Last news in Fakti

25 Януари, 2015 00:45 1 838 5

Премиерът Самарас предупреди гърците да не гласуват за радикалната левица

  • гърция-
  • избори-
  • сириза-
  • нова демокрация-
  • андонис самарас-
  • алексис ципрас

Според последните сондажи на общественото мнение СИРИЗА води пред управляващата партия Нова демокрация

Премиерът Самарас предупреди гърците да не гласуват за радикалната левица - 1
Лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас обеща да върне достойнството на Гърция.

Гръцкият премиер Андонис Самарас направи обръщение към жителите на страната в навечерието на парламентарните избори в неделя, в които неговата партия Нова демокрация ще се изправи срещу ляворадикалната партия СИРИЗА, съобщи Би Би Си. По думите на Самарас, въпреки политиката на строги икономии, въведена преди 5 години, в икономиката на Гърция се забелязват признаци на възстановяване.

Междувременно пък лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас увери, че неговата партия ще възвърне достойнството на страната. В случай на успех на изборите той обеща преразглеждане на условията по отпуснатия на страната кредит и режима на драконовски икономии, който бе наложен срещу предоставянето на финансова помощ от ЕС и международните финансови институции.

Гръцкият премиер Самарас предупреди избирателите за риска от това на власт да дойде радикалната левица. „Развитието на страната и на Европа минава през плана "Юнкер" и плана "Драги", но, когато в Европа валят пари, СИРИЗА ще държи чадър. Господин Алексис Ципрас подкопава страната и нейното бъдеще, защото условие за закупуване на държавни облигации от страна на ЕЦБ е да приключим преговорите по меморандума. СИРИЗА няма да промени Европа, както арогантно твърди, тя ще настрои цяла Европа срещу Гърция“, заяви Самарас.

По-рано в Берлин бе заявено, че излизането на Гърция от еврозоната ще стане практически неизбежно, ако СИРИЗА спечели изборите. Канцлерът на Германия Ангела Меркел след това си взе думите обратно, изказвайки се в полза на запазването на всички споразумения между Атина и ЕС. Но по мнението на аналитиците, политиката на СИРИЗА така или иначе ще принуди страната да напусне еврозоната. Все пак Ципрас смекчи позицията си и вече не настоява за отказ от еврото.

На 23 януари бяха публикувани резултатите от последните допитвания до общественото мнение: според тях СИРИЗА продължава да води с 2,8-6,8 процентни пункта пред Нова демокрация и от „партия на 4-те процента“, каквато беше при създаването си, сега е реален претендент за властта, коментира РИА „Новости“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 It is show time

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=p1NK1YS5SsQ
  • 2 1313

    1 0 Отговор
    спасението е махане от еврейския съюз
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    Хаха!Ми махай се де?!Сякаш си эатрябвал на някого тука:)
  • 4 1234

    1 0 Отговор
    Да ви кажа нещо за ЕС.Нашият народ има една поговорка,която гласи че ,,Общата работа и кучетата не я ядат,,пък ние си загърбихме държавата ,унищожихме си предприятията които даваха поминък на хората,за едни голи обещания за по добър живот,но никой не запита господата които ни натикаха в ЕС ,Ами ако нищо не излезе от това какво правим после, кой ще понесе отговорността за унищожаването на всичко.Да не си мислят, че ще им се размине...Ще дойде времето когато ще си платят,че измамиха народа ,то вече наближи.
  • 5 Монго

    0 0 Отговор
    От заглавието разбрах, някой предупреждава другите да не гласуват за трети...Ми това в страната, която считат за люлка на европейската демокрация . Мдааа, "Има нещо гнило в Дания"...
Новини по държави: