26 Януари, 2015 20:41 2 054 7

САЩ се готвят за историческа снежна буря

  • сащ-
  • снежна-
  • буря-
  • историческа

Близо 57 милиона души от Вашингтон до Ню Йорк и Бостън ще бъдат засегнати

САЩ се готвят за историческа снежна буря - 1
Снимка: АП/БТА

Историческа зимна буря е на път да удари САЩ до няколко часа. Близо 57 милиона души от Вашингтон до Ню Йорк и Бостън ще бъдат засегнати от снежното бедствие, предаде Нова телевизия.

Утре властите и жителите в района на седем щата, сред които Ню Йорк, Масачузетс, Мейн и Пенсилвания, се готвят за обилни снеговалежи, поройни дъждове и ураганни ветрове със скорост до 70 км/ч днес следобед и до утре. Това е най-гъсто населеният район на САЩ и там живеят около 100 000 българи.

„Моето послание към нюйоркчани е да се подготвят за нещо по-лошо, от всичко, което са виждали досега”, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио.  "Искам всички да разберат, че сме изправени пред, вероятно, най-голямата снежна буря в историята на града. Ранните прогнози за бурята са, че ще натрупа лесно 60 сантиметра сняг, потенциално може да стигне до един метър сняг", каза още той.

Повече от 15 сантиметра сняг вече паднаха в градчето Андовър, щата Масачузетс,  северно от Бостън. Заледените пътища се превърнаха в истински кошмар за шофьорите в Бъфало, щата Ню Йорк. Улиците приличаха повече на ледена пързалка.  Десетки автомобили излязоха от пътя и се обърнаха.  Сняг натрупа и във Филаделфия. Жителите на града излязоха да изчистят заледените тротоари.

Повече от 1500 снегорина ще се борят да държат хиляди километри улици в Ню Йорк проходими по време на бурята. Междувременно хората се подготвят, купуват лопати и луга и зареждат гориво. В Бостън може да натрупа до близо метър сняг, което е сериозна предпоставка и за транспортен хаос. Вече хиляди полети са отменени в засегнатите щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо прупрунков

    1 0 Отговор
    не буря , ледников период и съдба на динозаври им трябва на американците
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Да се обадят на учените, които тръбят, че има Глобално затопляне :))))
  • 3 999

    1 0 Отговор
    Това което причиняват на света няма да им се размине господ има. Лошото е че там има и българи но те са калени.
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    "Ох, дано да е за добро, дано да е за добро..."
  • 5 909

    1 0 Отговор
    На мен ми е през х.. за тия хамериканците !!!
  • 6 Бай хой

    1 0 Отговор
    Нещо начесто взеха да обявяват бедствени положения. То ръсне снежец и оле мале.

    У нас взеха да обявяват бедствени положения след разпадането на държавата след 1990година.

    Дали се научиха да крадат повече от нас или кризата при тях е толкова силна че не могат да се справят.

    Как в Русия се справят със снега.
  • 7 аз

    1 0 Отговор
    Дрееме ми за кравария.Дано ги затрупа за няколко десетилетия да оставят света на мира