Last news in Fakti

21 Декември, 2014 12:14 4 534 10

Афроамериканец застреля двама полицаи и се самоуби

  • застреля-
  • афроамериканец-
  • исмаил бринсли-
  • полицаи-
  • пистолет-
  • ерик гарнър

Исмаил Абдула Бринсли мъстял за друг убит от полицаи тъмнокож

Афроамериканец застреля двама полицаи и се самоуби - 1
Полицаи и минувачи отдават почит на загиналите пазители на реда. Снимки: АП/БТА

28-годишен афроамериканец застреля в нюйоркския район Бруклин двама полицаи снощи и малко по-късно се самоуби в близка метростанция, съобщи „Ройтерс“. Нападателят Исмаил Абдула Бринсли, въоръжен с пистолет, се приближил до патрулната кола, в която били Венцзян Лиу и Рафаел Рамос, и без да промълви дума, открил огън по тях. Когато забелязал приближаването на друг патрулен автомобил, той избягал в метрото и се прострелял смъртоносно в главата. Ранените полицаи били транспортирани в болница, но лекарите не успели да ги спасят.

Скоро преди убийството нападателят бил публикувал в Инстаграм снимка на пистолет и написал, че се готви да даде крила на две свини, които „взеха един от нас“. Бележката била съпроводена с хаштагове #ShootThePolice и #RipEricGarner. 43-годишният Ерик Гарнър, също тъмнокож, почина, докато четирима полицаи се опитвали да го задържат за незаконна улична търговия с цигари. Един от пазителите на реда – 29-годишният Даниел Панталео, бял, започнал да го души и той издъхнал, но съдът в Ню Йорк оправда полицая.

В началото на декември избухнаха протестни акции срещу полицейския произвол и оправдаването на Панталео. При една от тях в сградата на централната жп гара на мегаполиса десетки направиха лежаща демонстрация, имитирайки задушаване. В хода на протестите в цялата страна бяха арестувани стотици.

Президентът на САЩ Барак Обама осъди убийството на двамата полицаи. „Двама храбри мъже няма да се върнат у дома при своите близки и за това няма оправдание – казва се в изявлението на държавния глава. - Заради нашата безопасност полицаите всеки ден рискуват своята и заслужават нашето уважение“. Обама призова за отказ от насилието и думите, които нараняват, а хората да се обърнат към изцеляващите думи – молитвите, търпеливия диалог, съчувствието към семействата и приятелите на загиналите.

В момента президентът Обама е на семейна почивка на Хаваите и играел голф, когато получил трагичната новина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ituriel

    1 0 Отговор
    И после негрите били благи и миролюбиви, а лошите, демонични бели са големите расисти, убийци и изверги... Да, да и един мармот увива шоколада в станьол.
  • 2 Методи Методиев

    1 0 Отговор
    "АФРОАМЕРИКАНЕЦ" - ето на това може да кажем чист РАСИЗЪМ!!! Където и да се намира човек, не може да се отърве от произхода си. Но както на един чернокож роден в България неможеш да му кажеш "АФРОБЪЛГАРИН", така и на чернокожите американци неможеш да им измисляш такива смешни нарицателни - те просто са АМЕРИКАНЦИ и нищо друго!!! Както се вижда от последните събития в САЩ има жесток расизъм, сегрегация и разделеност на обществото на расов принцип. Това го пиша, защото съм дълбоко огорчен, като български гражданин от последните изявления на амриканското посолство, което било "сериозно загрижено за етническия мир в страната ни от развилнялия се напоследък шувенизъм, расизъм и противопоставяне на отделите етноси". Та нека да им напомним на тези самозабравили се нравоучители, че преди да нападаш другите първо трябва да погледнеш себе си! В нашето общество се води сериозна, болезнена дискусия за връщането на отделните етноси, особенно циганските и ромските етнически групи към цивилизационните и демократични ценнности на класическата цивилизация, а при американците просто се създават гета, в които живеят десетки милони негри, латиноамериканци, индийци, китайци и хора от всяка друга народност или националност, които по някакъв начин са извън закона.
  • 3 Анти методи

    1 0 Отговор
    В учебниците пише, че в Африка живеят негри. Може негрите да не харесват , че са негри и да искат да бъдат наричани всякак, но те са си НЕГРИ.
  • 4 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ДОСТА СА СЛОЖНИ НЕЩАТА ДАНО ТУК НЕ СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА НЕЩА
    ТРУДНО МИ Е ДА ГО КОМЕНТИРАМ ТОВА
    И СЕ ВЪЗДЪРЖАМ
  • 5 БаДкА

    1 0 Отговор
    Хаха и тези ще ни учат на демокрация и етническа търпимост хаха
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Направо се учудвам на тъпизма на тези негри в гетата им. Това да не е племето им в Конго, че да отмъщава? Ами ако полицаите там тръгнат на отмъщават на негрите в гетата? Май забравят за Ню Орлиънс и стрелбата на месо от Националната Гвардията. Тогава доста бързо им свиха перките на черните самозабравили се!!!
    Само образование и ред е решението, всичко друго е криворазбран хуманизъм и е опасна игра с етническия мир!!!
  • 7 abv

    1 0 Отговор
    А бе тези доста взеха да си позволяват и се чудя дали филма"Планетата на маймуните" не е на дневен лед ,но в малко по изменен вариант.
  • 8 seth846

    1 0 Отговор
    Тоя повече ми прилича на НЕГЪР, отколкото но афроамериканец...
  • 9 НГГА

    2 0 Отговор
    Негър стреля по полицаи - китаец и латинос... Само във великите Ю Ес ъв Ей...
  • 10 Турбото

    0 0 Отговор
    Исмаил Абдула ? Ясно !