Last news in Fakti

26 Януари, 2015 15:14 1 462 7

Хванаха Барак Обама с дъвка на парад в Делхи (Видео)

  • барак обама-
  • индия-
  • визита

В програмата на Обама са включени и срещи с бизнесмени от САЩ и Индия

Президентът на САЩ Барак Обама за пореден път наруши протокола. Това стана по време на военния парад в Делхи, на който телевизионните камери го хванаха да дъвче дъвка, съобщава АП.

Това стана в присъствието на неговия домакин Нарендра Моди. Барак Обама беше най-високопоставеният гост на тазгодишния 66 парад в столицата Делхи по случай деня на републиката, отбелязва Ройтерс.

Той пристигна в неделя на тридневна визита, която се разглежда като знак за затопляне на отношенията между двете страни.

Белият дом се надява да намери прогрес в ключови области като отбраната, ядрената енергетика и климатичните промени, отбелязва Би Би Си.

Бившият президент Джон Кенеди е последният високопоставен американски политик посетил Индия през изминалия ХХ в., припомня в. „Гардиън“.

От своя страна Барак Обама е първият американски лидер, който посещава Индия два пъти, докато е на власт.

Въпреки това гафът с дъвченето на дъвка от Обама по време на парада може да торпилират усилията на САЩ да се намеси в ключови сфери в Индия като оръжейните доставки и ядрената енергетика, където ключова роля играе Русия.

По време на прякото излъчване на парада Обама беше показан в близък план как дъвче по време на изпълнението на националния химн, написа нобеловият лауреат по литература Рабиндранат Тагор.

Какво прави Обама? Та, той дъвче дъвка по време на церемонията, написа в Туитър актрисата Сумона Чакраварти.

Мнозина индийци написаха в Туитър поведението на Обама е грубо и неуважително.

От своя страна ТАСС припомня, че самият Обама си признава , че дъвче дъвка, когато е нервен и много му се пуши. Това все пак не го оправдава, че по време на индийския химн Обама спокойно си е извадил дъвката от устата, а след изпълнението я върнал обратно.

В програмата на Обама са включени и срещи с бизнесмени от САЩ и Индия, с държавния глава на страната и други индийски политици.

Визитата на Барак Обама в Ню Делхи се охранява при безпрецедентни мерки за сигурност. В специални приюти бяха прибрани свещените крави и бездомните кучета. По улиците бяха изкарани допълнително полицаи. По пътя на кортежа на американския президент бяха поставени 15000 камери или по една на всеки 15 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Той, нашия милия, черен Обама, нашето бяло гълъбче на мира
  • 2 999

    0 0 Отговор
    Преди това е бил при Путин и има лош вкус в устата
  • 3 909

    0 0 Отговор
    АМИ ТОВА Е ЦИГАНИНЪТ СИ Е ЦИГАНИН КЪДЕТО И ДА ИДЕ ! КУМАНЧ.
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Ма как си приличат братчедите. И колко жално гледа обанана. Защо ли. Ами който е гледал репортажите на този парад минаваше само Руска техника и май му се е дръпнало акуту.
  • 5 999

    1 0 Отговор
    Тоя с танка нямаше ли снаряди има да си връща Пакистан ги обстрелват с американски боеприпаси.
  • 6 Бай хой

    1 0 Отговор
    Забележете лицето на обанана. Изражение на ужасен и обречен човек. От какво ли се страхува толкова на парад който си е тържество и всички трябва да са родостни и доволни. Най вероятно от собствените си мисли които сигурно не са никак добронамерени позитивни.
  • 7 европеец

    1 0 Отговор
    забравиха да я инструктират маймунката как да се държи пред хората