Last news in Fakti

1 Февруари, 2015 14:59 950 0

ЕК: Д-р Желев беше убеден европеец

  • желю желев-
  • съболезнования-
  • европеец
ЕК: Д-р Желев беше убеден европеец - 1
Снимка: БТА

Европейската комисия изпрати съболезнователен адрес по повод смъртта на президента Желю Желев.

"C прискърбие научих за смъртта на д-р Желю Желев. Той ще остане в историята не само на България, но и на Европа, като първият демократично избран български президент, положил основите на демократичното управление в страната и посочил курса на европейската й интеграция в особено тежки за нея времена“, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Д-р Желев беше убеден европеец, силно вярващ в най-големите европейските и морални ценности – мир, солидарност, разбирателство. Той си отиде, но неговото наследство остава и ще продължи да вдъхновява поколения български и европейски граждани. От името на Европейската комисия както и от моето собствено име, изразявам дълбоки съболезнования на семейството на д-р Желев, както и на целия български народ“, се казва още в изявлението.  
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: