Last news in Fakti

30 Януари, 2015 08:34 2 578 5

Властите в Бостън глобиха Джон Кери за непочистен сняг (Видео)

  • джон кери-
  • сняг-
  • глоба

Седмица по-рано кметът на Ню Йорк Бил де Блазио пусна в социалните мрежи клип как чисти сняг пред дома си

Властите в Бостън показаха, че не случайно в града е започнала американската демокрация. И днес за кмета ежедневно налагане на закона, независимо за кого се отнася, е основен приоритет. В това се убеди и държавният секретар на САЩ Джон Кери.

Тази седмица Бостън беше затрупан с близо 60 см. сняг. Кметът на града Мартин Уолш на нарочно свикана пресконференция заяви, че няма да пожали никого за непочистен тротоар пред дома му. Самият Джон Кери,  след като се върна с президента Барак Обама от Саудитска Арабия, с изненада открил, че е глобен с 50 долара за непочистен сняг пред входа на къщата, в която живее.

Говорителят на Джон Кери – Глен Джонсън потвърди, че глобата е издадена в четвъртък сутринта. Тя няма да се обжалва и ще се плати в най-кратки срокове, посочи Глен Джонсън. Местни медии потвърдиха, че снегът пред къщата на Джон Кери е бил изчистен малко по-късно. Снегът е почистен в четвъртък около обяд, заяви говорителят на Кери.

Властите се сезирали след като в местни сайтове се появили снимки на непочистените тротоари на улицата, на която от 1995 г. живее държавният секретар (на снимката в дясно).

Снимката е публикувана на 28 януари, а глобата е наложена още на следващия ден. Бързата реакция на Джон Кери се обяснява с факта, че глобата от $50 се налага за всеки ден, в който тротоарът е непочистен, уточнява сайтът Политико.

Джон Кери има много титли – държавен секретар, бивш сенатор, бивш герой от войната, кандидат на демократите за президент, но не трябва да забравя да си чисти снега пред къщи, отбелязва в. „Бостън глоуб“.

Седмица по-рано кметът на Ню Йорк Бил де Блазио пусна в социалните мрежи клип как чисти сняг пред дома си в опит да насърчи съгражданите си да помогнат.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Тези американци много са зле. Даже сняг не знаят да чистят с тази пластмасова лопата и ковти дръжка.

    Коментиран от #2

  • 2 bugs_bunny

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Ние от София сме големи майстори.... Малко сняг и се лъзгаме пред всеки непочистен вход..... Голем всезнайко си, мили ми незнайко :)
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    Съседите му дали ще си отварят прозорците когато минава п...ла.
  • 4 Монго

    1 0 Отговор
    "Какъв е този шум на улицата, Джон?
    - Гей парад, сър.
    - И какво искат?
    - Еднополова любов, сър.
    - И кой им забранява, Джон?
    - Никой, сър.
    - Тогава защо крещят?
    - П....си, сър. . ."
  • 5 Пацо

    0 0 Отговор
    Така трябва, едно време всичките български апаратчици от СеСеСеРе все така си чистеха снега пред къщите.Пацо