25 Януари, 2015 15:07 1 620 0

Круизен лайнер горя край Мароко

  • "будика"-
  • круизен лайнер-
  • пожар-
  • машинното отделение-
  • мароко-
  • канарските острови

При пожара в машинното отделение никой от пътниците или членовете на екипажа не е пострадал

Круизният лайнер “Будика“ (Boudicca) на компанията „Фред Олсен“ изгуби управление край бреговете на Мароко близо до Казабланка тази сутрин в резултат на пожар в машинното отделение, съобщи Breaking Travel News.

Никой от гостите или членовете на екипажа не е пострадал. Известно време лайнерът останал на дрейф, но в момента работата на системата от два главни и три спомагателни двигателя е напълно възстановена и опасност за хората няма. На борда се намират 784 туристи и 356 членове на екипажа.

Поради инцидента капитанският екип коригира маршрута, за да се движи корабът по разписание, съобщават от круизната компания.

Лайнерът „Будика“ се отправи на 18-дневно пътешествие до Канарските острови и Кабо Верде от британския град Саутхемптън на 20 януари. Вчера той потегли от испанския град Кадис към канарския остров Лансароте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА