Last news in Fakti

21 Декември, 2014 19:13 11 938 18

САЩ и съюзниците удариха "Ислямска държава" по въздух

  • сащ-
  • коалиция-
  • "ислямска държава"-
  • въздушни удари-
  • ирак-
  • сирия

13 авиоудара са били нанесени по цели на терористите в Ирак и още 3 в Сирия

САЩ и съюзниците удариха "Ислямска държава" по въздух - 1
Снимка: АП/БТА

Самолети на международната коалиция за борба с радикалната групировка „Ислямска държава“ начело със САЩ нанесе днес 16 авиоудара по позициите на терористите в Ирак и Сирия, съобщи „Ройтерс“.

В Ирак са били извършени 13 удара, при които край град Синджар в северната част на страната са разрушени няколко сгради, контролирани от бойците на групировката, унищожени са няколко бойни подразделения и транспортни средства. Ударени са и цели в близост до градовете Тал Афар, Ер Рамади, Мосул и Байджи.

В Сирия авиацията е нанесла три удара по позициите на екстремистите около сирийския град Кобани на границата с Турция. Кюрдските сили за самоотбрана вече три месеца защитават града от бойците на „Ислямска държава“.

При подкрепата на държавите съюзници САЩ от 23 септември започнаха да нанасят удари от въздуха по позициите на ИД в Сирия. В Ирак операцията тече от август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    2 2 Отговор
    Смачкване до последно!и..............клип,как не се реже глава на човек!а как ........се унижава мъж, извършил подобно престъпление!
    и после АЛАХ да му зашие дупето!
  • 2 vb6yjyfn7

    1 1 Отговор
    Мразя от дъното на душата си всички ислямисти и противната им религия.
  • 3 пипалот

    3 1 Отговор
    и сега се замислете че всъщност най много са мюсюлманите в световен мащаб да ги избием ли?и да искаме не можем а щатите се чудят каква война да си спретнат че да изпробват пак някоя ракетка

    Коментиран от #6

  • 4 вуяя

    1 3 Отговор
    мюсулманите....исляма..да....трябва да бъдат избити до крак,и това че са най-много,не означава че не може да бъдат избити...могат...и трябва.... фанатизирани....в Аушвиц там им е мястото
  • 5 Методи Методиев

    0 0 Отговор
    Религията е опиум за народа!!! Който контролира религиите, той управлява света! Останалото го знаем ние българите, защото 500 г без права, без самопределеност, без единение сме оцелели и накрая сме се самопределили като държавност, като нация/ между другото ние сме нация съставена от много народности/ и днес съществуваме именно на умението да разделяме религията от вярата в бога и божественото! За съжаление е дошъл редът на ислямистите да тероризират света! Замислете се кой има интерес от такива същносттни противопоставяния между индоевропейските народи, към които спадат и основната част от мюсулманите от в района, където се създава ИД!? И дали това са САЩ и РУСИЯ или една друга вече първа световна икономическа сила, която е бедна на основния природен ресурс контролиран от мюсулманите!????????? Весела Коледа!!!
  • 6 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "пипалот":

    Aма много жестоко си е объркал, че мюсюлманите са най-много по света, най-много са християните, след това будистите и чак тогава са.
  • 7 Емил

    1 1 Отговор
    Само да вметна, че в световен мащаб най-много са Будистите и последователите на другите източни религии. На второ място по разпространеност е Християнството и едва тогава е Исляма. Това разбира се не означава, че трябва да бъдат избити. Вуяя, ти наричаш тях фанатизирани. Прочети си поста отново и прецени с какво ти си по-различен от тях.
  • 8 уууууууууу

    1 0 Отговор
    Хората трябва да бъдат определяни , като добри и лоши . А не на християни , будисти , мюсюлмани и така нататък . Познавам мюсюлмани , които ненавиждат тъй наречените " бойци на исляма " . Значи ли това , че и те трябва да бъдат убити , заради религията си . Тези " бойци на исляма " избиват и мюсюлмани в Сирия и Ирак , защото не са пожелали да застанат на тяхна страна . Нека разделяме хората на добри и лоши , а не да ги делим на тази онази религия . Всеки има право да избира в какво да вярва
    П.С. Аз съм християнин , но това не ме прави повече или по малко то някой друг изповядващ друга религия .
  • 9 Сульо

    1 2 Отговор
    Похвалиха ли се колко деца пак са убили при тез въздушни удари?
  • 10 европеец

    1 0 Отговор
    преди половин година ги финансираха и въоръжаваха, сега си бомбардират. интересно, дали са получили разрешение от Асад да навлязат във въздушното му пространство? или отново се правят на властелини на света?

    Коментиран от #13

  • 11 Мдаа

    0 0 Отговор
    Не съм съгласен с Иракли. Ще вземе да им хареса, те без това имат уклон в тази посока, че ще вземат да режат повече глави. За бойците на Ислямска държава иде реч. Иначе съм съгласен, че в конкретния случай не са виновни по принцип хората, които изповядват исляма. Но все пак имат интересна позиция спрямо останалите, да се изразим по-меко. Интересно ми е защо в останалия свят хората нямат проблеми с религиите помежду си, а само с исляма. Не само християните имат този проблем.
  • 12 будала ама не

    4 0 Отговор
    преди месец и нещо хвърляха помощи на кюрдите по въздух, после се оказа , че малко са сгрешили и помощите се оказаха при бойците на "Ислямска държава". да не се окаже, че и сега са сгрешили малко?! апропо не бяха ли те /сащ и съюзници/ тези които създадоха и финансират въпросната "ислямска държава " за да свалят правителството на Сирия?!
  • 13 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "европеец":

    никога не са ги финансирали!

    Коментиран от #14

  • 14 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Много въстанически групи от Сирия се присъединиха към ИДИЛ /сега само ИД/а те бяха финансирани от САЩ, самата тя е създадена от Ал Багдади /ръководител на Ал Кайда в Ирак/. А Ал Кайда е създадена от Бен Ладен, който е продукт на...САЩ.

    Коментиран от #15

  • 15 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    по същата логика може да кажем че ги финансира русия.която е наследник на ссср ,а тои е финансирал многократно движения на мюсулманите в близкия изток и северна африка,каквито бяха групировките около ясер арафат и движенията в алжир и тунис.след разпада на соц системата много от боиците от тези движения преминаха в групировки свързани с радикалния ислям.лесно може да се проследи еволюцията на част от членовете на фатах примерно.само че тва са си приказки ала бала,подобно на твоите.
    идил не бе финансиран от сащ ,дори желанието на обама да подпомогне опозицията в сирия военно ,бе бламирано от европеиските съюзници и американския конгрес точно с мотива че ще се помогне индиректно и на идил,което постави американския президент в изолация и доста неприятно за поста му положение!и днес заради риска от преливане на средства и оръжие към ил не се финансира ,така наречената демократична опозиция в сирия .

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Васил Димчев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Сирийската опозиция и ИД са едно и също.

    Когато СССР се бореше с терористите в Афганистан сащ ги инструктираха и продаваха най-модерни оръжия. До тогава ислямистите не познаваха тероризма и само от време на време режеха по някоя глава. сащ създадоха по това време съвременния тероризъм.

    Коментиран от #18

  • 17 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Еее, хайде стига си "разгонвал канарчетата"...
  • 18 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Васил Димчев":

    Нека да не започваме да доказваме тезите си с думите: "по същата логика..." и да се връщаме години назад, когато говорим за конкретни /развиващи се в СЕГАШНО ВРЕМЕ/ неща. За да не почна аз, по същата логика ако взема да ти показвам новите ДНК изледвания от иторически аспект. За кроманьонците фермери и индоевропейците ловци-събирачи дошле в Европа, кои са баските, кой е изклал автохонното население на Балканите, как римляните се оказват рода с немските племена, кои са келтите и "Ямната култура". Та по тази логика може да се окаже, че Осама бе Ладин е братовчед на Чингиз хан, а Обама близнак на Путин...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания