Last news in Fakti

26 Януари, 2015 09:48 2 568 22

Обама към Русия: Големите държави не тормозят малките държави

  • барак обама-
  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • украйна-
  • индия-
  • посещение

Американският президент е на тридневно посещение в Индия

Обама към Русия: Големите държави не тормозят малките държави - 1
Снимка Архив АП

САЩ не обмисля военен вариант срещу Русия, но разглежда всички други възможни опции за засилване на натиска срещу Русия заради подкрепата й за сепаратистите в Украйна. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в неделя, съобщава Си Ен Ен.

„Дълбоко притеснени сме от последното нарушаване на примирието с Русия", каза той, добавяйки, че „няма да бъде ефикасно да се обвързваме с военен конфликт с Русия".

"Ние нямаме интерес да видим Русия отслабена или икономически нестабилна. Имаме интереси, които вярвам, че всяка страна има, да насърчим основния принцип, който е: Големите държави не тормозят малките държави", каза Обама пред репортери в Ню Делхи, където пристигна в неделя.

След продължителен полет Обама заяви, че ще "разгледа всички допълнителни варианти, които са на разположение, за да не се наложи да се стига до военна конфронтация."

Обама ще бъде първият лидер на САЩ, който ще присъства на годишния парад за Деня на Индия, колоритен военна спектакъл с участието на маршируващи групи, танци и много тежки машини.

Парадът е напомняне за десетилетия на често напрегнати отношения между Индия и САЩ. Военната демонстрация като цяло, с транспортните средства и оборудването, които ще преминат пред очите на Обама, е предимно руско производство, остатък от позицията на Индия от времето на Студената война.

Русия остава най-големият доставчик на оръжия за Индия, и докато делът им постоянно намалява, руският военен внос все още е в размер на три четвърти от запасите на Индия.

С влошаващите се отношения между САЩ и Русия до нива от Студената война, Обама се надява да балансира влиянието на Москва в Индия по време на посещението си тази седмица.

Изказването на американският президент идва ден след като градските власти в Мариупол, Украйна заявиха , че при обстрел в югоизточната част на Украйна са били убити най-малко 30 души, включително две деца. Още 102 души са били ранени, най-малко 75 от които са били откарани в болници за лечение, съобщиха властите в Мариупол.

Проруските сепаратисти са виновни за атаката срещу жилищни райони в пристанищния град, заяви от своята фейсбук страница регионалния шеф на полицията в Донецк Вячеслав Аброскин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганчо

    3 0 Отговор
    Брей,брей,много льжи и нито една истина
  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    ХАХАХА, Големите държави не тормозят малките......ами вие ни ги тормозите...вие ги избавяте от злото.....ей хамериканците голяма пропаганда са!!!
  • 3 раптор

    3 0 Отговор
    Хахахаха! 1во звучи доста нелепо от президента на САЩ... що малки държави изтормозиха... 2ро украйна не е малка държава и 3то Русия никой не тормози! Руския народ се брани от нацистките говеда! Защо украинското правителство не изпълни нито един от договорите, подписани от тях? Какво е това? Опълченците само спират настъпленията си защото са отговорни и си държат на думата! О ния само се прегрупират и правят нови настъпления! Време е опълченците да прекратят да се надяват, че украинците ще си спазят на думата и просто да ги разбият! Киев трябва да бъде превзет и да се изгонят управляващите демони!
  • 4 европеец

    2 0 Отговор
    Представителите на ОБСЕ и няколко международни организации вече ОФИЦИАЛНО обявиха, че града е обстрелян от украински воени! Лидерът на най-радикалната им партия Ляшко, който в момента се намира на фронта, открита писа в своя фейсбук че обстрелват града с артилерия и Град! А тоя говори за "лоши руснаци"! Че и заплашва с война!!!! Мръсния нигер май е забравил какво е Русия и къде е неговото място!

    Коментиран от #9

  • 5 човек

    2 1 Отговор
    Този приятел май ни мисли за Борисов!А,кой г-н президент тормозеше малка Куба повече от половин век!?ЛИЦЕМЕРИ!
  • 6 Тони

    0 0 Отговор
    If you have petrol you need democracy - USA
  • 7 Бай хой

    3 0 Отговор
    Тинтири минтири, тинтиири минтири, глупаците да се избиват, ние ще си следваме икономическата политика, а именно - колкото са по зле другите за нас е по-добре.

  • 8 ха

    3 0 Отговор
    хХа-ха! Намерил кой да го каже. То, като че ли Щатите не тормозят, който си поискат под ралични предлози. Крадецът вика "дрътжте крадеца".
  • 9 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "европеец":

    Нещо ми се струва, че го играеш двоен агент! Покажи ми къде го четеш този доклад, защото аз знам за точно противоположно твърдемие от страна на ОБСЕ...

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Явно нищо не знаеш. Според експертите от ОБССЕ обстрелът по Мариупол е извършен от система УРАГАН с каквато Опълченците не разполагат. Това ясно се вижда от клиповете на украинските репортели работещи на място. Освен английскоговорящите не знаещи руски терористи облечени в комуфлажни униформи по терена се виждат остатъци от ракети на УРАГАН.
  • 11 Бай хой

    0 0 Отговор
    Голямата държава сащ напади и нанася въздушни удари по малки страни които са далеч и не могат да от върнат на удара.

    Против големите и силните те насъскват протежетата си готови да продадат Род и Родина.

    Ако са велика сила и си мислят че са прави да нанесат въздушни удари и по Русия.

  • 12 раптор

    0 0 Отговор
    Да бе човек! Ама идеята е, че ОБСЕ не са казали, че украинците са виновни! Казали са, че снарядите са изстреляни от северо-изток... (предполагаема територия на опълченците) Сещаш се? Просто не мисля, че е редно нещо което не е така, да казваш, че е така и да се излагаш!
  • 13 раптор

    0 0 Отговор
    Общо взето доклада на ОБСЕ хич не е в полза на опълченците...
  • 14 999

    1 0 Отговор
    Това означавали,че големи държави трябва да тормозят други големи като Индия. На това балансиране аз му казвам проституция.Да разглежда хубаво вариантите,че да не излезе предсказанието на баба Ванга вярно.„Последният президент на Америка ке биде черен„

    Коментиран от #16

  • 15 Киро

    1 1 Отговор
    Кви опълченци бе, това е руска армия + наемници.

  • 16 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "999":

    Те ако кажат в прав текст че украинците са виновни веднага ще бъдат отзовани.Все пак са служители на брюксел.

    Най неопровержимите доказателства са остатъците от ракетите.

    Урагана е с видимо по голям диаметър а и най вероятно ще се намерят остатъци с надписи.

    Най лошото в случая е че ОБССЕ не се независими и в случая се явяват страна.

    Западната пропаганда е изпаднала в истерия. Ройтерс предават част от изречение на доклада в който ОБССЕ цитира украинските военни. Но го представя като заключение на експертите.

    В същото време и дума не обелват че обстрелът е извършен с оръжие кавото Опълченците не притежават а най редовно се използва от всу.

    Това понятие северо-изток е твърде широко и удобно защото в тази посока е точно границата между територията на Опълченците и окупираната от украинците. Всъщност това им е и целта като не могат да обвинят обосновано да всеят съмнения а всеки вярва в това което иска да чуе.

    В действителност е стреляно от селището Стари Крим.

    Ден да мине и виж днес как избягват темата за МН17.

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 909

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ МРАЗИ САЩ !!!
  • 19 999

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    Прав си колега лъжи те се фабрикуват в една централа наречена ЦРУ многократно са лъсвали техните лъжи по света като тази че Българина е поръчителя и виновника за покушението на папата и ли химическото оръжие на Садам лъжа която роди ислямска държава.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ПРАВДА

    1 0 Отговор
    А Америка може да разрушава целият свят !
  • 22 Арогантен хамериканец

    1 0 Отговор
    Какви лицемери сте вие ......!
    Само се чудя Европа докога ще ви играе по свирката.
    А и нас ще въвлекат в някой конфликт с Русия !
    Чета , че в Шабла военно лагерче ще си стъкмяват ...било близо до Крим .
    Сега е момента политиците които избрахме да защитят България
    САМО ЯКО КРАДЕНЕ НЕ СТАВА !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания