Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 10:32 20 295 22

Великобритания плаши да излезе от ЕС, ако не ѝ разрешат да ограничи имигрантите

  • великтобритания-
  • имигранти-
  • социални реформи-
  • ес-
  • дейвид камерън

Предвижданите от премиера Камерън социални реформи може да засегнат 300 000 граждани на страни от Евросъюза, дошли на Острова

Пребиваването на Великобритания в Европейския съюз ще зависи от това ще разрешат ли на страната да реформира законодателството, така че да ограничи възможността имигрантите да използват щедрата система за социални преференции. Това се очаква да обяви днес премиерът Дейвид Камерън. Както отбелязва агенция „Ройтерс“, в речта си, обясняваща подхода към най-острия социален проблем в Англия, Камерън няма да подлага на съмнение принципа за свободно придвижване на граждани на ЕС. Но ако бъде преизбран през май догодина, той ще обещае да преразгледа редица принципи, превърнали страната в най-популярното място за имиграция в Евросъюза. Само за първата половина на 2014 г. На Острова са пристигнали 228 000 граждани от държави на ЕС и това е най-голямата цифра, откакто се води подобна статистика.

Според Скай Нюз, предложенията на британския премиер ще включват забрана за получаването на социално жилище или социална помощ за работещите на територията на страната в първите 4 години след пристигането, напълно прекратяване на плащанията за децата на имигрантите, останали зад граница, безработните мигранти няма да могат да претендират за никакви социални плащания, а след 6 месеца безуспешно търсене на работа ще бъдат връщани в страните им. Ще се ожесточат мерките и срещу повторно дошлите в страната експулсирани джебчии, скитници, дребни измамници и т.н.

Претворяването на реформите в действителност ще изисква преразглеждане на споразуменията в рамките на Евросъюза. В разпространените за журналисти предварителни бележки на Камерън се казва: „Ако нашите забележки не бъдат чути и не можем да подобрим базата за нашите отношения с ЕС, тогава аз нищо не изключвам...“.

Според експерти, реформата може да засегне 300 000 имигранти – граждани на ЕС, които в момента основно заемат нископлатени работни места в страната. В края на октомври министърът на отбраната Майкъл Фелън заяви, че Великобритания разглежда възможността за въвеждане на квоти за мигранти от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    5 1 Отговор
    е нали си4ки сме в европата?
  • 2 Митю

    4 1 Отговор
    Кви имигранти от Европа бе, демагог! Инидия и всички бивши колонии са отворени а там живеят 2 000 000 души! Не българи и румънци са им проблема, а маймуните!
  • 3 мито платено

    5 1 Отговор
    Да напуска и без това не си плаща вноските по членството.А като напуснат да им се наложат визи за влизане в европа:)
  • 4 жоро бекъма

    8 2 Отговор
    Те ни налагат да не дискриминираме малцинствата а самите те дискриминират!Предлагам ние да излезем от този съюз за който никой не ни е питал за влизане и това не е демократично а е проява на диктатура!Да пуснем тока на 1-2 енерго блок и да отпаднат митата и акцизите на горивата и тогава да видим бензина пак по 1лв на литър и да спрем през 3 месеца увеличението на цената на тока,да спрем и нахлуването на емигранти който тежат на данъкоплатеца!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 tuti tarikati

    3 1 Отговор
    Наистина им е либерална социалната система на британците ,но са я постигнали с вековно военно доминиране и сега е редно да я споделят с хората на чийто гръб са я постигнали
  • 7 Пешо

    6 0 Отговор
    Това е Европската уния. Големите в нея казват: "Нашето си е наше, общото е пак наше." Здраво ни натресоха. Унищожиха ни. Държат моркова и тоягата, а нашите послушковци се кланят на онази каста в Брюксел, която си е направила собствена държава.
  • 8 Даниел

    5 1 Отговор
    Много ме съмнява да излязат от ЕС. Ако излязат, ще станат още по-неконкурентноспособни спрямо Германия на този пазар и ще закъсат още повече.
  • 9 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор
    Е ТЕ 80% ТАМ ЕМИГРИРАХА
  • 10 Десислава Димитрова

    4 2 Отговор
    постоянно излизат от ес ,чехия щеше да излиза,унгария също,преди време и франция,сега е ред на англия.само че тези дето го направиха много добре знаят че без него ще са по-слаби.
  • 11 гост

    3 1 Отговор
    проблема е ,че наистина немогат без емигрантите мързеливото англииско племе накара камеран да привлече всички индиици араби и пакистанци защото те внасят пари англичаните неискат да работят а ако работят е некачествено и са адцки непродуктивни те вече имат единственно внос от испания протугалия и останалия свят не случаино вс. англииски банки са написали спазваме законите на шириата индииците са шефове навсякъде англичнаните мотокаристи и дребни меринджеи така ,че само си лаят за изборите никои не му дреме те не изнасят нищо прозвеждат въглища ябълки и картофи и са дотам то нестига за вътрешния пазар плодовете са от испания
  • 12 яеиш

    0 2 Отговор
    po dobre da ızlızat, zelenite pari trqbva da vlizat ve4e na tursiq direktno blizo na bg.germanq ne moje da porasna pove4e tehnıqt granıca ve4e svur6eno...
  • 13 Kamerun

    0 1 Отговор
    Камерън съм го млатил в колежа яко, и е пълно х'мне и да излиза от ЕС! Тони Блеър е продажен б....к! руски подводници обграждата острова!
  • 14 mediator37

    3 1 Отговор
    Английските самолети като бомбардираха Либия, Ирак, Сирия и къде ли не и съсипаха читави държави, калко емигранти дойдоха в Гърция, Италия, България, Франция ?

    Английските монополи като влязоха в България, колко дребни българи търговци и производители фалираха ? Къде да идат?

    А що не иде Англия на кучето в ауспуха с Камерън начело ?
  • 15 Иракли Иракли

    2 1 Отговор
    ГАНЬО, доживя да живееш в демокрация и да изразяваш мнението си
    свободно!.......само това ти се полага,а и щяхме да забравим-празен хладилник!.....ГАНЬО!
  • 16 puk

    0 1 Отговор
    това ще е добре за всички останали в ЕС
  • 17 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 18 ДЕЛЯН

    0 0 Отговор
    нали ни секараха че неможем да интегрираме циганите, А СЕГА ДА ВИДАТ КАК Е нека те ги интегрират да видят ХУБАВОЛИТИЕ КАТО ТИ Е ЛОШО
  • 19 Camaro

    1 0 Отговор
    Ех,тея англичани! Само там го има това да не приемат другите,различните от тях националности,че и на всичкото отгоре искат да ги допрецакат! В Америка няма такова нещо.Там всички са различни,от други националности и на никой не му пука дали си българин,румънец,испанец,италианец и тн. Това тяхното си е чист британски расизъм,който каквото иска да ми говори!

    Коментиран от #20

  • 20 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Camaro":

    Не може да сравняваш Великобритания със САЩ, последната е създадена от...емигранти. Да оставим онези червенокосите с лунички от Албиона да се облагородяват с чистокръвните индоевропейци от Пакистан и Индия...
  • 21 Правист в Сорбоната

    0 0 Отговор
    Драги редактори, НЯМА как да се излезе току-така от ЕС. Свързани са толкова много договори, търговски споразумения и т.н., че ако някой тръгва да излиза от съюза ще му отнеме години, а след това ще го видим какво ще прави като е сам-самичък, без експорт и т.н. Това беше най-коментираната тема в Сорбоната и изводът беше, че просто това е един фалш - излизането на Англия от ЕС - просто спекулират, няма как да стане, защото нямат кяр от всичко това.
  • 22 шперца

    0 0 Отговор
    мдаа!Как ще изглежда лицето на нацията им след 50-100години!Микс между сегашните овчи мутри от северна англия,хиндо паки имигрантите,както се писа по долу само, че с добавка и на афро англиканите!Представете си!Ужас!
Новини по държави: