Last news in Fakti

22 Декември, 2014 09:15 6 708 5

Шофьор сгази 11 души във Франция (Видео)

  • дижон-
  • пешеходци-
  • автомобилист-
  • ислямист

Нападателят крещял „Аллаху акбар“, докато гонил пешеходци

Развилнял се шофьор прегази най-малко 11 души във френския град Дижон, съобщава в. „Монд“. Инцидентът е станал около 20 часа в неделя в централната част на града уточнява в. „Фигаро“. Двама от прегазените са в критично състояние. Поне дузина пешеходци са се разминали само с уплаха при инцидента.

Очевидците описват нападателят около 40 години, облечен в традиционна арабска одежда – джалаба. Той е газил пешеходците с викове на арабски „Аллаху акбар“ (Бог е велик).

Пешеходци са станали мишена на нападателя на пет различни места в града, в рамките на половин час. След това шофьорът е задържан от полицията. Мъжът бил психически неуравновесен. Медицински източници съобщиха, че той дори се е лекувал в болница. Свидетели разказват пред местни медии, че при задържането си мъжът е крещял, че е действал заради децата на Палестина. Все още няма твърди данни, че задържаният е ислямист. От прокуратурата в Дижон отказват коментар за инцидента.

Нападението беше извършено само часове след друг подобен инцидент. Нападател, който също крещеше „Аллаху акбар“, рани трима полицаи с нож преди да бъде застрелян от силите на реда в полицейско управление близо до град Тур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илиян Живков

    2 0 Отговор
    Арабите откачиха
  • 2 PlimP

    1 0 Отговор
    аллах да го бар
  • 3 Красо Зелето

    2 0 Отговор
    Сега, да го закачат с едно стоманено въже за патрулния автомобил, и с дрифт да го разходят за 20 мин. из града, та да види той Аллах да го бар
  • 4 Християнин

    1 0 Отговор
    Смърт за такива !!!
  • 5 Стоян Стоянов

    2 0 Отговор
    много крайни взеха да стават в последните години чалмите - на зле отиват нещата.
Новини по държави: