Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 09:10 1 080 1

Първият 3D принтер в космоса вече печата

  • 3d принтер-
  • космоса-
  • печата-
  • мкс

Първото му творение е собствена резервна част

Първият 3D принтер в космоса, доставен на Международната космическа станция (МКС) преди два месеца, разпечата първото си творение - резервна част за себе си.
 
Създаденият от принтера малък пластмасов предмет ще бъде върнат на Земята. През следващите няколко седмици ще бъдат принтирани около 20 предмета. Всички те ще бъдат изпратени за анализ, съобщиха от НАСА.
 
Космическата агенция се надява един ден да използва 3D принтиране за изработване на резервни части за повредено оборудване в космоса.

Производството на принтера с размер на микровълнова фурна е поверено на стартиращата компания Made in Space.

"Представете си, че един астронавт има нужда да направи поправка на Международната космическа станция и ситуацията е на живот и смърт. Вместо да се надява, че нужните му части и инструменти са вече в станцията, той ще може да си ги произведе с 3D принтера", обясни изпълнителният й директор Арън Кемър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Този принтер може да произведе само пластмасови детайли.