30 Януари, 2015 19:43 2 304 0

Студентски стипендиантски програми в Тайван за чужденци

  • тайван-
  • стипендия-
  • студенти-
  • кандидатстване-
  • мандарин-
  • министерство на образованието

Кога, къде и как?

Тайван многократно е показал, че поставя акцента в своята политика върху разбирателството с международната общност. За пореден път той демонстрира това със своите 2 нови програми, разработени от Министерство на образованието.  Става дума за стипендиантски програми, предназначени за чуждестранни студенти, които имат желание да се запознаят от близо с културата, социалната среда и всичко останало на Република Китай.

По-долу са посочени подробностите относно кандидатстване и записване в тези програми:

Програма 1

“ С цел насърчаване на чуждестранните студенти да  получат образователна степен в Тайван, да се запознаят с академичната среда там и насърчаване комуникацията между Република Китай и други страни по света, Министерство на образованието организира Стипендиантска програма Тайван. Всички разходи по програмата като учебни такси  и разходи за престой ще бъдат поети от страна на Тайван, а също така на студентите ще бъдат осигурени и „средства за съществуване” .

Максималният срок на всяка стипендия е четири години за бакалавърски програми, две години за магистърски програми, както и четири години за докторантски програми.

Кандидатите трябва да са граждани на други страни, притежаващи диплома за средно образование, което е минималното изискване за ценз. Кандидатите, които имат диплома от завършено висше образование (бакалавър или магистър) трябва да притежават  отлична академична справка .

Кандидатите трябва да изпратят следните документи в определения срок в най-близкото до тях посолство на Тайван (за българите това е в Гърция):

  1. Формуляр за кандидатстване по програмата (приложение)
  2. Копие от паспорта на заявителя
  3. Копие на академична справка от най-високата завършена степен на образование. Документи на език, различен от китайски или английски, трябва да бъдат преведени на един от последните и заверени.
  4. Копие на документите за кандидатстване за университетите (например, копие на документа за парични преводи за такса за кандидатстване, формуляр за кандидатстване, заявления и т.н.)
  5. Копие на документ за отлично владеене на английски език.
  6. Две препоръки от директори, професори или надзорни органи, подписани и подпечатани в пликове.

За повече информация относно кандидатстването, моля посетете:

http://taiwanscholarship.oe.gov.tw.

Приложение 2 (Page1 / 2)

Тайпе офис на в Гърция ще започне приемане на заявления от Гърция, България и Кипър, от 01 февруари до 31 март 2015 г. За въпроси, моля изпратете имейл до [email protected].”

Програма 2

 „Тайван организира курсове по Huayu (мандарин)  в самата република. Те имат за цел насърчаване на международното разбирателство и дават възможност на чуждестранните студенти да се запознаят отблизо с тайванските бит, култура и душевност и същевременно да обогатят своите езикови познания. Тези курсове са организирани от Министерство на образованието в Тайван под формата на стипендиантска програма.
На всеки участник ще бъде присъдена месечна стипендия в размер на  25 000 NTD. Курсовете включват лятна сесия (юни и юли или юли и август),а също и краткосрочни курсове, които могат да продължат 3,6,9 или 12 месеца.

Ще бъдат прието международните кандидати над 18-годишна възраст, които притежават диплома за средно образование или по-висок образователен ценз, които са показали отлични академични постижения  и са с добър и морален характер.

Кандидатите трябва да представят следните документи на местните посолства в срок 01 февруари до  31 март:

  1. Формуляр за кандидатстване.
  2. Копие на  паспорта или други документи, които да удостоверяват националността на заявителя.
  3. Фотокопие на удостоверение за завършено образование (има се предвид фотокопие на най-високата завършена образователна степен).
  4.  Фотокопие на заявленията към акредитирания  Mandarin Езиков Център в Тайван.
  5.  Други документи, изисквани от местните посолства.

За повече по-подробна информация, моля посетете:

http://www.studyintaiwan.org/taiwan_scholarships.html

 Моля, изпращайте вашите запитвания по електронна поща:  [email protected]. ”

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА