Last news in Fakti

31 Януари, 2015 14:23 1 791 9

Украинчета се крият под земята месеци наред

  • украйна-
  • деца-
  • под земята

Заради бомбардировките децата са принудени да прекарват дни наред без дневна светлина

Доклад на ООН разкри, че от сблъсъците в Източна Украйна са засегнати 1,7 млн. деца. Много от тях са принудени да живеят под земята и се борят с психологически травми, предаде News7.

Около 1000 деца живеят в подземни убежища в Донецк заради продължаващите сражения между украинските правителствени сили и въоръжените милиции.

Бомбоубежищата са безопасни, но нехигиенични, претъпкани и студени. Елеонора живее в такъв подслон от лятото на миналата година. За кратко семейството й се връща в дома си през декември, но не след дълго отново заживява под земята, след като апартаментът им е ударен от снаряд.

В домовете за сираци служителите, които не са получавали заплати от юни насам, също се опитват да създадат безопасна среда за децата. Те ги насърчават да изразят своите страхове и кошмари за продължаващия конфликт чрез изкуство и терапия.

Децата попадат там, след живот в несигурност. Те са били обстрелване, станали са свидетели на унищожението и разрушените къщи, не само са чули оръжията и боевете, но често виждат ранени и мъртви хора.

За децата животът под земята е труден, защото не ходят на училище и много рядко остават да играят навън. Единственото им задължение е да се крият под земята, като прекарват дни и нощи, слушайки звуците на тежкия артилерийски обстрел.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    2 2 Отговор
    Не зная дали някога на Янукович и Путин ще им бъде простено от украинският народ ! Този крадец на повече от 70 000 000 000
    ще изритат и от Русия след като вече не им трябва !! Престъпно му е миналото но още по- престъпно му е настоящото !!!
  • 2 Десислава Димитрова

    3 2 Отговор
    жалко за този нещастен народ,вкаран в конфликт дето не е негов!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Споко хора американците един ден ще си платят не само за тези престъпления против човечеството.

    Виждате какво прави киевската хунта инструктирана от вашингтон със собственият си народ.

    Киев и украйна за тези хора вече са символи на злото.

    Вместо защита и помощ от собствената си страна те получават бомбардировки, смърт, разрушенияи грабителство от украински и западни наемници мародерсктващи бедстващото население.

    А янукович ако не знаете е в България.

    Коментиран от #5

  • 4 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=Tj2wTJuGgZ0
    специално за васко лъжеца ,който с думите си е съучастник в руската терористична операция!приятно гледане.
  • 5 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Ако украинците бяха единни, никой не можеше да създаде този конфликт. Американците много добре владеят тази тактика. Както в северен и южен Виетнам. Лошото е че идват и в БЪЛГАРИЯ.
  • 6 Виктор

    2 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=GDlX5SSAO0M ето ти Нато в Украина
  • 7 наблюдател

    1 1 Отговор
    болшевизма и комунизма сеят смърт разруха и страдание на хората дори и кубинците вече го разбраха и се отварят към демокрацията и света
  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор
    Малко уточнение към статията. Украинчетата се крият от обстрелването на жилищни квартали от украинската армия.

    Някои хак ще твърдят че в киев не управлява хунта.
  • 9 свободен българин

    0 0 Отговор
    бай хой ходи да си пиеш одиколона в сибир и да караш ски с кожени щеки БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА С ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ не си напрягай промития мозък да ни убеждаваш да живеем в комунистическо-азиатски лагери
Новини по държави: