27 Ноември, 2014 09:33 1 016 0

Атентат в Кабул срещу посланика на Великобритания (обновена)

  • кабул-
  • афганистан-
  • атентат-
  • британското посолство-
  • великобритания-
  • посланика

Загиналите засега са петима, като двама от тях са служители на британското посолство; има и около 30 ранениалижертвите са петима

Терорист-самоубиец се взриви до кола на посолството на Великобритания в Кабул, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

При атаката има пострадали, но точният им брой не е известен, потвърдиха от британското посолство. Очевидци съобщават, че терористът-самоубиец е бил на мотоциклет, с който се е приближил до дипломатическата кола и се взривил.

Все още няма информация дали в колата се е движил британския посланик.

Малко по-късно Би Би Си уточни, че засега жертвите са пет. Британец и афганистанец - и двамата служители на посолството, са били взривени в автомобила, а извън него са загинали още трима афганистански граждани. Освен това около 30 души са били ранени.

В неделя парламентът в Кабул одобри резолюция, която призовава САЩ и Великобритания да изпратят 12 000 войници в подкрепа на местната армия в борбата й срещу талибаните. От началото на военната кампания в Афганистан са загубили 2347 души. Общите загуби на коалицията е близо 3500 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: