27 Декември, 2014 22:22 8 876 2

Франция и Англия в плен на лошото време

  • франция-
  • кале-
  • пристанището-
  • великобритания-
  • силен вятър-
  • сняг-
  • поледица

Силният вятър е съборил част от преградата, издигната около пристанището Кале, за да спира нелегалните имигранти

Около 15 хиляди автомобила остават блокирани в събота вечерта във френския алпийски департамент Савоа заради силните снеговалежи, съобщи в. „Фигаро“. Местните власти са предприели действия за осигуряването на подслон за останалите на пътя. Големи задръствания са се образували по много пътища в региона Рона-Алпи в посока към Женева.

По обяд в департамента Изер снегът е станал причина за смъртоносен пътен инцидент, при който е загинал 27-годишен мъж.

Според синоптиците снеговалежите и студът да се задържат и в неделя. Метеорологичната служба предупреди за очаквано ново заледяване през нощта, което ще направи пътищата хлъзгави.

Снеговалежите продължават над голяма част от Източна Франция. В събота силните ветрове в Северна Франция предизвикаха затварянето на пристанището Кале за няколко часа. Поривите на вятъра са достигали 160 км/ч. Движението на фериботите между Кале и британския град Дувър е било временно спряно. По обяд вятър със скорост 90 км/ч. е съборил част от преградата, издигната около пристанището наскоро, за да възпрепятства преминаването на незаконни имигранти.

Във вътрешността на страната ветрове от около 100 км/ч. са повалили дървета, прекъснали са електрически кабели и са съборили керемиди на много места. Засега няма данни за ранени хора.

Снежната буря, която премина през голяма част от Великобритания през нощта, е предизвикала големи затруднения за движението в страната. Според метеорологичната служба силните снеговалежи са преминали, но сега има риск от образуването на поледици с падането на температурите през нощта. През следващата седмица температурите ще продължат да се понижават и вероятно ще достигнат минус 10 градуса.

Най-силно засегнати от бурята са северната и централната част, а в Лийк, графство Стафордшър, се е образувала 11-сантиметрова снежна покривка, предаде „Фокус“. В района на Шефилд и Честърфийлд много шофьори са се оказали блокирани от снега и е трябвало да изоставят автомобилите си.

По време на бурята полетите към Европа от летището в Манчестър са били извършвани със закъснения, а в петък вечерта аерогарите в Ливърпул и Лийдс Брадфорд са били затворени за няколко часа.

Заради бурята през нощта над 100 хиляди домакинства във Великобритания са останали без електричество. Около 3000 абонати в Централна и Източна Англия са все още с прекъснато електрозахранване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    И на тях ги е изненадала зимата.
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Отдавна вече западните държави и САЩ не могат да ни бъдат образец и пример за много неща и това е поредното доказателство, че са големи некадърници и много прости хора.
    Ама иначе имат големи усти да ни поучават.