Last news in Fakti

27 Ноември, 2014 12:27 1 717 0

21 затворници починаха при гладна стачка във Венецуела

  • затворници-
  • починаха-
  • отравяне-
  • медикаменти-
  • венецуела-
  • гладна стачка-
  • смъртоносен коктейл

Лишените от свобода погълнали смъртоносен коктейл от медикаменти, за да привлекат вниманието на обществото към нечовешките условия зад решетките

Двадесет и един затворници починаха във Венецуела вследствие на отравяне с медикаменти, определени от местните медии „коктейл на смъртта“, съобщи Агенция АНСА, позовавайки се на информация от неправителствена организация в столицата Каракас. Властите признават за 13 смъртни случая.

Лишените от свобода в затвора „Урибана“ в щат Лара в югозападната част на страната обявиха гладна стачка в понеделник, за да протестират срещу нехуманното отношение и нарушаването на човешките права зад решетките. Освен починалите, още 145 техни съкилийници са в интоксикация, след като приели коктейл от лекарства, вероятно за да привлекат вниманието към условията на живот там, обявиха от НПО.

По време на бунта управата на затвора напуснала сградата и по този начин позволила на протестиращите да поемат контрол над затворническата аптека, където се съхранявали медикаменти. След първите новини за жертви, близки на задържаните се струпали пред затвора, за да получат някаква информация за своите хора. Ресорният министър потвърдил смъртта на 13 души вследствие на окупацията на аптеката и уточнил, че ръководството на затвора е поискало помощ от Националната гвардия. В изявлението си министърът подчертава, че между лекарствата, приети от затворниците, са били антибиотици, лекарства срещу високо кръвно, за епилепсия плюс алкохол, което провокирало отравянето на голям брой хора.

Затворът „Урибана“ е един от 70-те центрове за изтърпяване на наказания във Венецуела, където се прилага нов затворнически режим, който превъзхождал стария модел, характеризиращ се с анархия и нарушаване на човешките права.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА