Last news in Fakti

7 Февруари, 2015 12:52 3 963 51

Владимир Ариев: Трябва ни US оръжие

  • украйна-
  • донбас-
  • оръжие

Единственият вариант, който теоретически е възможен, е ние да получим замразен конфликт

Според депутата от Блока Петро Порошенко Владимир Ариев, е възможно в резултат на преговорите Украйна да получи замразен конфликт, който обаче няма да финансира. В интервю за предаването "Събота 150" по БНР Ариев определя като абсолютна необходимост страната му да получи оръжие от САЩ за украинската армия.

По отношение на посещението на германския канцлер Ангела Меркел и на френския президент Франсоа Оланд в Киев и в Москва, Ариев каза: За съжаление, не можем да кажем дали има надежда или не, тъй като по-голямата част от разговорите между Порошенко, Меркел, Оланд и Кери просто представляваха съгласуване на позицията на Украйна или по-точно на тези точки, от които Киев няма да отстъпи при никакви обстоятелства. А в дадената ситуация просто трябва да чакаме решението на Путин, каквото и да е то. Мога да ви кажа, че Украйна е готова на всякакво развитие на събитията и ще защитаваме земята си докрай. Нямаме друг изход. При напускането на Киев Меркел направи изявление в същия смисъл - че очаква всякакво развитие на събитията от преговорите си с Путин - може да се стигне до решение веднага, може и да има постепенен диалог, както и това да бъде последната среща между Путин и западните лидери. При този случай ще се появи нова стена в Европа, тъй като щом човек не може да разговаря със света, то тогава и светът ще действа, изхождайки от собствената си сигурност и така че да се защити от агресията.

Във връзка с едно от предложенията на Меркел и Оланд за нова разграничителна линия в Донбас, депутатът коментира: Струва ми се, че още е рано да се говори по този въпрос, тъй като не е станал факт, но според мен, става дума за фронтовата линия, на която се водят боевете в момента. Там има малки територии, които са окупирани от бойците и затова тази линия може да се промени. Но по същество, тя не се отличава от тази, която беше постигната на преговорите в Минск.

Според него става дума за отстъпване на територии.

Ариев изрази убеждението си, че Украйна няма да промени държавното си устройство: Единственият вариант, който теоретически е възможен, е ние да получим замразен конфликт, но вероятно световната общественост ще бъде тази, на която ще се наложи да финансира тази територия, тъй като Украйна не възнамерява да финансира терористите. Това може да стане чрез международни организации и чрез въвеждането на миротворчески контингент, ако всички страни постигнат съгласие. Засега на експертно равнище няма реални резултати от преговорите, но Украйна няма да допусне федерализация.

Според него, едно от най-необходимите условия за по-нататъшното въздържане на агресора е САЩ да доставят оръжие на украинската армия: Мисля, че това е едно от най-необходимите условия за по-нататъшното въздържане на агресора. Ние не искаме нападателни оръжия, но докато не възстановим военно-промишления потенциал, който беше разрушен през 4-те години от управлението на промосковския президент Янукович, ще ни е необходима техническа помощ, за да удържим на натиска. Русия доставя неограничени количества тежко въоръжение на бойците и им изпраща много наемници в помощ. И за да може Украйна да противостои, й е необходимо качествено отбранително оръжие, така че да попречи на тази чума да плъзне по-нататък.

Ариев смята още, че конфликтът в Украйна ще се разрасне, ако Русия не бъде спряна: Той при всички случаи ще се разрасне, ако не спрем Путин. Засега той не признава официално, че има негови войници в Украйна. И ако нашето правителство моли за оръжие, за да се защити от действащите на негова територия въоръжени терористи, то какво общо тогава тук има Русия? Ние не смятаме да я нападаме. Ако пък тя е против, значи на практика признава, че е страна в конфликта. Въпросът, всъщност, не е в оръжието, а в самия Путин. Повярвайте ми, ако защитим себе си, няма да защитим само нас, а Европа. Явно Европа не може още да разбере съвсем това. Тези хора няма да спират, кликата на Путин има много повече планове, отколкото Донбас и дори цяла Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kucho

    2 0 Отговор
    Трябва ви мозък . Така хем няма да има конфликт , хем няма до умират хора . Със шамари нищо не става . Шамарите работят при слабите и немощните . Хитлер е казал , че войната е като тъмна стая , отваряш вратата и се почва .
  • 2 КРОМАЗА

    0 3 Отговор
    А на КГБ-биста Путкин кой ще налее мозък ? Той все още сънува руската империя която опира чак до балтийско море.

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "КРОМАЗА":

    " ...сънува руската империя която опира чак до балтийско море...", ми много си зле с географията, а явно не само с нея. Русия и сега има излаз на Балтийско море /забележи името се пише с главна буква/, чрез финландския залив... . Хайде тролче, да научиш нещо преди да пишеш глупости.
  • 4 Duke

    0 0 Отговор
    След толкова жертви тези хора никога няма да живеят в една държава. Всичко останало е политика на големите и няма нищо общо с конфликта.
  • 5 bobi

    2 0 Отговор
    Профашиските украинци(бандеровци) и Запада спретнаха голямото противопоставяне на украинци и руснаци.Загинаха хиляди невинни хора,но на Запада не му пука.
    Колко е голямо лицемерието на Запада,колко шум се вдигна за 15 души убити в Париж,а за хилядите убити в Украйна само няколко реда.БОГ да прости всички загинали!
    А България видя още един път,че нашите политици и нашите медии стават само да лижат чужди задници!
    ЕС трябва да плати на БГ за ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ заради Южен поток.Вече 2 години ЕС прави проблеми само и само ЮЖЕН ПОТОК да спре.
    От Запада хубаво не сме видели,няма и да видим!
    Българи-"ЮНАЦИ"....,

    Коментиран от #6

  • 6 999

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "bobi":

    Прав си само че останаха малко юнаци а повече путаци.
  • 7 Да се чете

    1 0 Отговор
    Това звучи като:Голяма маймуно,дай ни презервативи,че да не пипнем СПИН когато ни пръснат халката.
  • 8 роналд

    0 3 Отговор
    какви оръжия просто пуснете атомната бомба върху империята на алкохолиците и света ще си отдъхне от гестаповеца путин и шайката от кремъл

    Коментиран от #18

  • 9 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор
    абсолютно е прав ариев,нека доидат американските дронове и абрахами и да се види колко струва руската техника дето путин изсипва ежедневно в донбас.никой не иска да напада русия ,но щом тя въоръжава едната страна ,що сащ да не въоръжи другата?това е единственото решение на конфликта за съжаление другото са си приказки на европеиците дето руския диктатор си ги слага на шапката.

    Коментиран от #10, #11, #12, #13, #14, #15, #27

  • 10 Не на Войната

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    Деси,колко си годишна?Имаш ли представа какво значи Война-че зад тези твои желания за Дронове и Ейбрахами,ще има хиляди жертви,после стотици хиляди,а България е само на 400-500 км от Украйна по права линия?Или ти пишеш от Щатите?
    Мисли малко- нямаш ли приятели,роднини в България?

    Коментиран от #16

  • 11 Не на Войната

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    През април Фрегатата Доналд Кук в Черно Море беше облетяна на ниска височина от едно руско СУ без оръжия!Говори се че СУ-то с някаква техника (ЕМПулс)е причинило тотален Бляк-аут на фегата за повече от половин час!Не знам за това ,но е вярно че след като се дотътрят в Румъния,половината екипаж е хукнал да подава оставки-не им се умирало,голям страх са брали!
    Там няма да е като в Ирак,за това по-добре да не се стига дотам!
  • 12 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    Деси не говори глупости.Технически си неграмотна за да говориш за дронове.Такава техника работи срещу талибани и други такива.Руснаците имат не по малко развита военна технология от американците.
    Дрона се управлява с радиовълни които не е трудно да се прихванат и смутят и всичко приключва.Руските радари са достатъчно съвършени за да улавят Стелт самолетите.Танковете Ейбрамс са уязвими дори за стандартно РПГ а вече има доста по развити ракети.Това че арабите не знаеха какво да правят не значи че руснаците не знаят. Мога да ти обяснявам още дълго но едва ли ще ме разбереш.
    Човек който не е произвел един изстрел през живота си и не е видял какво причинява дори един куршум от автомат попаднал в човек не бива да говори за разпалване на война.
    Само ще ти кажа че в момента двете страни разполагат с подобни оръжия.Проблема не е наличието на оръжия а хора които са мотивирани да се бият.Украйна иска да мобилизира бесарабски българи и да ги праща за пушечно месо.Едно е да скалъпваш майдани друго е истинска война.ЦРУ е специализирано в сваляне на неудобни правителства но в Украйна прекалиха.
    Нещата трябва да се решат с диалог.Скачането фронтално срещу Путин без да му се дава възможност да излезе от ситуацията достойно е глупаво.За това Меркел и Оланд са там.Дано американците не успеят отново да саботират всичко и да си продават оръжията в поредния иницииран от тях конфликт.
  • 13 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

  • 14 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

  • 15 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

  • 16 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Не на Войната":

    тва като историята с лазарния лъч дето изпепелил китаиските дивизии.руснаците е хубаво да направят един читав сешоар или поне един телевизор,щото от битовата им техника се вижда и останалата такава.
    и аз пак цитирам украинеца по-горе,американските оръжия ще се използват срещу сепаратистите дето използват безконтролно и безплатно руски,а не да се напада русия .нали руснаците нямат нищо общо с опълченците не би трябвало това да им е проблем, и щом притежават такива страшни технологии за които ти знаеш ,опълченците с лекота ще се справят,а гадната америка и ние в гадната европа ще страдаме ,а любимия ти путин ще покаже колко е голямата работа!

    Коментиран от #17, #19, #20, #21

  • 17 Easy ryder

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Ти пак не разбра,не са проблема оръжията.Украинците си имат и артилерия и танкове и авиация.Проблемът им е че им трябват повече наемници понеже редовата армия няма мотивация да се бие.На кой му се умира за някакъв олигарх назначен от Вашингтон?
    Вкарването на оръжия от американците няма да доведе до решение на проблема.Войните във Виетнам и Афганистан показаха какво се случва в такива ситуации.Ако започне вкарване на войски от НАТО това могат да са само американци никой друг няма да рискува да го направи.Ти представяш ли си да отидат там българи?А влязат ли там американци се сети какво ще направи Путин.В тази война няма да има дронове.
    Най доброто решение е мирното и трябва да се намери.

    Коментиран от #22

  • 18 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "роналд":

    Абе ти прочете ли тази глупост която си написал,преди да я публикуваш?
  • 19 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

  • 20 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Изгледай това за Доналд Кук,а за китайците и лъча едва ли някой ще обясни скоро какво е станало.
  • 21 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

  • 22 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Easy ryder":

    ти що реши че украинците не са мотивирани?руските редовни части заедно с цялата пасмина от руски наемници въоръжени от руската армия не могат да мръднат метър напред въпреки огромните загуби ,които понасят !!!и щом не е страшно, че ще дойде американско оръжие нека да дойде и да видим!европа и сащ ще вкарат войски само ако русия нападне украйна тотално,което путин намеква постоянно ,но няма как да е друго яче,щото няма европейски народ ,които да иска повторно освобождение от червената армия,както и няма европейски народ които иска да живее по стандартите на русия!мирното решение е просто като боб,путин изтегля воиските и оръжието си от донбас и крим,там се настаняват миротворци от оон включително и руснаци .после се прави референдум на населението как иска и къде иска да живее и готово.само че путин тва не го устройва ,щото няма как да обясни на руснаците после що се провали икономическия му модел и що той стана цар!

    Коментиран от #23

  • 23 Easy ryder

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Десислава Димитрова":

    Ако бяха мотивирани до сега да са изгонили всякакви руски както ти ги наричаш наемници.Не следя всеки ден бойните действия явно ти го правиш щом казваш че руснаците търпели огромни загуби и не били мръднали метър.Аз чух че инициативата е в ръцете на сепаратистите последно но може да съм в грешка ти явно много разбираш от войни.
    Само ще ти кажа че ако руснаците ползват редовна армия както ти твърдиш ще им трябват два три дни да завладеят и Киев не само Донбас.Путин не иска това.Но няма да се съгласи и на варианта Косово където уж има миротворци но американците си правят каквото си искат албанците изгониха сърбите и сега си управляват.Когато подобно нещо се случи в Крим започна голям рев въпреки че Крим си е бил руски до времето на Хрушчов.
    И ако дойде американско оръжие просто ще има повече жертви а за американците повече пари.Украинците са искали да мобилизират етнически българи да се бият с руснаците но те са отказали.Щом са стигнали до тях познай каква е мотивацията.

    Коментиран от #32, #33

  • 24 Easy ryder

    1 0 Отговор
  • 25 ПРАВДА

    3 0 Отговор
    На слабият моряк - водораслите му преча.
    На славоият рибар- водата била много.
    На слбия х.. - вълната'
    На слбия армеец-пушката.
    А пък аз мисла, че на скапаняка все другите са му винавни, но не и той.
    Америка, ЕС, НАТО уж всеки голям го вади,
    но никой не му стиска пред Алешата да се изправи.
    И Наполеончо ходи до Москва да се доваря, но се разбраха да го сторят в Париж в присъствито на 100,000-дна Руска войска.
    И Адолфчо стигна до Москва да се договаря, но го сториха чак като той ги покани в Берлин у дома.
    А сега?
    Ако ЕС тръгне за Москва, няма да има къде да се връщат този път.
    Веднъж стомничка за вода,
    Втори път па така,
    Не третия в г.за.
    Всичко на запад ще е в ПЛАЗМА.
    Оланчо и Анджи разбират, че чичото отвън океана пет пари не дава с тях какво ще става.
    И решиха да си сверят САХАТЯ с Москва сами,
    за да стане както дядовците им преди.
    Аз мисля, че има ризон.
    Ти ко ш каиш?
    А?
  • 26 Не на Войната

    3 0 Отговор
    Десислава,
    На мен Любими са ми: Омуртаг,Крум,Симеон,Калоон,Иван Асен II ,Раковски,Левски,Ботев,Вазов,Дебелянов,Стамболийски...... ,не знам за кой любим Путин говориш?
    Обичната ти Европа и Отвъд океана се сещат за нас и изразяват "силна привързаност" и "братска обич" само като дойде време за война!
  • 27 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    Искрено се надявам, че простотията, невежеството и вапиющата неграмотност, която лъха от постовете ти да е по причина единствено и само на възрастта ти!
  • 28 петър от бесарабия

    4 0 Отговор
    бесарбските българи никога няма да си бият за украина

    Коментиран от #50

  • 29 tost

    4 0 Отговор
    Работя в чужбина и имам 2 приятели от Украйна.Единият се прибра за да помага на семейството си,а на другия му изтече паспорта и в момента в който се прибере ще бъде мобилизиран (има призовка от военните)да се бие срещу Русия.В момента го грози военен съд,но ми каза:
    – Кого да ходя да защитавам,шепа украинци ли.После ако ме убият,оставям сама жена и две деца сираци.
    Доста от информацията която получаваме за Украйна е „захаросана“,а Десито може да вземе една американска Базука и да избие цялата руска армия,по примера на „Рамбо“,макар че е било обратното.
  • 30 бай тошо

    2 0 Отговор
    не се закачайте с ДЕСИСЛАВА ДИМИТРОВА,тя е ясна ,плаче за Обама.Иначе не мога да си обясня любовта и към негрите
  • 31 Землянин

    3 0 Отговор
    Деска е от онези либералистки които правят хелзингските комитети за защита на правото на циганите да крадат и педофилстват понеже това им било природата.
    Тези хора не знаят какво причинява войната.За тях тя е като филм от Холивуд където пристигат американските войници с извънземни технологии и побеждават лошите за 5 минути по сценарий.
    Деси като гледаш филми изгледай пак ,Black Hawk Down или “Апокалипсис Сега“ там ще добиеш малко по близка представа какво се случва в действителност.
    Като гледаш Сталоун да сваля вертолети с камъни и си мислиш че на война се ходи с две торбички и един нож и побеждаваш.....
    Не стават така нещата,войната е страдание което много трудно можеш да си представиш.Нито дронове нито ейбрамси ще те спасят от него.
    В Украйна се конфронтират две велики сили.Бият се за ресурси.Украйна като цяло не е едноетническа държава и това ще доведе накрая до разцепване може на две може на повече части.Путин няма как да остави руснаците в Украйна просто да бъдат избити и прогонени както стана със сърбите в Косово.Косово беше далеч и там нямаше руско население.
    Погледни какво прави Америка когато има интереси някъде,веднага се изсипва армия без дори един американец да живее там.Прочети за Фолклендската война.Там за едно парче земя където живеят няколко десетки англичани се прати цял флот и се избиха хиляди хора.Няма да продължавам.Просто мери с еднакъв аршин всичко.Много е лесно да лепнеш на Путин клеймо диктатор и империята на злото е готова.
    А империята на доброто изнася демокрация и бомби и създава терористи.И щатите не са полицейска държава там е свобода равенство братство особено за мега корпорациите които си правят каквото си искат по света и още не са приели споразумението от Киото защото им пречело на печалбите.

    Коментиран от #34

  • 32 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Easy ryder":

    до началото на конфликта украинската армия бе подобна на нашата ,украинците нямаха намерение да воюват и имаха адекватни за боини деиствия не повече от 10000 човека .след началото на конфликта срещу сепаратистите воюваха предимно доброволци в новосвормирани баталиони без единно ръководство,освен това украинците не искаха да воюват с руснаците считаики ги за свои братя.руската пропаганда обратното на това нагнетяваше конфлитка с терористични операции и медиини фалшификации.сега палачинката се обръща украинците мобилизираха целия си народ усещаики заплахата и практически не се предават,а воюват до последния човек както стана на летището на донбас.там заловиха 20 тина защитници практически всичките ранени,а десетки други предпочетаха смъртта пред капитулацията.инициативата е наистина в руснаците щото професионалните войници от руската армия са много по-мобилни от украинците и могат да извършват маневри с голяма скорост ,а и постоянно сменят количеството си в донбас предвид малките растояния до русия.въпреки това основните руски инициативи зациклиха с цената на много руски жертви и загуби в техника,пусни клипове от дебалцево и ще видиш осеяното поле с унищожени руски танкове,които ги няма на въоръжение в украйна.подобна е ситуацията и срещу мариопол и в района на летището ,където огромния руски напън роди мишка ,украинците бяха изтласкани на 1 км!
    не знам що си мислиш, че в конвенционален конфликт руската армия има големи възможности ,тя дълго време не успяваш

    Коментиран от #35, #36

  • 33 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Easy ryder":

    ,тя дълго време не успяваше да се справи с 2 млн чечня и не би успяла без пробива отвътре, а тук став въпрос за далеч по-голяма държава ,която за да се овладее трябват огромни ресурси,които не виждам от къде русия ще ги вземе.всъщност целта на путин е един постоянно тлеещ конфликт ,който той да използва по предназначение както във вътрешен така и в международен план.ако номера му мине ще пробва и на други места със сигурност,което ще дестабилизира европа допълнително ,а в частност и нас.

    Коментиран от #39

  • 34 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #31 от "Землянин":

    еи такива като теб най-обичам!гледал завалията два филма и обяснява ,колко съм бил незапознат,пацифист и т.н.
    аз наистина съм пацифист,но не съм склонен към самоубииство и затова не смятам ,че путин трябва да се гледа докато окупира части от украйна ,нещо неправено в европа от втората световна война.що се отнася до смешните ти разсъждения за украйна ,тя е толкова нехомогенна колкото и българия ,но там руснаците никога не са били репресирани за разлика от турците тук,което ме навежда на мисълта къв патриот си щом имаш тези разсъждения за държавен разпад поради малцинства!що се отнася до косово и изгонените сърби пак си мнооого далече от истината.отвори сръбската викпедия и виж при завладяването на косово от сърбите какъв е етническия състав ,после провери какъв е той преди началото на конфликта .мога да ти кажа и защо се махнаха и къде отидоха косовските сърби ,отидоха колонизатори в новите земи ,оземляваха ги в македония и войводина... още в кралска югославия ,там бяха стражарите дето избиваха българските комити,но за теб тва кво ли значение има ,нали чичо ти путин е голямата работа!може и днес да питаш ,кои са най-богатите сърби в белград и ниш и защо!

    Коментиран от #37, #38, #40, #41

  • 35 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Казах ти и в предния коментар ако бяха много мотивирани нямаше в момента да са изтласкани от Донбас.Говориш за руски наемници,мислиш ли че на украинска страна няма наемници?Хайде не ми говори пропагандни глупости от Вашингтон.
    Нещата са ясни на всички и са много прагматични.Мислиш ли че в Кувейт американците защитаваха свободата? НЕ. Просто искаха контрол върху нефтените находища.
    Сега е същото искат контрол върху газови находища и ресурсите на Донбас. Финансираха преврат. Какво очакваш да направи Путин да стои и да гледа как му отнемат ресурсите? Естествено че няма да стане особено когато това е на границата му и там живеят руснаци.
    Не бъркай нещата в Чечня със сегашните.Пияндето Елцин почти беше направил армията като нашата.Арабските наемници финансирани от американци и саудитци дълго правеха поразии докато не бяха преприети нови тактики.Можеш да намериш материали за 6 рота от въздушно десантните войски.18 годишни момчета не повече от 100 на брой удържат над 2000 арабски наемници главорези мотивирани за борба с неверниците с цената на живота си но не се предават.Руската армия сериозно се реформира и превъоръжи и има много голям потенциал да противостои особено когато е на своя територия.Разполага с изключително мобилни сили за бързо реагиране.Американците когато се бият разчитат на въздушно превъзходство иначе цялата им наземна техника е силно уязвима.На тази територия американски самолети няма да летят както ти обясних руските ракети са на ниво дост
  • 36 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    На тази територия американски самолети няма да летят както ти обясних руските ракети са на ниво достатъчно да унищожат всякаква авиация.
    Какво си мислиш че ще дойде някой черен или мексикански емигрант пехотинец и ще е готов да се изправи срещу луд руснак готов да се бие "За родину за Путину".
    Няма да стане и Обама добре го знае Виетнам ще му се види като разходка.
    И е добре малко да погледаш филми онзи за операцията в Могадишу блестящ пример как група черни момчета с няколко калашника и РПГ та направиха за смях специалните части на Америка.
    Операция Пустинна Буря е невъзможна срещу Русия обясних ти защо ...липса на възможност за въздушно превъзходство.
    Говориш как щяло да има и други конфликти заради Путин.А заради Обама няма ли конфликти искаш ли да броим колко са направили руснаците и колко американците?
  • 37 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

  • 38 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

  • 39 Easy ryder

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Десислава Димитрова":

    Погледни това внимателно и помисли колко американски наемници биха направили това.Това са 18 годишни момчета почти без боен опит срещу 20 пъти по многоброен враг вярващ в Аллах.
    Срещу такива ще трябва да се изправят желаещите да защитят правото на американските корпорации да ползват ресурси.

    Няма смисъл от война казах ти го 100 пъти.Ще умрат десетки хиляди в най добрия случай и за какво? За да защитим интересите на Америка?Да защитим правото на гейовете да се женят или нещо друго либерално като например да убиеш някой друг журналист защото рисува картинки които не се харесват.
    Това са фактите и въпросът е ще се умира ли за интересите на американските корпорации ти ми отговори на този въпрос любителке на войни ейбрамси и дронове.
  • 40 Easy ryder

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

  • 41 Easy ryder

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

    Гледай пак този филм забравя се бързо. Гледай за да се сетиш какво е да се води нечия чужда война и за какво си струва да умират хора.
    не всичко е CNN и няколко кадъра от бомба взривяваща някой враг на демокрацията.

    Коментиран от #42

  • 42 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Easy ryder":

    Няма смисъл от доводите ти. Десито /Стоян/ просто е един платен трол, такива трябва да се мачкат, с други средства. Смели са, когато са скрити зад аватрите си, а всъщност са имащи нужда от психиатрично лечение, всъщност в конкретния случай вече е късно...

    Коментиран от #43

  • 43 Easy ryder

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Монго":

    Това не го пиша само заради нея.Нашата история е същата.Заради интересите на велики сили като Англия Франция и други са ни нацепили както си искат.Стотици хиляди са загинали за да могат да живеят братя заедно на една земя.И накрая пак големите демократи либерали са ни спретнали Ньойски договор,после са ни сцепили още веднъж и са ни подарили на Сталин.
    Това ли са демократите,справедливите?За това ли са загивали хората в Батак,после във войните за обединение.Много е справедливо да се помага на Турция да държи в робство много нации да провежда ГЕНОЦИД на милиони.Но когато стане дума за интереси веднага се втурваме и сме първи защитници защото после ще има лапане.
    Ето това лицемерие не мога да понасям в тези "износители на демикрация"
  • 44 Easy ryder

    2 0 Отговор
  • 45 Easy ryder

    2 0 Отговор
    То ти Деси и нещо от неспособната руска армия в Афганистан.За тези които не знаят руски ще кажа че срещу руските деснтчици получили заповед да защитят височината са изпратени пакистански специални части.Момчетата удържат височината.
    Афганистан е глупава война заради идеология,американците там създават първите терористични ислямски групи за да се бият с неверниците.После същите тези групи се изправят срещу тях.
    Както и да е въпреки безсмислената война руските войници показват много пъти че са сериозен враг.
    Муджахидините са нападали предимно колони с камиони,когато са чуели за Спецназ са избягвали сблъсък въпреки че са ги учели че ще отидат в рая ако убият неверниците.Дори на муджахидините не им се умира много.
  • 46 Бай Манол

    0 0 Отговор
    "...гледал завалията два филма и обяснява ,колко съм БИЛ незапознАТ,пацифИСТ и т.н.
    аз наистина съм пацифИСТ,но не съм склонЕН към самоубииство..."

    Говориш в мъжки род, а уж си Десислава Димитрова!? Някаква шизофрения ли те гони, травестит ли си или си просто поредния психопат? Ако си последното, то търкулнало се гърнето та си намерило похлупака в лицето САЩ, които са най-психарската нацийка ;-). Надали по света има друга държава, която в мирно време да дава толкова жертви от насилие. Както и няма друга държава, която да разпалва толкова войни днес.
  • 47 Бай Манол

    0 0 Отговор
    Ако искате да разберете, защо САЩ няма да успеят срещу Русия прочетете "Война и мир" на Толстой. Ако искате да разберете, защо не Русия, а САЩ са най-голямата заплаха за Европа, а и за света, прочетете "Голямата шахматна дъска" на Збигнев Бжежински, където той директно посочва "ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА е най-мощният и следователно най-опасен за САЩ геополитически играч на Евразия";-). А ако искаш да разбереш и колко лъжа, лицемерие и манипулация има и на Запад и на Изток, то прочетете книгата „Друга история на най-голямата война“ на акад. Георги Марков. Чете хора, четете! Ако разчитете само на новинарските емисии на продажните "ни" медии и на US филмчетата сте/сме обречени на самозатриване от простотия.
    Гледайте и "Сеячът на бомби за София" и "Голямата война - разгарянето на пожара" от поредицата "Въпрос на гледна точка" - http://news7.bg/predavania/vapros-na-gledna-tochka/vsichki-videa/
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бай Манол

    2 0 Отговор
    Из "Голямата шахматна дъска" на Збигнев Бжежински:

    " Евразия е "шахматна дъска", върху която продължава да се разиграва борбата за глобално превъзходство. Основният въпрос е -ще продължи ли американското върховенство в Евразия и какви цели си поставя то? От решаващо значение е, да не се допусне зараждането на евразийски претендент, който да господства в тази част на света и по такъв начин да се превърне в съперник на Америка. Американската външна политика визира пет основни дилеми : Каква Европа ще предпочете и подкрепи Америка; какво развитие на ситуацията в Русия е в интерес на Америка; какви са перспективите за възникването на "нови Балкани" в Централна Азия; каква роля ще бъде поощрен да поеме Китай в Далечния изток; какви нови евразийски коалиции биха застрашили американските интереси и какво трябва да се направи, за да бъдат те предотвратени. Тези пет дилеми несъмнено са преплетени в обща логическа връзка. Опасността за американското "върховенство" би могла да възникне от стиковането на интересите на четирите основни евразийски компонента - Обединена Европа, Русия, Азиатско-тихоокеанския регион и разбира се богатия на ресурси регион на Централна Азия, който би могъл да осигури на евразийските играчи необходимия енергиен потенциал. Ако разбира се междувременно този регион не бъде "балканизиран" и така не бъдат провалени голяма част от амбициозните енергийни проекти. Това как САЩ ще манипулират и ще контролират главните геостратегически играчи на евразийската шахматна дъска и как тази страна ще борави с ключовите геополитически зони там, е от решаващо значение за дълготрайността и стабилността на САЩ и осигуряване на глобално провъзходство.

    Обединена Европа е най-мощният и следователно най-опасен за САЩ геополитически играч на Евразия. Може да се допусне, че на определен етап действително обединеният и могъщ Европейски съюз ще се превърне в глобален политически съперник на САЩ. Той несъмнено би станал труден икономико-технологичен конкурент, особено като се има предвид, че геополитическите му интереси в Близкия изток и на други места по света вероятно значително ще се различават от тези на Америка. Ако това е така, логично би било САЩ да се опитват да отслабят своя потенциален политически съперник в лицето на Европейския съюз. Това може да стане чрез създаване на конфликти в самата Европа, противопоставянето на Европейския съюз на Русия и Китай, прекъсване или затрудняване на достъпа на енергийни суровини. "

    Мисля, че коментара е излишен.
  • 50 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "петър от бесарабия":

    Поискайте си български паспорти от Нашето Министерството веднага и като чужди граждани не подлежите на мобилизация!Сега е времето да сплотим нацията,да оправим малко демографското положение!Добре дошли в Родината!

    Коментиран от #51

  • 51 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Приказки наизуст, знаеш ли какво е там законодателството отнасящо се за гражданството? Ако е признато т.н. двойно гражданство /а то е така/, според правните норми на страната, ако ще да имаш и патагонски паспорт, щом си на нейна територия, попадаш под нейна юрисдикция. А за да ти обясна това какво значи, трябва да те направя юрист.