Last news in Fakti

26 Януари, 2015 20:29, обновена 27 Януари, 2015 08:56 4 341 0

Военен самолет се разби в Испания. 10 души са убити (Обновена, Видео)

  • испания-
  • самолет-
  • ввс-
  • катастрофа

Двамата пилоти за загинали. Разбилият се Ф-16 е би собственост на гръцките ВВС

Най-малко десетима души са загинали, след като военен изтребител Ф-16 се разби във военна база в Испания, предаде Би Би Си.

Поне дузина други са ранени. Шестима от тях  са в критично състояние, обявиха от пресцентъра на военното министерство в Мадрид.

Трагичният инцидент се е разиграл в района на военната база Лос Ланос в Албасете, централна Испания.

Двамата пилоти за загинали. Разбилият се Ф-16 е би собственост на гръцките ВВС, разкрива в. "Та Неа"   А Бе Се уточнява, че грешна маневра е довела до разбиването на самолета върху паркирани на летището други самолети.

Единият от загиналите пилоти е грък, пише в. "Вима". Сред ранените освен испанци има ранени французи и италианци.

Два френски изтребителя, които са били в небето по време на инцидента са били пренасочени да кацнат във военната база Сан Хавиер в Мурсия, намираща се на 140 км.

Испански радиостанции съобщават за 13 ранени. От тях осем са в критично състояние. Трима са в реанимация, два от тях са в интензивното отделение, а още един е опериран. Трима други са поставени на инхалатор, защото са вдишвали пушек и изпарения след инцидента, съобщиха източници от болницата в Албасете.

Военни източници, пожелали анонимност, коментираха пред Факти.бг, че трагичният инцидент е станал по време на рутинно учение на пилоти от Алианса.

Районът на катастрофата е отцепен от военните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА