Last news in Fakti

23 Декември, 2014 12:55 3 354 10

Мащабен протест срещу имигрантите в Дрезден (Видео)

  • дрезден-
  • демонстрации-
  • чужденци-
  • pegida

Демонстрантите от PEGIDA пееха коледни песни и слушаха речи срещу имигрантите и търсещите убежище

Мащабен протест срещу имигрантите в Дрезден (Видео) - 1
Снимки: АП/БТА

Близо 17 500 души излязоха на улиците на Дрезден в знак на протест срещу намеренията на властите да изградят имиграционни центрове в региона, съобщава АП.

Демонстрацията беше организирана от Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада (PEGIDA). От октомври организацията редовно организира протести срещу имигрантите. В отговор около 3000 души се събраха на протест с искания германското общество да остане толерантно към чужденците.

Демонстрантите от PEGIDA пееха коледни песни и слушаха речи срещу имигрантите и търсещите убежище.

Канцлерът Ангела Меркел и други високопоставени политици се изказаха против митингите на националистите.

Германия не е земя на имиграция, заяви лидерът на PEGIDA Луц Бахман. Той основа движението през октомври с призив в социалните медии в Дрезден за протест срещу плановете за изграждане на още 14 центрове за 2000 бежанци в района на града.

Демонстрантите отхвърлят обвиненията, че са крайнодесни екстремисти или неонацисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 запознат

    4 0 Отговор
    Като човек, живеещ в Германия, напълно ги подкрепям. Тези турчеля и арабели са някаква напаст, няма за тях интеграция. Все пак не може да си в Западна Европа, а да живееш и да се държиш като в Анадола!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 77дд

    4 0 Отговор
    Е тази толерантност ще изяде света.
  • 3 Anonymous.

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "запознат":

    А какво да кажем ние и как да интегрираме циганите? Те нито искат да учат, нито искат да работят, а в същото време раждат по 5-6 деца! Звучи банално, но никой не взема никакви мерки това да спре!!!
  • 4 Alisa

    3 0 Отговор
    Ако от Брюксел продължават да се правят на велики хуманисти и цивилизатори Европа ще бъде пометена от гигантския миграционен потенциал породен от мюсюлманската експанзия към ЕС, от религиозния фанатизъм, мизерия, престъпност и епидемията от болести. Гигантските размери на тази заплахи по-голямата част от европейците дори не могат да си представят ......От Брюксел лицемерно и подличко насочват мюсюлманското нашествие към бедна България, но и на тях няма да им се размине, защото в Европа вече цъка бомбата на религиозния фанатизъм на ИД ...
  • 5 111

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "запознат":

    Явно искат да разширят границите на Анадола .....
  • 6 Да ама не

    1 0 Отговор
    На тези толерантни контапротестиращи и техните семейства пожелавам целодневно съжителство и най-близки срещи с т.н. "бежанци" за да се убедят лично в тяхната толерантност и интеграционна култура .....
  • 7 theodor cole

    1 0 Отговор
    'Niama nuzda da se biete s nevernicite. Migriraite v tehnite strani i pravete mnogo deca. Taka, s pomoshtta na Allah sled tri pokoleniya nevernicite shte budat zavladeni' Muammar Gaddafi
  • 8 Змей Горянин

    1 0 Отговор
    Немците отново са първи в прозренията си за бъдещето на така наречената обединена Европа, а ние още говорим за някаква толерантност и търпимост! Някой да е срещал толерантен циганин или проявяващ търпимост такъв?
  • 9 кмета

    0 0 Отговор
    убиват меркел и смнят плана за чернолизацията какво толкова протестират
  • 10 иванов

    0 0 Отговор
    и после пак руснаците ще оправят нещата
Новини по държави: