24 Ноември, 2014 19:51 1 038 0

Обама прие оставката на военния министър

  • чък хейгъл-
  • оставка-
  • обама-
  • военен министър
Обама прие оставката на военния министър - 1
Чък Хейгъл /вляво/. Снимка: АП/БТА

Президентът на САЩ Барак Обама потвърди, че Чък Хейгъл се оттегля от поста министър на отбраната след близо две години на поста, предаде Би Би Си.

Обама обяви, че е бил щастлив да има подобен министър. Президентът и 68-годишният министър на отбраната, който е ветеран от войната във Виетнам са приятели от времето, когато бяха сенатори и противници на войната в Ирак.

Хейгъл се е съгласил да остане стане на поста си, докато неговият номиниран от Обама приемник бъде одобрен от Сената.

Представител на администрацията на Обама, пожелал да остане анонимен, подчертава, че Хейгъл не е уволнен от президента.

Оставката на министъра обаче показва, че Белият дом се вслушва в критиките, отправени срещу правителството заради реакциите му по някои въпроси, касаещи националната сигурност, в това число и заплахата от страна на Ислямска държава, посочва "Ню Йорк таймс".

Хейгъл заемаше поста на ръководител на Пентагона от февруари 2013 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА