18 Декември, 2014 11:28, обновена 18 Декември, 2014 14:56 11 193 60

Путин: Има криза! Не чакайте революция в Кремъл! Няма да оковат руската мечка!

  • владимир путин-
  • путин-
  • конференция-
  • украйна-
  • газ-
  • икономика-
  • рубла-
  • криза

Икономиката на Русия трябва да се научи да работи при ниски цени на газа и петрола. Западът се държи с Москва като империя към васал

Путин: Има криза! Не чакайте революция в Кремъл! Няма да оковат руската мечка! - 1
Трябва да е ясно! Или ще се съхраним като нация, или ще провесят нашата кожа на стената, предупреди Путин.Снимки: АП/БТА

Сегашната криза е следствие на външна атака, но и следствие на неизвършената диверсификация на руската икономика за последните 20 години.

Това призна в началото на десетата си годишна пресконференция с пресата руският президент Владимир Путин, която продължи около 3,2 часа. Той се опита да успокои руснаците, че бюджетът тази година ще завърши с излишък и социалните програми няма да пострадат. Той все пак не пропусна да предупреди, че кризата може да продължи около две години.

Проблемите в икономиката ни са и в следствие на санкциите. Това е цената, която плащаме да се съхраним като нация. Това отговори руският президент в отговор на въпрос дали кризата в Русия не е следствие на анексията на Крим.

Трябва да е ясно! Или ще се съхраним като нация, или ще провесят нашата кожа на стената, предупреди Путин. Той все пак отбеляза, че няма да има цветна революция в Русия.

„Настроението на Русия значително зависи от вашето настроение,

Владимир Владимирович", репликира от залата известната телевизионна водеща Ксения Собчак.

Междувременно рублата отбеляза ръст спрямо еврото и долара: едно евро се разменя за 75,28 рубли, а един долар - за 60,87 рубли.

Проучване на AП показва, че 81% от гражданите на Русия подкрепят действията на руския лидер Владимир Путин.

Той направи и преглед на развитието на страната през 2014 г. Той се похвали, че промишленото производство отбелязва ръст, безработицата остава ниска, а бюджетът за тази година ще бъде не с дефицит, а с излишък.

Не е възможен дворцов преврат, защото нямаме двор. Ние имаме официална резиденция – Кремъл, а той е добре защитен. Ние сме стабилни, защото се опираме на подкрепата на руския народ. Това отговори на въпрос на Ройтерс Путин за заплахата от държавен преврат.

Икономиката ни трябва да се научи да работи при ниски цени на газа и петрола,

отбеляза руският президент.

Той похвали стъпките на Централната банка за вдигане на лихвите и намесата й на валутния пазар в подкрепа на рублата.

По традиция Путин поиска цените на петрола и основните хранителни продукти да бъдат сдържани бюрократично. Властите и агенциите трябва да се срещат ежедневно с производители и петролните компании. Това е важно и дори да се премине на ръчен режим.

В отговор на „Коммерсант“ Путин отново припомни идеята си за данъчна амнистия

и да не се проверяват компании в продължение на три години, ако нямат регистрирани нарушения.

Основен проблем във външната ни политика, че партньорите ни от Запада не спазиха обещанията да не се разширява НАТО. Имаше две вълни на приемане на нови страни в Алианса, обяви Путин. Той не пропусна да припомни и разполагането на американската система за Противоракетна отбрана в Европа.

За отношенията със Запада руският държавен глава смята, че „мечката трябва да бъде освободена и да й се даде мед, но те искат да я оковат във вериги. Ние защитаваме нашия суверенитет и нашата независимост. Над 25-30% от проблемите ни са в резултат на санкциите", обясни той и добави, че

Западът се държи с Русия като „империя към васал“.

Силният човек в Кремъл беше запитан и за заплахата от нова Студена война.

„По отношение на нашите учения и развитието на нашите военни сили, Русия до някаква степен допринася за напрежението.

Но само заради това, че ние защитаваме нашите интереси по твърд начин. Ние не атакуваме никого, не сме подстрекатели на война. По целия свят има американски военни бази. И ни казвате, че ние сме агресивни! Бюджетът на Пентагона е 10 пъти по-голям от на Русия.

Ние ли придвижваме нашата военна структура близо до границите на други държави? Това, което чуваме само, е: „Това не е ваша работа". Ние сме прави по отношение на украинската криза, а нашите западни партньори не са прави", рязко коментира Путин.

В Украйна се извърши въоръжен държавен преврат.

Срещу него се обяви част от Украйна. Срещу тези протестиращи започна наказателна операция първоначално със силите на вътрешно министерство, а след това беше вкарана армията и наложена икономическа блокада.

За ставащото в Източна Украйна е виновен Киев. Русия е посредник в мирния процес. Това обяви в отговор на украинската медия УНИАН Владимир Путин.

Руският президент избегна отговора на въпроса колко точно руски военни се сражават на страната на сепаратистите в Украйна и колко са загинали там.

Вместо това той заговори за онези, които следвайки призива на съвестта си, изпълняват задължението си или в качеството си на доброволци се сражават в Източна Украйна. Владимир Путин обаче поясни, че не става дума за наемници, защото тези хора не получават пари.

Той даде ясно да се разбере, че

няма да освободи задържаните в руски затвори украински военнослужещи.

В момента срещу тях се води следствие и ако се докаже, че те са участвали във военни кампания срещу цивилно население.

Защо украинците не напуснат летищата в Донбас, а засилват своето военно присъствие, йезуитски попита руският президент, прехвърляйки вината на неизпълнение на Минските мирни споразумения на Киев.

Украйна не изпълнява своите задължения за размяна на пленници, отбеляза руският президент.

Путин даде да се разбере, че не възприема помилвания преди година Михаил Ходорковски като сериозен политически противник.

Вярваме, че кризата в Украйна ще бъде решена в близко бъдеще. Тя трябва да бъде разрешена чрез политически средства, а не чрез натиск - военен или блокада. Киев трябва да уважава населението на Източна Украйна. Вярвам, че Порошенко е за мирно разрешаване на украинската криза. Нямам съмнение за това. Аз бях един от тези, които инициира срещата в Минск. Порошенко иска да постигне решение за кризата. Украйна трябва да се запази, аргументира се руският президент.

Помилвах Ходорковски, защото майка му е болна. Майката е свята, заяви Путин.

Турция се нуждае от енергийни ресурси.

Нашите турски партньори ни попитаха дали можем да увеличим доставките. Възнамеряваме да го направим, заяви руският президент.

Така нареченият европейски газов хъб на границата на Гърция и Турция - това не зависи от нас, а от нашите партньори, отбеляза Путин.

„Искат ли да имат устойчиви, гарантирани достави на енергоресурси от Русия, от които така се нуждаят, и без транзитни рискове? Чудесно, тогава ние ще работим. Тогава може през Гърция да се излезе в Македония, по-нататък може да се стигне и до Сърбия.

Може пак да се стигне до „Баумгартнер“ в Австрия. Не искат ли, тогава няма да правим нищо“, отбеляза Путин. Той не пропусна да отбележи, че по-евтини и надеждни газови доставки от руските няма и в близка перспектива няма да има.

Владимир Путин не засегна темата за Южен поток.

Газовото споразумение с Китай ще облагодетелства Русия на много нива, заяви той и добави, че формулата за цената на газа не се различава много от използваната в Европа.

Този договор ще позволи на Русия да концентрира големи ресурси, да създаде газопровод, да свърже западната и източната тръба. Голям строителен проект. Икономиката ще спечели от това, обясни Путин.

Всички мои действия имат за цел да консолидират нашето общество.

Тази година е година на културата. Ние отбелязваме годишнина от Михаил Лермонтов, нашият известен поет. Той беше опозиция на правителство, но аз го разглеждам като патриот. Разликата между опозиция и „пета колона" е много трудно да се възприеме от отвън...

"Петата колона" е само инструмент за постигане на цели от други държави, обясни Владимир Путин.

На въпрос дали е възможен съюз със славянски държави, руският президент каза, че тези малки страни са под натиск. Въпреки това, по думите му, не е възможно да се унищожи духовното единство между нас.

По традиция

пресконференцията на Путин няколко часа и е своеобразна равносметка за изминалата година.

Пресконференцията на Путин се предава на живо от основните телевизионни канали. Рекордът беше поставен през 2008 г., когато Путин отговори на 106 въпроси за 5 часа.

За събитието са акредитирани близо 1300 журналисти. Те очакват Путин да изясни позицията си относно ситуацията с резкия спад на рублата, икономическа криза в страната, анексията на Крим и спрените енергийни проекти като „Южен поток“.

Само преди две седмици беше годишното изявление на руския президент за състоянието на нацията пред парламента. Тогава Путин започна речта си с впечатляващото изявление, че анексирания през март полуостров Крим е от „цивилизационно и свещено значение за Русия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    3 3 Отговор
    ами що не я проведе таз икономическа реформа ,другарю милиционер?има 15 години абсолютна власт и сега констатираш грешките си ,без въобще да се разкаиваш за тях или за изтрепаните от теб ,които ти казваха ,че грешиш.да видим сега кво толкова ще направиш за да научиш руската икономика да бъде конкурентна !
    все едно слушам изявление на сталин- другари сгрешихМЕ ,но оставамЕ на власт за да поправим грешките си с нови такива ,а умрелите заради нашите грешки да го д...т!
  • 2 Гост

    3 2 Отговор
    :)) Ама каква криза, нали нямаше никакви проблеми? Две години, а? А дано и след тях още много пъти Х2...
  • 3 Киро

    3 2 Отговор
    Икономиката на Русия трябва да се научи да работи при ниски цени на газа и петрола

    ============

    Айде пак почнаха кухите лозунги. Краят е ясен.
  • 4 Пламен Бакърджиев

    1 1 Отговор
    След като всички фирми почнаха да произвеждат електромобили, нефта и газта логично са засегнати. Въпроса е коя точно е нисшата за печалби от елентромобили - производство на акумулатори. Сега започнаха строителството на такива ОГРОМНИ заводи. Бедните пак ще си бъдем бедни.
  • 5 НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    3 2 Отговор
    Да живее Путин, да живее българския и руския народ, да живее братска Русия!!! Да живее България!!!
    С нами Бог!
  • 6 НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    5 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НА НАРОДА! НЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ИЗЕДНИЦИ-КРАДЦИ
  • 7 Valentin Waltschew

    4 3 Отговор
    нито Европа, нито САЩ искат да провисват "Руската кожа" на стената ... но виж Китай и най вече Ислямистите, те точат ножовете докато Путин дрънка глупости. И нека си припомним че Буш предложи на Путин да направят взаимна противоракетна система, Европа и Русия под един чадър ... тогава кой не се съгласи? ... а тези нови Путинови измислици и фантазий как Русия може бъде новата икономическа сила на света просто няма как да стане ... население едва 140 милиона, природни ресурси колкото щеш но без капитал за тяхното развитие ... това че имаш 450 милиарден резерв не значи че можеш да тръгнеш да събаряш Американската доминация на света ... Китайците имат 3 трилиона и си траят понеже знаят че това са джобни пари ... капитализацията на Американските борси е 34% ... с други думи 1/3 от всички пари на земята са в New York .... и как точно Владимир Владимирович ще погребе САЩ ... напомнями за друг Руски( Съветски) политик който удряше с объвка по подиума на ООН и се закани да погребе запада ...знаем кой кога погреба

    Коментиран от #12

  • 8 ани

    5 3 Отговор
    Както продължава , Путин ще се нареди до Сталин , а може и да го мине по наглост спрямо руския народ ! Имперските му апетити ще довлече такива беди на обикновените руснаци .... Вярвам , че обикновените хора ще се събудят !!!! Бих му задала въпрос на този военнолюбец - Защо не разреши на войски на Украйна да се настанят на летището в Москва ?????? Донбас не е Русия , а е Украйна !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 9 Tony

    1 3 Отговор
    Тоя юнак прочете на руски българската поговорка: "Като се обърне каруцата-пътища бол!" Както един наркоман не може да мине от ежедневната си доза, така и путинското управление си забучи надълбого две игли-нефтената и газовата. И сега абстиненцията е жестока. Поне 70% от простотиите в руската икономика се направиха от самото путинско управление. Другите 25-30, да предположим са от страна на Запада. И империята "отвърна" на удара типично по съветски-анексира Крим и подкокороса източна Украйна. От ония дни Лавров рече, че ще разположи ядрени оръжия в Крим. Западът явно не иска да притиска плъхчето съвсем до стената, защото то сега само съска, на при пълна безизходица може и да захапе с ядрените си зъбки. И основното-пак основен потърпевш са руските хора. Впечатляващо, скоро ще станат почти 100 години от идването на болшевиките на власт и не им увират простите мужицки тикви.
  • 10 Том

    2 1 Отговор
    Като стане рублата 2000 за 1 долар тогава русия ще се оправи.
  • 11 smolata

    5 1 Отговор
    Мили страшни балкански юнаци, герои и прочие...скъпи другари и другарки. Радвам и се очудвам на категорините ви излияния на тема: Русия така, пък западът онака. Сетете се малко за две неща - Русия няма да го из..ха, западът няма да го из..ха, но ние дето сме най-ранобудните, най-интелигентните, най-червените или най-герболинестите си го д.хаме яко от 25 години - четвърт век. Руснаците, които са пред не знам каква си криза, за няколко дни вадят само от петрол БВП на татковината ни - те ли ще пострадат трайно или ония империалистчета и фашистчета дето държат останалия свят и дори на еврейте продават с печалба? Второто нещо, за което ви съветвам да се сетите, че не дресьорът на мечката ще пострада, а детенцето дето седи зад клетката и я ръчка с пръчка в ду..то. Оня горе ни е дал място между двата свята и докато не започнем да живеем с ясната представа за това и не започним да съобразяваме политиките и поведението си така, че да имаме изгода от това - няма да прокопсаме. А ония 240 умствено изостанали, увредени, плешиви, болни, все недохранени в "най-централната" сграда на ЕКО-равновесие, дето все не стигат и до задължителната за тях кастрация, няма да направят нищо за нас :( Весели празници и дано другата година да е по-добра за вскички ни!!!
  • 12 Хрисофор Карамфилов

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Valentin Waltschew":

    Човече какви глупости ги дрънкаш,точно Путин предложи съвместно да изградят този противоракетен щит,и това остана без отговор от страна на САЩ имам чувството,че вече всеки си дрънка каквото му доѝде съвсем необезпокоявано.Аргумента на САЩ тогава беше да прихващат ракетите на Иран, Русия им предложи тогава радарните станции да са на неѝната територия,и САЩ отказаха с което потвърдиха истинската цел на противоракетния щит,и ако не четеше историята избирателно щеше да знаеш,че всеки завоевател от Мамаѝ хан са тръгвали за мечата кожа и са оставили костите си в Русия.

    Коментиран от #22

  • 13 ххххх

    3 1 Отговор
    Безспорен факт е,че американците са агресори и то какви-безпардонни.
  • 14 марко камилов

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ани ":

    ани,миличка,не е уместно толкова неграмотен човек да изказва мнения!

    Коментиран от #27

  • 15 Valentin Waltschew

    1 3 Отговор
    аз много добре си спомням историята ... има добра Американска поговорка ... "don't look a gift horse in the mouth" ... kато ти подарят кон, не му гледай зъбите ... нака си припомним ...годината беше 2001, 2002 Русия беше фалирала и нямаше 2 гроша както казваше моя баща да се обръсне .... Американците им предложиха да ги включат в противоракетния чадър за да им покажат че са добронамерени към тях ... и Руснаците казаха давай , ама може ли ние да имаме контрол върху системата която вие ще построите ...

    Коментиран от #17, #18, #20

  • 16 йордан иванов

    0 2 Отговор
    Този Пути е хем тъп хем упорит..
  • 17 марко камилов

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Valentin Waltschew":

    Същата поговорка я има като БЪЛГАРСКА,но щом по тъпата част на обществото ни е решила да се американизира,
  • 18 европеец

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Valentin Waltschew":

    Русия е фалирала през 2002?! ахахахахаххах ама ти верно си имаш някакво твоя си "световна история"))))
  • 19 кмета

    2 0 Отговор
    и както виждам на къде, клони везната пак ще сме от еб--та страна работата отиде на изуи гащи бягайте отговорност обаче, бягане няма за или против има то си е ясно но как стои въпроса с България циганин да се наричам първа радост е за мен това ли се опитвате да обяснявате на хората за европа само в Русия са реабилитирани м...лите няма добър режим какъвто и да е европа с Германия и Франция до и 2030 ще са 80/100% бараби и останалите държави към това се целят за сега БГ даже е на първа позиция .Американците показаха Обама черен президент ако преди 94 на световното бях казал на местен ,че ще имат черен президент щяха да ме заколят и с този план Путин е не съгласен план на Меркел евреите и американците за чернилизация на планетата ,ДЕСИТО които и да дойде ни е ще сме се не овца а уцъ аз това го казах още преди 6-7години
  • 20 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Valentin Waltschew":

    а историята всъщност беше, сащ - давайте да направим съвместна про! от нас - ракети, технологии, сателити, персонал, финансиране. от вас - земята! с друго думи - сащ искаха да разположат техните ракетни бази в Русия. Да се надяваш Русия да се съгласи на това нещо е също толкова малоумно, колкото да очакваш от Русия да инвестира няколко десетки млрд евро в изграждане на инфраструктура и да я подари на ЕС (3-ти енергиен пакет, заради който не се строи южен поток)
  • 21 Valentin Waltschew

    0 1 Отговор
    Русия фалира 1999 .... мислите че 2002, само 3 години по късно, са били добре ??? ...
  • 22 ключара

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хрисофор Карамфилов":

    Я да обясниш как този щит /в Полша/ щом е срещу руските ракети ще пази Европа или Америка при руска атака с ракети от подводници в Атлантика? Как го виждаш това елемент на отбранително съоръжение /радар/ да е поставен на чужда територия - т.е. чужд контрол? Това е като да си сложа блиндорка, ама ключа да го оставя да виси на вратата. Става въпрос за щит с няколко мижави ракети, които могат да спрат рехави единични атаки колкото е потенциала на чалмите. Ядрените ресурси на двете сили е толкова голям, че никой не си прави илюзия, че може да изгради ефективна защита, която да му даде предимство за безнаказан удар! По темата е изписано много, достатъчни са само няколко процента да бъдат пропуснати....

    Коментиран от #29

  • 23 некойси

    0 1 Отговор
    ... за Путину ... за родину!
    И народа слуша и изпълнява.
    Също както едно време.

    Коментиран от #24

  • 24 ани

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "некойси":

    да ! за съжаление !!!!!!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ани

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "марко камилов":

    Скъпи господин грамотен , пропуснах да кажа , че в главата на умници като теб България е найстата република на СССР.Може би сме щели да станем,ако бяхме броили пари като за освобождението ни от турско робство / 32,5 тона злато /. А как ми е приятно като чета за мечтите на г-н Жириновски ,ч(е ние българите трябвало по корем да се влачим за благоволението на Русия !!!!!!!
  • 28 европеец

    2 0 Отговор
    боже..... как да спори човек с такива доводи? Дефолта беше през август на 1998, а не 1999. няма да ти пиша нито БВП, нито външен дълг, нито държавен бюджет - сам можеш да ги намериш. Ще ти кажа едно - рязко поскъпване на петрол започна от 1999-та година. А ще те питам: какво означава "добре"? ние добре ли сме? през 1998 добре ли бяхме? а през 2002?
  • 29 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "ключара":

    Наистина този щит не би могъл да опази Европа от руски ракети,ако не даѝ боже това се случи.Но самият факт,че има ракети и радари на границата буди безпокоѝство и ще принуди руснаците да насочат допълнителни средства към Полша Румъния,тоест ответният удар би се разпределил към повече цели ,и така русия би имала повече врагове на границата си,а това коства сили и средства,Русия обяви че ще разположи тактически ракети Топол и Искандер в Калининград,ако щита се осъществи,и маѝ за сега САЩ не бързат Пак казвам за по долните коментари САЩ не са искали да разположат радари и ракети в Русия,които иска да ме опровергае с линк.САЩ и Русия се кооперират в космическата сфера,като изграждат МКС с Руски технологии ,американски пари и международен екипаж.
  • 30 КРОМАЗА

    0 2 Отговор
    Ами нищо ново от страната на комунизма .... ,както винаги пак външен враг им е виновен за всичко..... какво друго да очакваш от един комунист от КГБ ? Голям смях е тоя дребосък Путиничо . Какво толкова му дебатирате бръщолевинията.
  • 31 Криси

    0 4 Отговор
    Путин е тъпак !!! Може би много българи са "очаровани" от личноста му, но....Всъщност са пречупени от прехода, който е натурална еволюция на комунизма, който на свой ред е дело на твърдоглави като Путин,
  • 32 Гост

    2 0 Отговор
    Чета разни коментари на долу и какво да кажа......една и съща простотия....как Путин бил комунист..как това как онова.....алооооооооооооооооооооо.....ние държава нямаме!!! тръгнахме да съдим хората който са ни помогнали да се избавим от турското робство.....второ гледат националните си интереси....а не като нашите лизог...ци правят додуци и продават държавата на наглите и корумпирани европейци!!! Ама типична българска черта......за какво му е да гледа в празното си канче като може да гледа в чуждото......и най вече да дава акъл....където го няма!!!!!
  • 33 Киро

    0 2 Отговор
    Абе, Путин ли те освободи тебе от турско робство бе?

    Аман от заучени клишета!
  • 34 Киро

    0 1 Отговор
    Единствените очаровани от Путанин в България са хората с празни глави и гласоподавателите на БСП (доста често се припокриват с първите), мечтаещи за соц времената и тяхната младост.

    Няма нормален човек, който да харесва това джудже, превърнало държавата си в олигархически - крепостен модел и смачкващ всяка съпротива на гнусния си режим!

    Горките обикновени руснаци, пак започват техните мъки, а оня им обяснява, колко са добре, жалка работа!
    Сами са си виновни - след като го търпят, си заслужават съдбата.
  • 35 alkap

    0 0 Отговор
    Айде айде Нали България е ГЕРБ И ПРО- ЕВРОПО О ЕВРОПО ЕВРОПО. Стига сте мрънкяли и се радвайте на Европейските си показатели
  • 36 гост

    2 0 Отговор
    Путин иска да го възприемат като "бащица" в Русия, а и не само там. Руснаците са горд народ, и обичат да се чувстват силни. И ще подкрепят човека, който им дава това чувство, даже и като цяло политиката му да не е много успешна. При тях е много силно чувството на национална гордост(за разлика от нас, поне в последните 20-ина години)Много от хората там си спомнят с умиление "съветското" време, когато нямаше гладни, просещи, безработни и толкова отчаяни хора, както сега. Държавата даваше по едно апартаментче и осигуряваше препитание за всички, водката и хляба бяха евтини, тока и водата също......В Русия са свикнали на това, както бяхме свикнали и ние. Могат да бъдат малко по-бедни, но не могат да са роби и подлоги на тоя и оня(за разлика от нас, които можем и двете)Така че народа там ще се кефи на всяко решение на Путин, което ще ги накара да се почувстват национално горди и силни пред света и ще му простят "неправилните" ходове, които е правил и вероятно ще продължава да прави. А ние всъщност можем да разчитаме единствено на Русия да ни извади от лай.ата, ако ситуацията нещо много се оцапа(питате се накъде още, ама истината е че може да стане и още по-лошо от сега, и бъдете сигурни че ще стане)Отдавна се движим по наклонената плоскост, бавно но сигурно. И на никой не му пука за нас, нито американци, нито европейци, а турците доволно потриват ръце. И накрая като се осерем тотално и нацяло се удавим в л....та единствените дето ще ни подадат сламката ще са руснаците. Щото те единствени се чувстват тук като "свои" и вярвайте ми, няма друга страна в света(като изключим някои от бившите съветски републики)където да ги приемат колкова сърдечно, както в България.

    Коментиран от #38, #41

  • 37 Антимайдан

    0 0 Отговор
    Ако Путин, Обама, Буш, Клинтън, Камерън, Меркел бяха Българи кои бихте избрали за президент? Моля гласувайте
    http://goo.gl/F5Q1qc
  • 38 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    по комплексарски пост няма в цялата дискусия.горд е само свободния човек,няма как роба да е горд и няма как руснаците да са били горди роби.хора без никакви права без никаква собственост ,зомбирани че имат велика страна която обаче е един огромен концлагер.тва бе ссср и тва е модела на държава където кгб офицера путин иска да възроди.що се отнася до нас ние имаме проблемите в икономиката ,политиката морала и демографията си като наследство от подръжанието на руснаците и ако не си сменим чипа тотално няма да ни трябват турци и цигани ,ние сами ще приключим със себе си!

    Коментиран от #40

  • 39 theodor cole

    0 0 Отговор
    strashnata evreiska alchnost shte ni unishtozhi
    horata oskotiavat za tehnite pari
    horata emigrirat i gubiat licata si za tehnite pari
    horata sa zarobeni ot tehnite pari
    evreite pechatat trilioni i s tiah vladeit sveta
    nie izchezvame kato narod
    po nai-unizitelnia nachin
  • 40 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Десислава Димитрова":

    "...сменим чипа тотално..." твоят явно е сменен отдавна. С на "Хюлиът-Пакард" ли си? Само че аз не искам никакъв чип, даже и руски /те имат ли.../.
  • 41 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    абсолютно си прав. Управлението на Путин е противоречиво от нашата гледна точка - хем поддържа олигарси, хем строи чисто нови къщи за пострадали от бедствията. Ако не знаем манталитета на руснаците - това ще ни се стори противоречиво, но за тях това е напълно нормално - поддържа олигарси и бизнес, но и иска подкрепа (най-вече финансова) от тях, когато се наложи, било то олимпиада, някое бедствие, шампионата по футбола, писта за формула 1 или просто възраждане на бизнеса в Крим. За да може всеки руснак да има гарантирано жилище, работа и прехрана - също като по време на соца. Точно това им харесва на руснаците, а и на мен също, чесно казано

    Коментиран от #42, #44

  • 42 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "европеец":

    харесва ти да бъдеш роб, супер!как може един човек дето съвсем случаино по политически или други конюнктурни причини е спечелил милиони или милярди да ръководи ефективно бизнес?как може да речем гергов да се мери с някои западен предприемач развил се отдолу нагоре в конкуренция с милиони други,или абрамович да се мери със сорос или с тръмп ?когато тези два вида се срешнат на бойното поле наречено конкуренция и се видят продуктите които създават става ясно що руснаците ,а и ние мрем от глад .
    та чакай ти европееиче от абрамович да те храни,но тва ще стане с остатъка от това дето той ти е взел :)та заради този модел и хората дето не искат да се разпадне ние и в русия не сме способни да произведем нищо ,освен да си помпаме националните ресурси и то неефективно,както стана по черноморието ни ,от тези симпатяги с големите охрани и претенции без покритие страда икономиката ни от години щото никой нормален не иска да идва в такава среда ,а олигарсите са крещящо некомпетентни в бизнеса в който са уж номер едно!
  • 43 Tony

    0 0 Отговор
    Когато Горби преди 25 години ни хвърли в лайната, Вие къде бяхте? А сега по същия начин искате Русия да ни извади от лайната. 10-15 години се давихме в тези лайна, и ако не беше ЕС, досега да сме се удавили отдавна. И сега Русия ни призовава така, все едно сме длъжни още да се давим. Това било наш интернационален дълг. Ами да се давят, щом им харесва. На мен хич не ми паресва.
  • 44 FCK

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "европеец":

    "но за тях това е напълно нормално - поддържа олигарси ".... "това им харесва на руснаците, а и на мен също, чесно казано "..
    Ето го типичния поддръжник на олигархичното статукво у нас, който за евтин хлебец, водица и ток е готов да се откаже от свободата си! Типични ромски ценности, типични гласоподаватели на бсп и дпс. Горките хора в развитите демокрации, които си нямат евтин ток и хляб, нямат си писти и достойнство, нямат "герой", който изнася глупава тричасова реч без съдържание, но имаща главозамайващ ефект върху поклонниците на диктатурата му. Позор - по цял свят хората се опитват да изградят общество от западноевропейски тип или емигрират в такива държави, а глупавия българин, който по географски причини е привилегирован да изгради по-лесно такава система гледа и хвали пропаднала диктатура в Азия!

    Коментиран от #45

  • 45 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "FCK":

    бла,бла,бла.... типично гербаджийския промит мозък. А на практика? Примерно Рим - пълен с мигранти тръгнали да мигрират в "такива държави" и какво? Рим е пълен с крадци, джебчии, инвалиди които просят пари по улиците, хората масово живеят в стари и наблъскани една до друга сгради, улиците им са препикани, боклуци хвърчат из парковете, страх те е да слезеш в метрото - изглежда като от евтин хамерикански постапокалептичен филм, историческия център вмирисал се е на трева, вечерта не можеш да минеш от проститутки (забележи - 99,999% от които са отново мигранти тръгнали в "такава държава"), абсолютно всичко изрисувано с графити, дори автобуси, метро, камиони и някои коли. Къде е културата? къде е правителството? къде е грижата за човека? къде е полицията? къде е медицинското обслужване? колко хора имат гарантирано нещо? А да отидем в Москва - улиците са чисти, има достатъчно паркове, влизам в магазин - поздравяват те, излизаш - сбогуват се с теб, сградите са чисти, автобусите също, метро изглежда като архитектурен паметник, по улиците няма просяци. Така че не ми говори изобщо за "западноевропейска тип" държава - не ми харесват такива държави!

    Коментиран от #46, #47, #48, #49

  • 46 FCK

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "европеец":

    Много си зле братле, много! Еталон в Европа са немци и скандинавци, а не мързеливи южняци. Няма показател по който жалката Русия в която си се влюбил да е нещо стойностно освен независещите от нея природни богатства. Но така е Бог дал, Бог взел! За кой ли път ти казвам – пътувай към Москва и не се мъчи тук!
  • 47 FCK

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "европеец":

    За прекрасната Русия:
    Наркотиците: Пред радиото „Говори Москва“ директорът на Федералната служба по контрол на наркотиците Виктор Иванов е заявил, че се харчат 90 млн. евро дневно или над 30 млрд. евро годишно за купуване на наркотици. По данни на ООН през последните години в Русия десет пъти са се увеличили наркоманите, употребяващи хероин. Според РИА Новости Русия е на първо място по употреба на хероин в света, с 21% от световното производство на хероин.. Въй, въй, въй какая беда!
  • 48 FCK

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "европеец":

    За прекрасната Русия 2 част:
    Пътна мрежа - няма по-долна пътна мрежа в Европа от тяхната и по безобразно шофиране с ежедневни катастрофи и побои /справка хил. клипове в мрежата/. Статистиката показва че руснаците са на дъното с най-голяма смъртност при ПТП. Статистика на 1 млн. души: Русия-234 души /въй, въй, въй какая беда/; България-131; Франция-72; Германия-60 и т.н., а на върха е Япония със 45 души.
  • 49 FCK

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "европеец":

    За прекрасната Русия 335464 част:
    Продължителност на живот:
    С най-голяма са демократичните пазарни икономики в Европа, С. Америка, Япония, Австралия и т.н. Конкретно – на върха са Японците-82,6 г. ; Франция-80,7 г.; Канада-80,7 г.;Германия-79,4 и т.н. Средна стойност за САЩ е 78.37 г. а за любимата ти Русия - 66.29 години и мнооого след 100-то място да прави компания Бутан с 65,6 и „гордо” над Бангладеш с техните 64,1 г. За целия свят средно е 67.07 години! За България цифрата е 72,7 и аз предпочитам да се движим към германци и французи отколкото към Бангладеш и Русия!
  • 50 Ituriel

    0 0 Отговор
    Русия била комунизъм, Путин бил тиранин и т.н. Не спря да спамиш през 5 минути статията с долнопробна пропаганда, на която само малките деца вярват. Искаш да се развиваш като западните икономики? Например - германия, къде има повече турци от колкото немци или франция, където белите за малцинство? И не ми давай за пример САЩ, където ако бял човек влезне в негърско гето, надали някога ще изчезне. Това ли са западно-европейските ценности?! Според които да си християнин и бял е престъпление? Колкото и да недолюбвам социализма, докато го имаше турците и останалите малцинствени етноси си знаеха мястото, говориха на официалния за страната език и нямаха наглостта да изискват новини на чужд за страната език по националната телевизия, нито собствена етническа партия. нито да се плодят като хлебарки. Да, социализма си има доста негативни страни, но в държави с изявена етническа нестабилност като нашата е най-доброто средство за управление с цел запазване на целостта, етноса и езика на държавата. Днес когато излезна по центъра на моят град (в северо-източна България) не чувам българска реч и се чувствам изолиран в собствената си държава? Това ли са европейските ценности? Това ли е европа - спонсориране на джамии, и срутване на църкви. Или европа е това, че вече в нашата страна броят на джамиите е повече от църквите. Колкото и да си кривим душата по време на социализма такива издевателства и гавра с нашата държава и език ги НЯМАШЕ, а на който не му харесваше беше депортиран на юг.Ето това се случва с българия, от както липсва социализма. Точно ти и десислава димитрова сте най-промитите про-европейски (про-ислямски) потребители на този сайт!

    Коментиран от #51

  • 51 FCK

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Ituriel":

    Пропаганда ли? Днес един като теб се опитваше да обясни, че годишната вноска на България в ЕС е 9,5 милиарда на година - ето това е пропаганда на която не дете, а идиот няма да повярва! Това че не ти изнасят фактите не значи че са спам. Бъди обективен и виж статиите и ще разбереш, че не пиша, ако крайни русофили не плюят по ориентацията на България, която е част от западния демократичен свят. Някои от проблемите за които пишеш са факт, но за това не е виновна Европа, а е наша неспособност да се организираме като нормално общество, породена от 45 г. деформация на соца. Ако малко повече сте запознати със това как функционират системите във водещите държави в Европа ще разберете за какво иде реч, а не да ми вадите само негативните страни и да ги представяте като "скапаните европейски ценности". Там живеят хора, а човек е несъвършен и по-добро от това няма създадено, но със сигурност е на светлинни години от жалкия социализъм. Самия факт че си отиде яловата система е достатъчен, но останаха страшните последствия в манталитета на хората, за които Европа не е виновна!

    Коментиран от #53

  • 52 кмета

    0 0 Отговор
    ГЕРм...лия с 30млн цигани ли е за еталон или тука всичките сте се за смяна на маслото , сега в бг минават доста самолети ще пиша до ФБР за намаляване на пръскането с кристали атмосферата че е много зле да забавят малко за по интересно да стане аз заминавам за федерация Швейцария за празниците може да намалят дозата ще питам, ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ а и питах доктор Церовски и жена му за безплатни прегледи само кажете от къде да мине автобуса за по бързо извозване дайте адрес.
  • 53 Ituriel

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "FCK":

    Системата не е ялова, но управлението е. Не мисля, че социализмът във Китай или Виетнам е зле изпълнен, след като икономиките и на 2-те страни растат стремглаво нагоре, с което качеството на живот и услугите се увеличават правопропорционално. Идеята ми е, че щом е социализъм, не е нужно да е лош, както и демокрацията, зависи от индивидуалното управление на властимащите. Прав сте, че в западна европа има и положителни страни, но за мен лично, негативните са повече от положителните, а с безкрайна толерантност мисля, че е очевадно как до никъде не се стига. Друг е въпроса, че не виждам нищо общо в управлението на Владимир Путин и социализма, двете са коренно противопоставящи се, но и все пак, смятам, че неговото управление с цел защита на националните интереси е правилно, а не постоянното мазнене на Турция,Европа,САЩ присъщо за нашите отвратителни политици.

    Коментиран от #57

  • 54 Монго

    0 0 Отговор
    FCK защ
  • 55 Монго

    0 0 Отговор
    FCK защ
  • 56 Монго

    0 0 Отговор
    FCK защо не ме открехнеш какво ти е образованието и с какво се занимаваш? Ако си тъп, ще те образовам, безплатно. Ако нямаш работа, ще ти плащам три пъти повече от минималната работна заплата. Владея руски, още по-добре един език, който предполгам ще ми се наложи да го ползвам за в бъдеще /сложно съчетание/. Az turkceye konusabilirim..., извинявам се за липсите на запетайки и двуточие по турските букви, но не разполагам със съответната клавиетура.
    P.S. Предишните два поста, бяха заекване...

    Коментиран от #58

  • 57 FCK

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Ituriel":

    За мен цялата концепция на социализма е грешна, но ограничаването на свободата е връх на абсурда, което го прави толкова нежелан. Нещо, което е ясно изразено в сочения за пример Китай – цензурата в медиите, забрана на гражданската активност и т.н. Не е ли комично да заличат всички следи в медиите за това, че Путин загърнал с одеяло първата дама на Китай? Да не говорим какво се случва при всеки опит да се противоречи на властта. Блясък и лукс в мегаполисите, а какво е положението в китайските провинции? Има места без ток и течаща вода и карат с шепа ориз на ден, за да може ние да се радваме на стоки „от левче”. Ако на някой му харесва по-голямата ангажираност на държавата далеч по-добри примери са Дания и Норвегия.
  • 58 FCK

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Монго":

    Досега освен точки, запетайки и мисловно заекване друго не е излязло от теб. Чудесно за руския – попълвай документите, чемодан-а и пътувай. Ако имаше IQ различно от врабче щеше да знаеш как да сложиш и точките при опита да вкараш турски елемент. Последното в комбинация с постоянните ти намигвания ме карат да те разочаровам – аз не открехвам, потърси си щастието при друг!

    Коментиран от #59

  • 59 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "FCK":

    само да ти кажа че атаката от няколкото трола тук е щото си нормално мислещ и започна да си даваш мнението редовно.при мен пробваха целия си арсенал сега ще минат върху теб,възможно е анонимния но редовен учстник да те заплаши с убииство след като не успя да те купи :)!успех и ги мачкаи ,не трябва да им се мълчи на тези тролчета и разпространители на лъжи!
  • 60 Пецата

    0 1 Отговор
    Скоро бях в подмосковието (на по-малко от 100 км от Москва), влязохме в едно градче и тръгнахме да питаме за посока, каква беше изненадата, като установихме, че всичко живо над 15 години е пияно преди 6 вечерта...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания