Last news in Fakti

28 Януари, 2015 16:07 1 123 2

Местан: Оценката на Брюксел е прецизна

  • доклад-
  • ек-
  • дпс-
  • местан

За никого не е тайна, че България и Румъния покриха формално всички критерии за своето еврочленство

Абсолютно прецизна и обективна е оценката на Брюксел. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг в парламента, във връзка с доклада на Европейската комисия.

По думите му независимо, че ДПС е опозиция в 43-ото НС, партията няма да бъде опозиция на препоръките на ЕК за посоките, в които трябва да се реформира съдебната система на България.

Той увери, че ДПС ще даде своя принос с целия наличен политически парламентарен ресурс на партията, за изпълнение на препоръките на ЕК, за да може в близко бъдеще този механизъм да бъде снет от България.

„За нас няма никаква драма, дори ще изразим своето задоволство, ако този механизъм бъде преустановен, независимо че това би се случило по време на управление на други политически сили и когато ДПС е в опозиция", каза още Местан.

Мониторинговият доклад обаче го е накарал да се обърне назад в историята и да си спомни присъединяването на двете наблюдавани сега страни - България и Румъния в ЕС.

„За никого не е тайна, че България и Румъния покриха формално всички критерии за своето еврочленство. Двете държави бяха готови за членки, но въпреки огромното желание и енергия на гражданското общество, изглежда сме имали дефицити по отношение на това, което ние имаме като стратегически интеграционен манталитет", установи Лютви Местан и призова всички парламентарно представени партии да преосмислят въпросния дефицит.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    ( изглежда сме имали дефицити по отношение на това, което ние имаме като стратегически интеграционен манталитет ) За интеграция трябва да се спре да се говори. Всеки да си знае родината и да се стреми към нея.
  • 2 999

    0 0 Отговор
    Ако Европа беше прецизна трябваше да забрани етническа та ви партия водена от хора осъждани за тероризъм и убйство на жени и деца.