходими за поддържането на Украйна“, отбелязва политикът. Докато този въпрос не е решен, темата за предоставянето на членство в ЕС на Украйна не стои на дневен ред, подчертава той.

Унгарският премиер уточнява, че не е против приемането на бившата съветска република в Европейския съюз, но за това страната трябва да бъде стабилна от политическа и икономическа гледна точка и да е в състояние да контролира своите граници.

Във връзка с отношенията между Русия и Запада Виктор Орбан казва, че геополитическите интереси на Унгария се заключават в нещо, което може да се изрази с три думи: мир, енергетика и търговия. „Нашите интереси не съвпадат с интересите на САЩ“, подчертава той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ши

    2 0 Отговор
    Те този е мъж, а Будата п*тка. Искам да му дадем гражданство.
  • 2 112

    0 0 Отговор
    ..."мир, енергетика и търговия" ... а бе болонко, как виждаш мира в Европа с изолацията на Украйна?
  • 3 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    орбан явно е забравил че най-важното е свободата ,щото без нея ни мир ни търговия има,а унгарците само до преди 25 години знаеха точно за какво иде реч,децата на избитите мирни протестиращи от съветските танкове едва ли са забравили своите родители,така че орбан няма да я кара дълго ,въпреки удобните популиски изцепки!

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Едно е свободата да бъдеш...свободен, но съвсем друго е свободно да плещиш глупости и да цапаш интернет пространството.

    Коментиран от #5

  • 5 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    така е,но ти защо постоянно цапаш ?пробвай да дадеш мнение вместо постоянния спам.
  • 6 Ajjj

    1 0 Отговор
    Преди да се изхождате тука кой прав, кой крив, искам само ЕДНО нещо да попитам: Нашите Някога могат ли да го направят това - да излезнат и да кажат: Нашите интереси не съвпадат с интересите на САЩ“??? + НЕ; - ДА
  • 7 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    щом се сети за унгарското възстание, що някак си не се сети, че Унгария е воювала на страната на германия? да изредя ли колко беди са донесли фашистите на Русия? фашистите изтребваха славянското население, а Русия - възстанови цялата им държава след войната! Държаха си я с право! С пълно право! Ако не си съгласен - кажи го на внуците на пострадалите от про-фашисткото унгарското правителство!

    Коментиран от #10

  • 8 Монго

    0 0 Отговор
    Десито /Стоян/ не е наясно с много неща. Преди Хитлер и Сталин да си разделят Полша, английския премиер Чембърлейн подписа договор за мир с Хитлер /слизайки от самолета размахвал договора с хитлер с думите, нося мир/, запада му позволи да военизира Елзас, според договора от ПСВ там не трябва да има немска армия. Запада му позволи аншлуца-присъединяването на Австрия /ако беше поискал Австралия и нея щяха да му я дадат/, за Судетите и след това за Чехия да не говорим /сталин ли му я даде Десиии/. Деси /Стояне/ знам, че си добър по история, а ми кажи защо по време на инвазията в Полша, а и след това Запада не направи нищо /освен т.н. странна /тиха/война/? Колко немски дивизии имаше тогава на запад и колко на изток? След обявяването на войната французите проникват на 30 км. през линиите на немците и се връщан с трофейни...велосипеди. И нищо повече, просто са искали да насочат агресията на хитлер на изток...
  • 9 Монго

    0 0 Отговор
    Гогато фактите говорят...Десито ръси простотии...
  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "европеец":

    европеец,ти май си учил по учебниците от преди 1990 и не си си направил труда да пробваш с инфо след цензурата.фашисти и нацисти са две различни понятия провери ,мога да ти кажа що в ссср и русия умишлено ги бъркат ако искаш.милият ти ссср е една от основните причини за военното израстване на нацистите в кратки срокове и за убииствата на славяни.ссср военно си сътрудничеше с хитлер от 1933 до 22 юни 41 година,даваше му и стратегически суровини беше с хитлер във военен съюз когато завалията почна да избива любимите ти славяни в полша и чехословакия.що не плака за тях а еврпоейче?последния влак с пшеница хилтер получава точно при нападението си над ссср ,тва е от онази кървавата за руските славяни пшеница заради която селяните в украйна умираха от глад с милиони ,за да може чичо ти сталин да има долари и марки с които да изнася революция ,ние този износ го усетихме 1925 година ,със световен рекорд на убити при терористичен акт.но не тва бе въпроса,а че окупирана от руснаците унгария бе залята с кръвта на синовете и ,защото искаше да живее свободно.
  • 11 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    ти си онзи с хапчетата предполагам?та докторе, европа въпреки съветската пропаганда в едновремешните ни учебници е нямала желание да воюва.милитаризацията на хитлер е била ясна ,но никой не е очаквал колко колко далеч ще стигне.след версай се вижда, че победителите са били несправедливи и към средата на 30 те когато европа се успокоява и опасността от комунизъм няма ,се почва с отстъпките по посока германия,като идеята на част от англииските и френските политици е, че ще могат да ползват нациска германия като военен опонент на ссср.само че хитлер приема нерешителността им за слабост и напада полша ,при което англия и франция му обявяват война ,но политиците им все още смятат ,че би могло да се размине със санкции ,които да накарат германия да се осъзнае.войната е фиктивна ,докато хитлер се справя с полша заедно със ссср и тръгва към франция,където линията мажино се оказва остаряло и неефективно съоражение за условията на немския блицкриг.това отрезвява англия ,сменя се политическото ръководство на империята ,а хитлеровия реверанс на дюнкек е приет хладнокръвно.от там насетне чърчил до края на войната не прави ни един компромис по отношение на хитлер и съюзниците му.само да те питам докторе,не ти ли прилича ситуацията в полша през 39 на тази в украйна днес?
Новини по държави: