Last news in Fakti

25 Януари, 2015 23:42 1 983 0

Лавина уби шестима скиори във Френските Алпи

  • лавина-
  • скиори-
  • френските алпи-
  • жертвите-
  • телата

Инцидентът е станал по известен маршрут на границата с Италия

Телата на шестима скиори – четирима мъже и две жени, са били открити в неделя след падането на лавина във Френските Алпи, съобщили са от префектурата на град Гап, предаде АФП.

Инцидентът е станал в събота в планинския масив Кейра. Опитните скиори на възраст между 50 и 70 години тръгнали по известен планински маршрут по границата между Франция и Италия. Те трябвало да се върнат следобед в базата, но това не се случило и за издирването на хората бил изпратен хеликоптер. Времето било благоприятно и никой не очаквал да падне лавина, при това с такава мощ, коментират от префектурата.

Телата на три от жертвите са били намерени в подножието на връх на 2500 м височина. За издирването на другите три се наложило да се включи екип от 18 спасители с вертолет и следови кучета. 

От началото на ски сезона във Френските Алпи вече са намерили смъртта си около 11 скиори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: