1 Февруари, 2015 11:30 2 271 2

ИД твърди, че е убила японски заложник

  • ид-
  • убиха-
  • ислямисти-
  • ислямска държава-
  • японски заложник

Групировката "Ислямска държава" публикува видео, в което твърди, че е екзекутирала японския заложник Кенджи Гото, съобщи американският център за следене на ислямистите в интернет САЙТ (SITE), цитиран от Ройтерс. Видеото показва мъж с качулка, който стои над Гото, опрял нож в гърлото му. В следващия кадър се вижда тяло.

Министърът на отбраната на Япония обяви, че видеото "с голяма степен на вероятност" е автентично. Премиерът на Япония Шиндзо Абе свика извънредно заседание на Националния съвет за сигурност и обеща сътрудничество с други страни, за да бъдат подведени под отговорност виновните.

Във видеото мъжът, който явно обезглавява журналиста, се обръща именно към японския премиер, и с британски акцент казва: "Заради безразсъдното ви решение да се включите във война, която не можете да спечелите, този нож не само ще убие Кенджи, но също така ще продължи да лее кръв навсякъде, където намери ваши хора. Нека кошмарът за Япония започне!".

Видеото "с голяма степен на вероятност" е автентично, заяви японският министър на отбраната Ген Накатани, цитиран от ТАСС.

Съединените щати работят за потвърждаване на автентичността на видеото на "Ислямска държава", показващо предполагаемото обезглавяване на японския заложник Кнеджи Гото, заяви Белият дом, като подчерта, че Вашингтон "категорично осъжда" действията на войнстващата групировка, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    "този нож не само ще убие Кенджи, но също така ще продължи да лее кръв навсякъде, където намери ваши хора"
    Ами защо вече да не видят сметката на този шизофреник, който държи ножа и се смята за господ?
  • 2 varna

    0 0 Отговор
    този шизофреник трябва да бъде обезглавен по същия начин